pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
28 Mayıs 2022 Cumartesi - 17:36

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEKNOFEST’E KATILIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in davetine icabetle günübirlik ziyaret için Azerbaycan'a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST Azerbaycan'ın Seçkin Gözlemci Günü'ne katılacak

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEKNOFEST’E KATILIYOR

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, uluslararası arenada Türkiye dışında ilk kez Azerbaycan’da yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan "TUR" uçağıyla saat 11.00'de Bakü'ye hareket etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik etti.

Apronda askeri tören kıtasını selamlayan Erdoğan'ı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe uğurladı.

TEKONEFEST'E KATILACAK

"Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Azerbaycan"ın Seçkin Gözlemci Günü'ne iştirak edecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asan (Kolay) Hizmet Merkezi ve Bakü Bilim Merkezi'nin açılışına katılacak, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile bir araya gelecek.

YERLİ SİHA’LARA BÜYÜK İLGİ

Festivalde, Azerbaycan’daki 44 günlük savaşın ardından gelen Karabağ zaferinde büyük rol oynayan Türk SİHA’lara ilgi oldukça büyük. TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı ve Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar da festivalde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. TEKNOFEST Azerbaycan için Bakü’ye gelen Selçuk ve Sümeyye Bayraktar çifti, Karabağ zaferinin simge kenti Şuşa’da geri alınan tarihi mekânları gezdi. Şuşa ziyaretinde Bayraktar çiftine TEKNOFEST paydaşları ve bir grup gazeteci eşlik etti.

Şuşa’da restorasyonuna başlanan tarihi yapıları ziyaret eden Bayraktar, “Şuşa, Karabağ çocukluğumuzda işgale uğramıştı. Şehitlerimiz oldu, yurdundan vatanından göç etmek zorunda kalanlar oldu. Tabii bu bizim için büyük bir yaraydı. Hem zaferin mimarı şehitlerimiz hem Cumhurbaşkanlarımız hem de Türk ordularının gayreti ile muzaffer olundu. Biz de yüksek teknoloji ürünü SİHA’ları geliştirmekten ve hem de bir mühendis olarak bizzat içerisinde olmaktan, bu zafere katkı vermekten büyük onur duyuyoruz. Milli olarak geliştirdiğimiz insansız hava araçlarımız burada ordularımıza destek oldu” dedi.

‘KARABAĞ’A GELMEK AYRICA ANLAMLI’

“Biz mühendisler için bir yüksek teknoloji eserinin böylesine anlamlı bir muharebede kullanılması en büyük onur ve şeref. Çünkü bu teknolojiyi anlamlı kılan hangi nedenle, hangi niyetle, hangi hedefle geliştiriliyor olması. Bir anlamda Bayraktar TB2 SİHA’ları burada anlamını kazanmış oldu” diyen Bayraktar sözlerine şu şekilde devam etti:

“TEKNOFEST için buradayken Karabağ’a gelmek ayrıca anlamlı. TEKNOFEST, uluslarımızın milletimizin bağımsızlığı ve müreffeh olması için yüksek teknoloji geliştirme misyonunu tüm toplumla özellikle gençlere paylaştırma çabası. Burada verilen vatan mücadelesinin gelecek nesillere aktarılması nasıl önemliyse yeniden aynı acıların yaşanmaması için yüksek teknolojiyi geliştirerek verilen bağımsızlık çabasının tüm toplumla gençlerle paylaşılması da önemli. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok ama bizim olanda gözü olanla da sonuna kadar mücadele edeceğimizi her türlü bunu yapmak için her alanda bilimse bilim, teknolojiyse teknoloji; yüksek teknolojiyse yüksek teknoloji, cesaretse cesaret... Bu yüreğe, bu inanca sahip olduğumuzu tüm nesillerimizle birlikte bunu yapacağımızı bilmesini isteriz.”(hürriyet.com.tr)

 
PEGASUS METAVERSE EVRENİNE KATILDI
 
ÖRNEK BAHÇE GÖRÜNTÜLENDİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PEGASUS METAVERSE EVRENİNE KATILDI
Türkiye’de havacılık sektöründe bir ilke imza atarak Metaverse evrenine ...
THY UÇAĞI DIVERT ETTİ
Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Moskova(Vnukovo) uçağı teknik nedenlerden ...
O KURULUŞUN CEO’SUNDAN THY’YE ZİYARET
Havayolu derecelendirme kuruluşu Skytrax’ın CEO’su Edward Plaisted, Türk ...
 
YILMAZCAN KAPTAN VEDA ETTİ
Türk Hava Yolları’nın emektar kaptanı Ceyhan Yılmazcan, yarım asırlık ...
ATATÜRK HAVALİMANI'NDA BİR PİST AÇIK TUTULACAK
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı ...
DAHA İYİ BİR GELECEK MESAJINI TAŞIYACAK
Emirates, Dubai’nin gelecek vizyonunu gökyüzüne taşıyarak Museum of the ...
 
DHMİ - AZANS İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile Azerbaycan Hava Seyrüsefer ...
PEGASUS ZAFER’E UÇUYOR
Pegasus Havayolları’nın Sabiha Gökçen - Zafer Havalimanı uçuşları başladı
İSTANBUL HAVALİMANI'NA KARGO GÜVENİ
Bölgenin en önemli küresel aktarma merkezi olma konumunu, altyapısı, teknolojisi ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası