pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TEL AVİV UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
TEL AVİV UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
BEN GURION’DA UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI
BEN GURION’DA UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI
KUDÜS’TE DEMİR KUBBE DEVREYE GİRDİ
KUDÜS’TE DEMİR KUBBE DEVREYE GİRDİ
İRAN İHA VE FÜZELERİ YÜKSEKOVA’DA GÖRÜLDÜ
İRAN İHA VE FÜZELERİ YÜKSEKOVA’DA GÖRÜLDÜ
8 Kasım 2022 Salı - 16:18

NANE: İYİLEŞME VE DİMDİK AYAKTA DURMA ZAMANI

IATA Wings of Change Europe etkinliğinde konuşan IATA Yönetim Kurulu Başkanı ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet T. Nane, “Son iki senede çok şey yaşadık ve çok şey öğrendik; Şimdi iyileşme ve her zamankinden daha güçlü bir şekilde dimdik ayakta durma zamanı. Birlikte çalışmanın gücüne yürekten inanıyoruz” dedi

NANE: İYİLEŞME VE DİMDİK AYAKTA DURMA ZAMANI

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) bu yıl 3.’sünü düzenlediği IATA Wings of Change Europe, Pegasus Hava Yolları ev sahipliğinde İstanbul’da başladı.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) Madrid ve Berlin’den sonra bu yıl 3.’sünü İstanbul’da düzenlediği IATA Wings of Change Europe (WoCE), Pegasus Hava Yolları ev sahipliğinde bugün (8 Kasım 2022) başladı. Etkinliğe T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, IATA Yönetim Kurulu Başkanı ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet T. Nane, IATA Genel Müdürü Willie Walsh ve Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk’ün yanı sıra Türkiye’den ve pek çok ülkeden hükümet yetkilileri, sektör temsilcileri ve havacılık profesyonelleri katıldı.

Pandemi sonrası toparlanma, çevresel ve finansal sürdürülebilirlik, erişilebilirlik, kapsayıcılık, çeşitlilik, turizm ve dijitalleşme gibi önemli konuların ele alındığı etkinliğin 2. günü ise T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un açılış konuşmasıyla başlayacak. Hava taşımacılığı sektörünün bugünü ve geleceğine ilişkin öngörülerin yanı sıra turizm ekosistemi de tartışılacak.

‘ZORLUKLAR BÖLGESEL VE KÜRESEL İŞ BİRLİKLERİYLE AŞILABİLİR’

Etkinlikte konuşma yapan T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, “Ülke olarak 1,6 milyar insanın yaşadığı, 8 trilyon dolar ticaret hacmine sahip 67 ülkeye, 4 saatlik uçuş mesafesinde olmak gibi coğrafi bir üstünlüğe sahibiz. Bu önemli coğrafi avantajı, güçlü hava yollarımız, kapsamlı bakım onarım merkezlerimiz, modern havalimanlarımız, geleceği parlak havacılık eğitim merkezlerimiz ve nitelikli personelimizle birleştirdiğimizde, Türkiye havacılıkta dünya lideri olma yolunda öncelikli bir konumdadır. Bu etkinlikte tartışılacak yeni fikirler ve politikalar, önümüzdeki dönemde Avrupa havacılığının yol haritasını belirleyecek. Tüm zorlukların önce bölgesel, ardından güçlü küresel iş birlikleriyle aşılabileceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

NANE: ÇOK ŞEY YAŞADIK VE ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK

Etkinliğin ilk gününde açılış konuşmasını yapan IATA Yönetim Kurulu Başkanı ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet T. Nane, “Son birkaç yıl havacılık sektörünün bugüne kadarki en zor yılları oldu. Çok şey yaşadık ve çok şey öğrendik; şimdi iyileşme ve her zamankinden daha güçlü bir şekilde dimdik ayakta durma zamanı. Dünyamızı birbirine bağlayan ve zenginleştiren güvenli, emniyetli ve sürdürülebilir bir hava taşımacılığı endüstrisinin gelecekteki büyümesini şekillendirmek için birlikte çalışmanın gücüne yürekten inanıyoruz.

OMUZ OMUZA VERMELİYİZ

Hepimiz güçlerimizi birleştirdiğimiz ve omuz omuza durduğumuz sürece bunu başarma ve gerçekleştirme gücüne sahibiz. Bu nedenle birleşik bir havacılık ekosistemi hayati önem taşıyor; çünkü ancak o zaman birbirimizden güç alabilir, inovasyon ve çeşitlilikten güvenlik ve sürdürülebilirliğe kadar birçok alanda bireysel olarak yapabileceğimizden çok daha fazlasını birlikte başarabiliriz.” dedi.

Nane sözlerine şöyle devam etti:

“Havacılık sektöründeki paydaşlar, farklı iş modellerinin bir arada var olmasını destekleyen, sağlıklı rekabeti ve maksimum tüketici tercihini teşvik eden yasal düzenlemelere ihtiyaç duyulduğu konusunda hemfikirler. Türkiye, ulusal uçuş ağlarının oluşturulması ve farklı hava yollarının desteklenerek başarıya ulaşması konusunda iyi bir örnek. Bu noktada önemli olan, büyüme politikalarının sürdürülebilir çözümlerle el ele gitmesi…”

ÖZTÜRK: ÇOK ÖNEMLİ KONULARI KONUŞUYORUZ

Etkinlikte konuşma yapan Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk “Pegasus Hava Yolları olarak, Avrupa bölgesinin havacılık alanındaki en önemli etkinliklerinden biri olan IATA Wings of Change Europe’a ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu önemli etkinlikte; dünyanın dört bir yanından havacılık profesyonelleriyle bir araya gelerek fikir alışverişi yapmanın yanı sıra sektörümüzün geleceğini şekillendirecek çok önemli konuları konuşuyoruz. Global havacılık sektöründe kapsayıcı ve çeşitli bir kurum kültürünün önemini vurgulayabildiğimiz ve şirketlerin bu konulara öncelik vermesi gerektiğinin altını çizebildiğimiz için çok mutluyum. Etkinliğin getireceği olumlu etkiye tanık olmak için sabırsızlanıyorum.” dedi.

WALSH: SAF ÜRETİMİNİ TEŞVİK ETMELİYİZ

IATA Genel Müdürü Willie Walsh ise “Avrupa, tıpkı dünyanın geri kalanı gibi, toplum, turizm ve ticaret için hayati bir öneme sahip olan uçuş ağlarına güveniyor. En son yapılan IATA anketinin sonuçlarına göre; Avrupa hava taşımacılığını kullanan küçük ve büyük ölçekli ticari işletmelerin %82’si küresel tedarik zincirlerine erişimin işletmeleri için hayati olduğunu söylüyor. %84’ü ise uçuş ağlarına erişimleri olmadan iş yapmayı hayal bile edemiyor.” dedi.

Walsh sözlerine şöyle devam etti:

 “Dünyanın dört bir yanında odaklanmamız gereken konu, en düşük maliyetle en yüksek miktarda Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) üretimini teşvik etmek olmalıdır.” dedi.

 
HAVACILIĞIN GELECEĞİ İSTANBUL’DA MASAYA YATIRILIYOR
 
İSTANBUL HAVALİMANI'NA 2050 FİDAN DİKİLECEK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HAVACILIĞIN GELECEĞİ İSTANBUL’DA MASAYA YATIRILIYOR
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından, Pegasus Hava ...
THY UÇAĞI RUSYA’DA ACİL İNİŞ YAPTI
Basınç sensörü alarm veren Türk Hava Yolları (THY) uçağı, Rusya’da acil iniş yaptı
3 YIL SONRA İLK DOĞRUDAN UÇUŞ
Kolombiya ve Venezüella arasında bozulan ilişkilerin düzelmesinin ardından ...
 
TRABZON’DA YENİ HAVALİMANI TARTIŞMASI
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, tartışma konusu olan ...
HAVA-İŞ’TEN PRİM AÇIKLAMASI
Hava-İş Sendikası, THY yönetiminin çalışanlara dağıttığı primi adaletsiz ...
JOHNSON PEGASUS UÇAĞINDA
Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Londra'dan İstanbul'a düşük maliyetli ...
 
SIA GRUP’TAN TARİHİ KAR
SIA GRUP tarihinin en yüksek yarı yıl ve çeyrek yıl faaliyet kârını açıkladı
İNANILMAZ GÖRÜNTÜLER
Tanzanya’da Victoria Gölü’ne düşen uçağı kurtarma çalışmalarından inanılmaz ...
THY UÇAĞINDA KORKUTAN ŞAKA
Türk Hava Yolları’nın Trabzon-İstanbul seferini yapan uçağında yolculardan ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası