pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
28 Mayıs 2022 Cumartesi - 09:44

YILMAZCAN KAPTAN VEDA ETTİ

Türk Hava Yolları’nın emektar kaptanı Ceyhan Yılmazcan, yarım asırlık uçuş hayatının son uçuşunu yaparak emekliye ayrıldı

YILMAZCAN KAPTAN VEDA ETTİ

Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu olan Türk Hava Yolları’nda Kaptan Pilot olarak görev yapan Ceyhan Yılmazcan, 48 yıl önce başladığı pilotluk mesleğine 27 Mayıs 2022 tarihi itibarıyla veda etti.

VEDA PASTASI KESİLDİ

Deneyimli pilot, bulutların üzerindeki son görevi olan TK1661 ve TK1662 sefer sayılı İstanbul-Hamburg-İstanbul uçuşlarında hüzünlü anlar yaşarken, Hamburg Havalimanı’nda kendisi için özel bir veda pastası kesildi. Hamburg dönüşü İstanbul Havalimanı’nda ise meslektaşları ve ailesi deneyimli ismi çiçeklerle karşıladı.

Pilotluk kariyerine 1974 yılında Askeri Pilot olarak başlayan Yılmazcan, 1996 yılında, o dönem filosunda 36 uçağı bulunan Türk Hava Yolları ailesine katıldı. Bayrak taşıyıcı havayolu ile uzun ve başarılı bir yolculuğa çıkan kaptan, pilotluğun dışında öğretmen ve kontrol öğretmenliği gibi pozisyonlarda da sorumluluk alarak şirketin dünyanın en başarılı havayolu şirketlerinden biri olmasına önemli katkılarda bulundu.

SON ANONSLA SESLENDİ

Hayatının yaklaşık 33 bin saatini (3,75 yıla denk) bulutların üzerinde pilot koltuğunda geçiren Kaptan Pilot Yılmazcan son uçuşundaki yolculara da özel bir anonsla seslendi. Yılmazcan son anonsunda; “Hanımefendiler, beyefendiler ve sevgili çocuklar, Kaptan Pilotunuz Ceyhan Yılmazcan olarak şu an 48 yıllık pilotluk mesleğimin en anlamlı anonsunu gerçekleştiriyorum. Bu uçuş ile birlikte gökyüzündeki serüvenimi tamamlayacak ve benim için bir tutku olan pilotluk mesleğine veda edeceğim. Bundan sonraki yaşantımda sevgili ailem ile daha çok zaman geçirecek, 48 yıl boyunca biriktirdiğim anılarımı torunlarıma anlatacağım. Sizlere ve Türk Hava Yolları ailesine uçuşlarınızda emniyetli inişler, yaşamlarınızda sağlık ve mutluluk diliyorum" dedi.

Ceyhan Yılmazcan son uçuşu ile ilgili ise, “Bugün gökyüzüne veda ettiğim için üzgünüm ancak geriye dönüp baktığımda emniyet, mutluluk ve sevgi ile tamamlanan 48 yıl gördüğüm için çok mutluyum. Pilot olmak büyük bir şans evet ama Türk Hava Yolları gibi size dünyanın dört bir yanını görme imkanı sunan bir bayrak taşıyıcının pilotu olmak bu şansı daha da özel kılıyor. Pilot olma hayali kuran gençlere bol bol çalışmalarını ve vazgeçmemelerini öneriyorum. Halihazırda mesleğine devam eden arkadaşlarıma ve tüm Türk Hava Yolları ailesine ise emniyetli uçuşlar diliyorum.” yorumunda bulundu.

Son uçuşunda Türk Hava Yolları’nın Airbus A330 uçağını kullanan Ceyhan Yılmazcan’a ikinci pilot koltuğunda ise nisan ayında emekli olan çocukluk arkadaşı Kaptan Pilot Mehmet Arık’ın oğlu Pilot Gökhan Arık eşlik etti. 

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün de emekliye ayrılan Kaptan Pilot Ceyhan Yılmazcan ile ilgili şunları yazdı:

 

 
ATATÜRK HAVALİMANI'NDA BİR PİST AÇIK TUTULACAK
 
O KURULUŞUN CEO’SUNDAN THY’YE ZİYARET
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATATÜRK HAVALİMANI'NDA BİR PİST AÇIK TUTULACAK
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı ...
DAHA İYİ BİR GELECEK MESAJINI TAŞIYACAK
Emirates, Dubai’nin gelecek vizyonunu gökyüzüne taşıyarak Museum of the ...
DHMİ - AZANS İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile Azerbaycan Hava Seyrüsefer ...
 
PEGASUS ZAFER’E UÇUYOR
Pegasus Havayolları’nın Sabiha Gökçen - Zafer Havalimanı uçuşları başladı
İSTANBUL HAVALİMANI'NA KARGO GÜVENİ
Bölgenin en önemli küresel aktarma merkezi olma konumunu, altyapısı, teknolojisi ...
HURDA DENİLEN THK UÇAKLARI UÇACAK!
‘Hurda’ denilen Türk Hava Kurumu’nun (THK) yangın söndürme uçakları, bu ...
 
HUZURLARINIZDA XPENG X2
Çinli elektrikli otomobil üreticisi Xpeng, hem çevre dostu olması hem ...
2021 SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORUNU YAYINLADI
Qatar Airways Group, "Müdahale, Yardım, İyileşme, Dayanıklılık" temalı ...
HAVA-SEN GENEL KURULUNU YAPTI
Havacılık sektörünün ve havayolu çalışanlarının işçi sendikası olan HAVA-SEN, ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası