pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
13 Nisan 2022 Çarşamba - 15:38

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR'DAN F-16 AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Amerika'dan F-16 alımıyla ilgili süreç hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR DAN F-16 AÇIKLAMASI

Bakan Akar, "Bizim Viper denilen blok 70 F-16'lara ihtiyacımız var. Bununla birlikte elimizdeki F-16'ların da modernizasyonu gerekiyor. Bununla ilgili 'Yabancı Askeri Satışlar' kapsamında süreci başlattık. ABD Savunma Bakanlığı'ndaki süreç ABD Dışişleri Bakanlığı ile devam ediyor" dedi.

Bakan Akar, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Kongre'ye gönderdiği mektupla ilgili de "Mektupta bazı olumlu unsurlar olmakla beraber ihtiyatlı olmak lazım. Bu uzun bir süreç, temennimiz bunun olumlu sonuçlanması" yanıtını verdi.

Bakan Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Karadeniz'de tespit edilen mayınlara ilişkin soru üzerine Bakan Akar, "Bu konuyla mücadeleye ilişkin elimizde güçlü imkanlar var. Bunları süratle seferber ettik. Mayın avlama gemilerimiz, deniz karakol uçaklarımız, helikopterlerimiz, İHA'larımız, SAS timlerimizin alarm durumlarını yükselttik. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Herhangi bir ihbar alındığında unsurlarımız süratle gereğini yapıyorlar" dedi.

'DENİZ TRAFİĞİNDE SORUN YOK'

İstanbul Boğazı açıklarında bugüne kadar üç mayının etkisiz hale getirildiğini hatırlatan Akar, "Serbest kalan mayınlara yönelik ortada birtakım rakamlar dolaşıyor. Bunları teyit etmek mümkün değil. Bu konuda bizim yapacağımız şey, teyakkuz halimizi sürdürmektir" ifadelerini kullandı.

Mayınların İstanbul Boğazı açıklarına hızlı geldiği yönündeki iddiaların anımsatılması üzerine de Bakan Akar, "Bununla ilgili birçok yorum, varsayım var. Elimizde bununla ilgili somut bilgi, veri olmadan herhangi bir şekilde bazı şeyleri telaffuz etmek uygun olmaz" diye konuştu. Mayınlara ilişkin her bir ihbarın dikkatli bir şekilde değerlendirildiğini belirten Bakan Akar, "Mayınlar teşhis edilmelerinin ardından emniyetli bölgeye çekilerek, çevreye zarar vermeden etkisiz hale getiriliyor. Şu anda deniz trafiğinde herhangi bir sorun yok, normal şekilde devam ediyor" dedi.

'OLUMLU GELİŞMELER BEKLİYORUZ'

Bakan Akar, Mariupol'da Türk vatandaşları olmak üzere sivillerin tahliyesine yönelik çalışmalarla ilgili de, "Rusya ve Ukrayna savunma bakanlıkları ile sürekli iletişim halindeyiz. Türkiye olarak oradaki tahliyelerin emniyetli bir şekilde gerçekleşmesi için yapılması gereken ne varsa, gemi tahsisi dahil, yaptık, yapıyoruz. Bu konuda önümüzdeki günlerde olumlu bazı gelişmeler bekliyoruz. Oradaki insani durum son dönemde kötüleşti. Türklerle birlikte tüm sivilleri tahliye etme konusunda her türlü hazırlığı yaptık. İkili bir konu mevcut, kentin bir bölümü Rusya bir bölümü ise Ukrayna kontrolünde. Sonuç olarak biz insani bakımdan yapılması gereken ne varsa bunu gerçekleştirmek için gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Bakan Akar, ABD'den F-16 teminine ilişkin gelinen süreçteki son duruma yönelik soruya da, "Bizim Viper denilen blok 70 F-16'lara ihtiyacımız var. Bununla birlikte elimizdeki F-16'ların da modernizasyonu gerekiyor. Bununla ilgili 'Yabancı Askeri Satışlar' kapsamında süreci başlattık. ABD Savunma Bakanlığı’ndaki süreç ABD Dışişleri Bakanlığı ile devam ediyor" dedi.

'TEMENNİMİZ SÜRECİN OLUMLU SONUÇLANMASI'

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, Kongreye gönderdiği mektupta, Türkiye'ye F-16 satışına olumlu yaklaşmasıyla ilgili, "Söz konusu mektupta bazı olumlu unsurlar olmakla beraber ihtiyatlı olmak lazım. Bu uzun bir süreç, temennimiz bunun olumlu sonuçlanması" ifadelerini kullandı.

Türkiye, Fransa ve İtalya arasındaki ortak SAMP-T füze projesine yönelik soruya da Akar, "Sayın Cumhurbaşkanımız konuya ilişkin Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve İtalya Başbakanı Draghi ile biz de iki ülkenin savunma bakanları ile görüştük. Bununla ilgili üçlü bir görüşme yapılması gerekiyor ancak şu anda Fransa'da bir seçim süreci söz konusu. Bu bittikten sonra temennimiz beraber görüşerek daha önce başlayan sürecin olumlu şekilde sonuçlanmasıdır" yanıtını verdi.

 
EMIRATES EXPO 2020 DUBAİ’Yİ BAŞARIYLA TAMAMLADI
 
MNG KARGO UÇAĞI HAVADAN GERİ DÖNDÜ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
RUSYA: UKRAYNA'DAKİ S-300’Ü TAHRİP ETTİK
Son dakika... Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ukrayna'nın ...
İNGİLTERE SAVUNMA İHRACAT KISITLAMALARINI KALDIRDI
İngiltere’nin Türk savunma sanayi şirketlerine uyguladığı ambargo kararı ...
TÜRKİYE F-35 PROGRAMINA GERİ Mİ ALINIYOR?
Türkiye'yi Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemi ve Rahip Brunson ...
 
‘ATAK’IN İLK YURT DIŞI TESLİMATI FİLİPİNLER’E
T129 Atak Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri'nin ilk yurt dışı teslimatı ...
A400M FİLOSU TAMAMLANDI
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin proje ...
MALEZYA’YA ANKA VE HÜRJET DAMGA VURACAK
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, 28-31 Mart 2022 tarihlerinde Malezya’da ...
 
ALTUN: F-35 VE PATRIOT'LAR TÜRKİYE’YE ÖNKOŞULSUZ VERİLMELİ
Son dakika! İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Türkiye'ye F-35 ve Patriotlar ön koşulsuz verilmeli
ABD'DEN TÜRKİYE'YE GAYRİ RESMİ ÖNERİ
Rusya ile Ukrayna arasında arabuluculuk yapan Türkiye'ye ABD'den dikkat ...
TUSAŞ KATAR DIMDEX FUARI’NDA
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii TUSAŞ, havacılık ve uzay alanındaki platformlarını ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası