pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
CORENDON AIRLINES’TAN AÇIKLAMA
CORENDON AIRLINES’TAN AÇIKLAMA
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
4 Eylül 2023 Pazartesi - 13:41

TEI KRİTİK MOTOR PARÇASINI TESLİM ALDI

Türkiye’nin havacılık motorlarındaki lider şirketi TEI, prototip imalat çalışmalarını sürdürdüğü TEI-TF6000 Turbofan Motoru için Sabancı Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Tümleştirilmiş Üretim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (SU IMC) tarafından üretilen; ülkemizde ilk kez tasarlanıp geliştirilen ve üretiminde Kordsa yarı mamülü kullanılan fan iç mahfaza parçasını (Fan Duct Inner Case) teslim aldı.

TEI KRİTİK MOTOR PARÇASINI TESLİM ALDI

Türkiye’nin ilk Millî Turbofan Motorunun Fan İç Mahfaza Sistemi teslim edildi

TEI-TF6000 Turbofan Motoru’nda kullanılacak olan fan iç mahfaza sistemi, kompozit malzeme kullanımı sayesinde hafif bir motor tasarımına imkân tanıyor. Kompozit malzemenin sağladığı yüksek mukavemet avantajı ile TEI, millî turbofan motorunda rekabetçi bir çözüm sunacak.

İstanbul’da düzenlenen teslim töreninde konuşan TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut F. Akşit, üretilen parçanın Türkiye’de bir ilk olduğuna işaret ederek, imalatında kullanılan kompozit malzemenin, epoksi gibi ana girdilerinin de yerli olduğuna vurgu yaptı. “TEI olarak projelerimizi yoğun şekilde sürdürüyoruz. İhtiyacımız olan bazı parçaları üniversite-sanayi iş birliğine güzel bir örnek olarak bu yöntem ile tedarik edebiliyoruz. Bu sayede merkezler de faaliyetlerine devam ediyorlar. Sonraki iş birliklerimizden biri de havacılık motorlarında kullanılan ön yatak çerçevesi kanatçıklarının (Front Bearing Structure Blade) kompozit malzemeden üretimi olabilir. Projeyi bir seneden daha kısa bir sürede başarıyla tamamlayan tüm ekiplere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Törende söz alan Sabancı Üniversitesi Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yıldız ise “Sabancı Üniversitesi olarak üniversite-sanayi işbirliklerini çok önemsiyoruz. Özellikle sanayi alanında öncü bir iş modeli olan Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezimizde birçok firma ile önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Eklemeli imalat konusunda ise TEI ile uzun süredir çalışıyoruz. Bu kapsamda son olarak kompozit malzemelerin havacılık sanayinde de kullanılmasını sağlayan bir projeyi daha hayata geçirdik. Bu çalışma ile Türkiye’nin dünyada havacılık sektöründe söz sahibi olmasına katkı sağladığımız için gururluyuz. Bu projenin yanı sıra TEI ile iş birliklerimizi sürdürmeyi planlıyoruz.” dedi.

Turbofan motorlarda kompozit malzemeden fan iç mahfaza sistemi geliştirme projesi, SAHA EXPO 2022’de TEI ile Sabancı Üniversitesi arasında imzalanmıştı. Projede, Türkiye’de bir turbofan motorunda ilk kez kullanılacak kompozit fan iç mahfaza sisteminin tasarımı, geliştirmesi ve imalatı başarıyla tamamlandı.

 
BİR ANDA KANADI KOPTU!
 
FEDEX’TEN İGA İSTANBUL HAVALİMANI’NA YENİ TESİS
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İLK UZAY YOLCULARIMIZ İÇİN GERİ SAYIM
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk uzay yolcularının ...
EMIRATES’TEN UZAY RÖPORTAJI
Emirates Havayolu, uzay görevindeki astronotla gerçekleştirdiği canlı röportajı yolcularına sundu
DASSAULT SYSTEMES’TEN TÜRKİYE ATAMASI
Dassault Systèmes, Hakan Kul'u Türkiye Ülke Müdürü olarak atadığını ve ...
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TEKNOFEST EVLADIM GİBİDİR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST'e bu yıl 1 milyon gencin ...
İSTANBUL HAVALİMANI ZİRVEYİ BIRAKMIYOR
Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı EUROCONTROL verilerine göre, ...
THY’DE ‘İZ BIRAKANLAR’ BELGESELİ
Türk Hava Yolları, “İz Bırakanlar” Serisinin ilk bölümünü yayınladı. 90. ...
 
TEKNOFEST COŞKUSU ANKARA'DA BAŞLADI
Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Cumhuriyet'in ...
KORAY GÜRLER GÖKYÜZÜNE VEDA ETTİ
Avrupa'nın ve ülkemizin önde gelen havayolu şirketlerinden Corendon Airlines' ...
TAV PASSPORT BODRUM GOLF TURNUVASI
Golf tutkunları 8. TAV Passport Bodrum Golf Turnuvası’nda buluştu. Bu ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası