pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
27 Mayıs 2022 Cuma - 17:06

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA BİR PİST AÇIK TUTULACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde pazar günü vatandaşların da katılımıyla başlayacak fidan dikimi töreni öncesi incelemelerde bulundu. Kurum, Atatürk Havalimanı'ndaki bir pistin açık kalacağını söyledi.

ATATÜRK HAVALİMANI NDA BİR PİST AÇIK TUTULACAK

İstanbul'un fethinin 569. yıl dönümündeki törene tüm vatandaşları davet eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum gazetecilere proje ile ilgili detayları anlattı. Kurum, Atatürk Havalimanı'nın bir pistinin açık tutulacağını açıkladı.

145 bin 300 ağaç dikilecek

İstanbul'un fethinin 569. yıl dönümü olan 29 Mayıs Pazar günü, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde fidan dikim töreni gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de katılacağı törende Fetih tarihini temsilen 145 bin 300 ağaç dikilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi alanında çalışmaları yerinde inceledi.

"PİSTLERDEN BİRİSİ AÇIK OLACAK"

Çalışmalar ve proje hakkında gazetecilere bilgi veren Bakan Kurum, havalimanındaki pistlerden birisinin açık kalacağını söyledi. Muhalefetin tutumuna da tepki gösteren Kurum "Sözde çevrecileri bu alana davet ediyoruz. Milletimize kazandırmak istediğimiz eser buradadır" diye konuştu.

NE KADARLIK ALAN MİLLET BAHÇESİ OLACAK

Proje kapsamında 8 buçuk milyon metre karelik alanın 5 milyonluk bölümüne Millet Bahçesi yapılacak. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin 2023'ün ilk yarısında hizmete sunulması bekleniyor.

Basını bilgilendirme toplantısının ardından fidan dikiminin yapılacağı Millet Bahçesi bölümünü gezen Bakan Kurum burada yaptığı açıklamada da törene dair detayları paylaştı.

CHP'YE TEPKİ GÖSTERDİ

"İnşallah pazar günü tüm milletimizle hem fethimizi kutlayacağız hem de burada, yürüme mesafesinde, bütün vatandaşlarımızın gelip hoş vakit geçireceği Millet Bahçesi'ni ilk fidanlarla buluşturuyor olacağız" diyen Bakan Kurum CHP tarafından dillendirilen "Atatürk Havalimanı yıkılıyor" iddiasına da tepki gösterdi.

Bakan Kurum şunları söyledi;

“Muhalefetin tüm söylemlerine rağmen, 'Biz burada 5 milyon metrekarelik alanda ağaç dikeceğiz, yürüyüş yolları yapacağız" diyoruz ama maalesef karşımızdaki muhalefet buna 'Olmaz' diyor. Biz "50, 60 yıllık İstanbul’umuzun simgesi ıhlamur ağaçlarını dikeceğiz" diyoruz. "Çınar ağaçlarını dikeceğiz, bu ağaçların gölgesinde vatandaşlarımız huzur içinde oturacak" diyoruz, onlar 'Olmaz' diyor. “Buradaki 350 yıllık zeytin ağacımızla şehitlerimizi yad edeceğiz” diyoruz, onlar 'olmaz' diyorlar. Onlar 'olmaz yapamazsınız' diye dursunlar... İşte tüm Türkiye'ye sesleniyorum ki, 8 buçuk milyon metre karelik  bu alan, yapacağımız 5 milyon 36 bin metrekarelik alanın aslında bir nevi örneğidir.

OLASI AFET DURUMU İÇİN HAZIR OLACAK

Bu manada vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Burada vatandaşımızın mutluluğu adına yapılması gereken her şey yapılıyor. Emin olun biz bu alanı hiçbir şekilde konuta, imara, ticarete açmıyoruz. Burada Atatürk Havalimanımız bir pisti ile hizmet vermeye devam edecek. Burada afet toplanma alanı olacak. Olası bir afet halinde hastaneden istifade edecekler, Burada geçici barınma ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Tüm vatandaşlarımıza hizmet verecek bir alan olacak.

EMİNE ERDOĞAN'IN PROJELERİ DE TANITILACAK

Pazar gününün bir de şu önemi var. Bütün dünyaya bütün Türkiye'ye, çevreye sevdalı Sayın Cumhurbaşkanımızın, yine bizim her türlü çevre projemize destek veren Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin yapmış olduğu projeleri tanıtacağız. En önemlisi de ülkemizin 2053 yılına ilişkin iklim değişikliğine ilişkin net sıfır emisyon hedeflerine ilişkin tüm dünyaya Türkiye’nin çevre ve doğa sevgisinin mesajlarını veriyor olacağız.

Yine tüm Türkiye'de yapmış olduğumuz 81 ilde 81 milyon metrekare hedefi ile yaptığımız 445 Millet Bahçemizin 140'ının tamamlanmış olduğunu vurgulayarak en büyük millet bahçemizi fidanlarla buluşturacağız.

TÜRK YILDIZLARI GÖSTERİSİ VE KONSERLER

Tören kapsamında mehter takımı ve yeniçeri gösterilerinin yanı sıra Türk Yıldızları da gösteri uçuşu yapacak. Ayrıca Esat Kabaklı ve Yücel Arzen de birer konser verecek.

 
DAHA İYİ BİR GELECEK MESAJINI TAŞIYACAK
 
YILMAZCAN KAPTAN VEDA ETTİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAHA İYİ BİR GELECEK MESAJINI TAŞIYACAK
Emirates, Dubai’nin gelecek vizyonunu gökyüzüne taşıyarak Museum of the ...
DHMİ - AZANS İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile Azerbaycan Hava Seyrüsefer ...
PEGASUS ZAFER’E UÇUYOR
Pegasus Havayolları’nın Sabiha Gökçen - Zafer Havalimanı uçuşları başladı
 
İSTANBUL HAVALİMANI'NA KARGO GÜVENİ
Bölgenin en önemli küresel aktarma merkezi olma konumunu, altyapısı, teknolojisi ...
HURDA DENİLEN THK UÇAKLARI UÇACAK!
‘Hurda’ denilen Türk Hava Kurumu’nun (THK) yangın söndürme uçakları, bu ...
HUZURLARINIZDA XPENG X2
Çinli elektrikli otomobil üreticisi Xpeng, hem çevre dostu olması hem ...
 
2021 SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORUNU YAYINLADI
Qatar Airways Group, "Müdahale, Yardım, İyileşme, Dayanıklılık" temalı ...
HAVA-SEN GENEL KURULUNU YAPTI
Havacılık sektörünün ve havayolu çalışanlarının işçi sendikası olan HAVA-SEN, ...
SIA ZARARININ YÜZDE 78’İNİ GERİ KAZANDI
SIA GRUP yılın ikinci yarısında yıllık net zararının yüzde 78’ini geri ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası