pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
5 SÜPER MUSHSHAK UÇAĞI MSB’YE KATILDI
5 SÜPER MUSHSHAK UÇAĞI MSB’YE KATILDI
12 Mayıs 2022 Perşembe - 18:28

DÜNYANIN EN UZUN AKTARMASIZ UÇUŞLARI YAPILACAK

Avustralyalı havayolu şirketi Qantas, Rolls-Royce Trent XWB-97 motorlu 12 adet Airbus A350-1000 için bir anlaşma yaptı. Yolcuların Londra ve New York’tan Avustralya'nın doğu kıyısındaki Sydney ve Melbourne şehirlerine direkt uçmalarını sağlayacak anlaşma sayesinde, dünyanın en uzun, aktarmasız uçuşları gerçekleştirilebilecek.

DÜNYANIN EN UZUN AKTARMASIZ UÇUŞLARI YAPILACAK

Rolls-Royce ve Qantas, 12 uçağa güç sağlayacak Trent XWB-97 motorları için TotalCare® hizmet anlaşması imzalamayı da taahhüt etti. TotalCare® hizmet anlaşması Qantas’a, yeni filonun servis ve bakım hizmetleri için öngörülebilirlik ve güvenilirlik sağlayacak.

Rolls-Royce Sivil Havacılık Müşterilerinden Sorumlu Başkanı Ewen McDonald konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kırk yılı aşkın bir süredir Qantas uçaklarına güç sağlıyoruz. Birlikte gerçekleştirdiğimiz Sunrise Projesi, uçuş tarihinde yeni bir kilometre taşı olacak. Bu proje, şirketimizin inovasyonlara öncülük etme ve sektörün “ilk”lerini gerçekleştirme hedefleriyle uyum içerisinde. Trent XWB motorumuz, ultra uzun mesafeli uçuşlara güç sağlama ve bunu maksimum verimlilik ve güvenilirlikle yapma konusunda hâlihazırda kendini kanıtlamış durumda” dedi.  

Bugün dünyanın en verimli motoru olma unvanını taşıyan Trent XWB-97, tasarlanan ilk Trent motoruna göre yüzde 15 oranında daha az yakıt tüketimi sağlıyor ve havayolları şirketlerinin daha az yakıtla daha fazla uçmasını mümkün kılıyor. Ayrıca gelecekte yaygın olarak kullanılacak olan Sürdürülebilir Havacılık Yakıtları(SAF) ile de çalışabilen Trent XWB-97, Rolls-Royce’un tüm Trent motorlarının 2023 yılına kadar yüzde 100 SAF ile uyumlu olduğunu kanıtlama taahhüdüne de uygun. Trent XWB, piyasaya sürüldüğü 2015'ten bu yana 10 milyon tondan fazla CO2 salınımının önlenmesine katkıda bulundu.

Trent XWB geliştirilmiş verimlilik kapasitesi sunmasının yanı sıra, havacılık sektörü için güvenilirlikte önemli bir adım olarak istikrarlı bir şekilde yüzde 99,9'dan daha yüksek bir uçuş harekat güvenilirliği elde edilmesine imkan veriyor.

Hizmete girdiği 2015 yılında yalnızca Airbus A350'ye güç sağlayan Trent XWB, kısa sürede tüm zamanların en hızlı satılan motoru oldu. Hâlihazırda 30'dan fazla operatörle sekiz milyon saatten fazla uçuş gerçekleştirmiş olan motor, kısa mesafeli uçuşlardan yaklaşık 18 saatlik ultra uzun mesafeli uçuşlara kadar bir dizi farklı rotada uçarak çok yönlülüğünü ve kabiliyetini kanıtlamış durumda.

 
11 KİŞİYİ TAŞIYAN UÇAK DÜŞTÜ
 
TUSAŞ TÜRKİYE PCT PATENT ŞAMPİYONU OLDU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
11 KİŞİYİ TAŞIYAN UÇAK DÜŞTÜ
Kamerun’da 11 kişiyi taşıyan küçük bir yolcu uçağının kalkıştan kısa süre ...
THY'NİN NİSAN 2022 TRAFİK SONUÇLARI
Türk Hava Yolları (THY) Nisan 2022 trafik sonuçlarını açıkladı. İşte THY’nin Nisan rakamları…
UÇAK KULLANILAMAZ HALE GELDİ
Bu sabah Çin’in güney-batısındaki Chongqing-Jiangbei Havailmanı’nda kalkış ...
 
UÇAK ALEV ALEV YANDI
Tibet Hava Yolları’na ait Airbus A319 tipi uçak kalkışta alev alev yandı. ...
PİLOT RAHATSIZLANDI UÇAĞI YOLCU İNDİRDİ
ABD'nin Florida eyaletinde pilot rahatsızlanınca daha önce hiç uçuş deneyimi ...
HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN İLK ÇEYREK KARNESİ
2022 yılının ilk çeyreğinde küresel havacılık sektöründe iyileşme sürerken, ...
 
STRATEJİK ORTAKLIKLARINI AÇIKLADILAR
Qatar Airways ile Virgin Australia, Arabian Travel Market'te yeni stratejik ...
UÇUŞLARDA MASKE KALKIYOR MU? KRİTİK TARİH NE?
Son dakika gelişmesi! Avrupa’da birçok uçuşta maske zorunluluğu kalkmaya ...
EMIRATES BİNİŞ KARTI AYRICALIKLARI
Emirates Biniş Kartı, 2022 Yaz Sezonu İçin Dubai’de pek çok ayrıcalıklı ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası