pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
İGA’DAN AÇIKLAMA
İGA’DAN AÇIKLAMA
EMIRATES’TEN TÜRKİYE TURİZMİNE DESTEK
EMIRATES’TEN TÜRKİYE TURİZMİNE DESTEK
TEI MALEZYA’DA DSA 2024'E KATILIYOR
TEI MALEZYA’DA DSA 2024'E KATILIYOR
9 Kasım 2022 Çarşamba - 11:13

WALSH: ASYA PAZARI ETKİLİYOR

IATA Genel Müdürü Willie Walsh, dünya havacılığının 2019 seviyelerine hızla geldiğini, sadece Çin ve Asya pazarının geride kaldığını söyledi.

WALSH: ASYA PAZARI ETKİLİYOR

İstanbul’da düzenlenen IATA Wings of Change Europe etkinliğinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan IATA Genel Müdürü Willie Walsh, pandemi sonrası havacılık sektöründeki toparlanma ile ilgili bilgiler verdi.

Walsh, dünya havacılığının içinde bulunduğu durumla ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Havayollarımız olumlu talep bildiriyor yılın sonuna dek. 2023’te talep ne olacak bunu bilmek zor ama bir şey söylemek istiyorum: Hala iyileşme, geri dönme aşamasındayız. Eylül’e bakarsak eylül ayında 2019 rakamlarının yüzde 74’ündeydik. Bu oran iç hat pazarı için yüzde 81, uluslararası pazarlar için yüzde 74. Tamamen geri dönene kadar, 2019 düzeylerine hala çok yol var. 2023 devam eden bir iyileşme olur. Şu anki ortamda hala iyileşmekteyiz, hala 2019 verilerine geri dönmeye çalışıyoruz.

Coğrafi olarak bakarsak geride kalan Asya. Avrupa’dan Asya’ya pazar trafiği eylül ayında 2019’un yüzde 41’i düzeyinde. Çok yol var gidilecek 2019 düzeylerine gelmek için. Bu da Çin’in kapanmış olması, Hong Kong gibi yerlerde sınırlamaların devam etmesiyle ilgili. Sınırlamaların birçoğunun gevşetileceğini sanıyorum 2023 yılı boyunca. Çin’in tekrar açılacağına dair henüz bir kayıt yok ama geri gelecek.

DÜNYANIN ÇOĞU İYİLEŞİYOR

Asya’nın içinde uluslararası yolculuk 2019’un sadece yüzde 30’u. Yani Asya’nın iyileşmesi için daha çok yol var. Dünyanın geri kalanı 2019’a gelmek üzere. Avrupa’dan Kuzey Amerika’ya 2019’un yüzde 96’sı. Ortadoğu’dan Kuzey Amerika’ya yüzde 116’sı, 2019 düzeylerini aşmış durumda. Afrika’dan Uzakdoğu’ya 2019’un yüzde 28’i düzeyinde. Daha çok Asya etkiliyor. Asya dünyanın yavaş iyileşen bölgesi. Avrupa’dan Avrupa’ya yüzde 86 düzeyinde 2019’a göre. Dünyanın çoğu iyileşiyor, bazı bölgelerde 2019’un ötesine geçti ama Asya ile ilgili her yer hatırı sayılır derecede geride kaldı.”

NANE: TÜRKİYE’DE ÜÇÜNCÜ ÇEYREK 2019 DÜZEYLERİNİ GEÇTİ

IATA Yönetim Kurulu Başkanı ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet T. Nane de, “Biraz iyileşme var görebildiğimiz çünkü bölge bölge iyileşme oranları değişiyor. Türkiye perspektifinden bakarsak mesela üçüncü çeyrekte Türkiye iç ve dış hat yolcu açısından 2019 düzeylerini geçti ama bütün yıl yüzde 85 yüzde 90 düzeylerinde olacak ve Türkiye’de iyileşme 2019’a kıyasla önümüzdeki yıl aynı düzeye gelecek. Ama dünyada her yer için aynı değil, bölge bölge bakmak lazım nasıl etkileniyor” dedi.

BÖLGE BÖLGE DURUM

Walsh, "2019’un önüne geçen bölgeler Ortadoğu’dan Kuzey Amerika’ya yapılan uçuşlar, Kuzey Amerika’dan Orta Amerika’ya. Bazı iç pazarlar var. İç pazarların çoğu global olarak eski düzeylere geldi veya geçtiler 2019’u. İstisna Çin, o da çok büyük bir iç pazar. Eylül’de Çin 2019'un sadece yüzde 40’ındaydı. Çin iç hatları yüzde 40’ndaydı 2019 düzeyinin. Ama çok dalgalanma var Çin’de. Bölgesel kapanmalar var...İç hatları çok kuvvetli gelişiyordu fakat son zamanlarda bölgesel kapanmalar iç hatlar pazarını düşürdü." dedi.

HATALARIMIZDAN DERS ÇIKARDIK

Mehmet T. Nane, “Ekonomik resesyon beklentileri insan kaynakları politikalarını nasıl etkileyecek sizce?“ şeklindeki soru üzerine şu cevabı verdi:

“Şuna inanıyorum: hatalarımızdan ders çıkardık. Endüstrinin 2 yıllık yoğun bir eğitimi oldu krizler konusunda ve çok şey öğrendik. Hatalarımızı tekrarlamayacağız önümüzdeki resesyonlar veya krizlerde."

haberair.com

 
THY'DEN UCUZ BİLET KAMPANYASI
 
SUNEXPRESS’TEN KADIN ÇALIŞAN SAYISI TAAHHÜDÜ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY'DEN UCUZ BİLET KAMPANYASI
THY'den 8-9 Kasım tarihlerinde uçak bileti alanlar 1 Mart-14 Nisan 2023 ...
ORTAKLIKLARINI GENİŞLETİYORLAR
Virgin Australia, Singapur Hava Yolları ile ortaklığını genişleterek codeshare ...
ÇİFT TESCİLLİ YOLCU UÇAKLARI KONUSU
Rusya Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, iki ayrı yerde kaydı bulunan çift ...
 
İGA’DA YENİ SİSTEM HİZMETE GİRİYOR
İstanbul Havalimanı’nda Gelişmiş Yer Hareketleri Rehberlik ve Kontrol ...
THY ALMAN GAZETECİLERİ AĞIRLADI
Türk Hava Yolları, bir grup Alman gazeteciyi ağırladı. Buluşmada şirketin ...
İSTANBUL HAVALİMANI'NA 2050 FİDAN DİKİLECEK
İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA, havalimanı çevresinde 2050 fidan dikecek
 
NANE: İYİLEŞME VE DİMDİK AYAKTA DURMA ZAMANI
IATA Wings of Change Europe etkinliğinde konuşan IATA Yönetim Kurulu Başkanı ...
HAVACILIĞIN GELECEĞİ İSTANBUL’DA MASAYA YATIRILIYOR
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından, Pegasus Hava ...
THY UÇAĞI RUSYA’DA ACİL İNİŞ YAPTI
Basınç sensörü alarm veren Türk Hava Yolları (THY) uçağı, Rusya’da acil iniş yaptı
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası