pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
KUTLU OLSUN!
KUTLU OLSUN!
CANİK ORMANI SAMSUN’DA YÜKSELECEK
CANİK ORMANI SAMSUN’DA YÜKSELECEK
CORENDON GENÇ SPORCULARI BULUŞTURDU
CORENDON GENÇ SPORCULARI BULUŞTURDU
KOKPİT CAMI ÇATLADI
KOKPİT CAMI ÇATLADI
22 Nisan 2022 Cuma - 14:51

MİLLİ RADAR KALKAN-II GÖREV BAŞINDA

Türkiye’nin ilk milli hava savunma erken ikaz radarı KALKAN, kritik askeri ve sivil tesisleri korumaya devam ediyor. Milli olarak geliştirilen birçok radar teknolojisinin ve elektronik taramalı faz dizili radarların “atası” olarak kabul edilen KALKAN radarı, kazandığı yeni yeteneklerle görev yapıyor.

MİLLİ RADAR KALKAN-II GÖREV BAŞINDA

ÇOK KRİTİK PROJELERİN YAPI TAŞI

Milli radar teknolojilerinin gelişiminde, özellikle de elektronik taramalı faz dizili radarların gelişiminde önemli bir sıçrama projesi olan ASELSAN’ın KALKAN radarı, Türkiye’yi en yüksek radar teknolojilerini milli olarak üretebilen ülkeler arasına sokan çok kritik projelerin de yapı taşı oldu. Kazanılan tecrübeler ve yeni teknolojilerle sürekli geliştirilerek KALKAN-II adı verilen sistem, kritik askeri ve sivil tesislerin korunması amacıyla hava hedeflerini en doğru ve hızlı şekilde tespit edebiliyor. Sistem; pek çok farklı tehdidi kısa sürede tespit edilerek takip edilmesini, sağladığı verilerle bu tehditlerin hava savunma sistemleriyle imha edilmesini sağlıyor.

KALKAN-II radarı aynı zamanda muharebe sahasında elektronik karıştırma yapmaya çalışan düşman sistemlerini de tespit ederek takibini yapabiliyor. Hava Savunma Erken İkaz ve Komuta Kontrol Sistemi (HERİKKS) ana arama radarı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterinde, kritik bölgelerde 2011 yılından itibaren görev yapan KALKAN-II, TSK’nın alçak ve orta irtifa hava savunma ihtiyaçlarında dış kaynaklara bağımlılığını ortadan kaldırdı.

100 HEDEFİ AYNI ANDA TESPİT EDEBİLİYOR
KALKAN-II radarı, HİSAR O+ Hava Savunma Sisteminin bir parçası olarak yaklaşan tehdidi imha etmek için füze ara güdüm radarı olarak da kullanılıyor. KALKAN-II radarı, 360 derecelik bir kapsama açısıyla 100 hedefi aynı anda tespit edebiliyor. Helikopterle taşınabilme özelliğine de sahip olan sistem, zorlayıcı çevresel koşullara dayanıklı olarak uzun süre görev yapabiliyor.

GÖRGÜN: ASELSAN RADAR TEKNOLOJİLERİNDE GLOBAL MARKA

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, yüksek radar teknolojilerinde Türkiye’nin global bir marka haline geldiğini belirterek, “ASELSAN’ın radar alanındaki faaliyetlerinin ülkemiz için önemi, bu sistemlerin yerli ve milli olma zorunluluğu ile artık net bir şekilde ortaya konuldu. Dünyada çok az ülkenin milli imkanlarla üretmeyi başarabildiği hava savunma radarlarını tasarlıyor, üretiyor ve geliştiriyoruz. Radar projelerimizde mükemmelliği ve daha fazla teknolojik yetenek kazanımını hedefliyoruz. Güvenlik güçlerimizin sahadaki farkındalığının ve etkisinin artırılmasına yönelik olarak gelişmeleri yakından takip ediyor, sahip olduğumuz yetenekler sayesinde çok hızlı bir şekilde ihtiyacı karşılayabilecek radar sistemlerini ortaya çıkarabiliyoruz. Türk mühendisliğinin gücüyle gece gündüz çalışarak en yüksek radar teknolojilerini ülkemizin güvenliği için geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 
GÖNÜLLÜ KARBON DENGELEME PROGRAMI
 
CORENDON’DAN ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAYKAR’DAN BAYRAKTAR DİHA
Keşif ve istihbarat görevleri için faaliyetler yürütebilecek Taktik İHA ...
TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİ HEDEF BÜYÜTTÜ
Geçen yıl 3 milyar 224 milyon dolar ihracat gerçekleştiren savunma sanayi, ...
MSB’DEN MAVİ VATAN-2022 PAYLAŞIMI
Milli Savunma Bakanlığı, Karadeniz, Ege ve Doğu Akdeniz’de 11 Nisan’da ...
 
KOCA YUSUF’LARIN ÇIKIŞ PLANI HAZIR
Rusya-Ukrayna savaşının çıkmasıyla Borispol Havaalanı’nda kalan A-400M ...
AKINCI B TİHA'DAN GURURLANDIRAN PERFORMANS
BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, AKINCI B TİHA'nın performans ...
AKSUNGUR'DAN İLK MAM-L ATIŞI
Milli Savunma Bakanlığı, Mavi Vatan 2022 Tatbikatı kapsamında, Deniz Kuvvetleri ...
 
MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR'DAN F-16 AÇIKLAMASI
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Amerika'dan F-16 alımıyla ilgili süreç ...
RUSYA: UKRAYNA'DAKİ S-300’Ü TAHRİP ETTİK
Son dakika... Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ukrayna'nın ...
İNGİLTERE SAVUNMA İHRACAT KISITLAMALARINI KALDIRDI
İngiltere’nin Türk savunma sanayi şirketlerine uyguladığı ambargo kararı ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası