pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
CORENDON AIRLINES’TAN AÇIKLAMA
CORENDON AIRLINES’TAN AÇIKLAMA
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
2 Eylül 2023 Cumartesi - 12:52

EMIRATES’TEN UZAY RÖPORTAJI

Emirates Havayolu, uzay görevindeki astronotla gerçekleştirdiği canlı röportajı yolcularına sundu

EMIRATES’TEN UZAY RÖPORTAJI

En iyi eğlenceyi bulmak için sınırları aşmak Emirates ice için yeni bir şey değil. Ödüllü uçak içi eğlence sistemi ice, bu kez BAE’li astronot Dr. Sultan AlNeyadi ile gezegenimizin 400 kilometre üzerinde korkusuzca süzülürken uzaydaki "uçuş deneyimi" hakkında gerçekleştirilen canlı röportajı yolculara sundu.

ice deneyiminin üzerine biraz yıldız tozu serpecek olan röportaj, saygın astronotun Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) altı aylık görevini tamamladıktan sonra Dünya'ya geri dönüş yolculuğuna başladığı gün olan 1 Eylül 2023'ten itibaren Emirates World Channel'da yayınlandı.

Uzaydan dünyamıza yolculuğun 16 saat kadar sürmesi bekleniyor; bu, Emirates'in en uzun seferi olan Auckland'dan Dubai'ye 17 saatlik uçuş süresinden sadece bir saat daha kısa. Emirates ice için röportaj, Houston'daki NASA merkezi aracılığıyla, uzaydan yeryüzüne iletişim bağlantısı yoluyla Muhammed Bin Rashid Uzay Merkezi (MBRSC) Görev Kontrol Merkezi'nden gerçekleştirildi.

Emirates'in IFE (uçak içi eğlence) ve Bağlantıdan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Patrick Brannelly ile röportaj gerçekleştiren Dr. AlNeyadi, uzay aracındaki eğlence olanaklarını, yediği yemekleri ve ailesiyle nasıl bağlantıda kaldığını anlatırken, Patrick de Emirates deneyimiyle paralellikler kuruyor.

Emirates Havayolu, uzay görevindeki astronotla gerçekleştirdiği canlı röportajı yolcularına sunduhttps://t.co/EmVpxScNuS@emirates pic.twitter.com/BteS6eCNGO

— Haber Air (@haberaircom) September 2, 2023

ISS'nin 400 kilometre yükseklikte saatte 28.000 kilometre yörünge hızında gerçekleşen canlı görüntülerine, Dr. AlNeyadi'nin mikro yerçekiminde kahvesinin tadını çıkarırken, deneyler yaparken ve gezegenimizin muhteşem manzarası eşliğinde günlük egzersizine hazırlanırken kaydedilmiş görüntüleri eşlik ediyor.

Dr. AlNeyadi’nin bir BAE astronotu olarak Expedition 69 kapsamında ISS'de 6 aylık bir görev için yer alan ilk Arap olmasının yanı sıra, uzay yürüyüşü gerçekleştiren ilk Arap Astronot olarak ün kazanması Emirates’i bu yolculuğa yönlendiren faktörler oldu. Emirates, BAE'nin ulusal kahramanlarından biriyle bağlantı kurmaktan ve ice’da tarih yazan bir içerik üzerine iş birliği yapmaktan onur duyduğunu açıkladı.

2003 yılında 500 kanalla hizmete giren Emirates ice, son 20 yıldır ödüllü birinci sınıf eğlence alanında büyük bir sansasyon yaratıyor. IFE sistemi artık 6.500'den fazla eğlence kanalı, 80 Oscar ödüllü film, 2.000'den fazla film, 650 TV şovu ve 40 dilde 4.000 saatlik müzik, podcast ve sesli kitapların yanı sıra uzaydan canlı yayınlanan özel röportajlar gibi eşsiz içerikler sunuyor.

 

 
DASSAULT SYSTEMES’TEN TÜRKİYE ATAMASI
 
İLK UZAY YOLCULARIMIZ İÇİN GERİ SAYIM
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DASSAULT SYSTEMES’TEN TÜRKİYE ATAMASI
Dassault Systèmes, Hakan Kul'u Türkiye Ülke Müdürü olarak atadığını ve ...
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TEKNOFEST EVLADIM GİBİDİR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST'e bu yıl 1 milyon gencin ...
İSTANBUL HAVALİMANI ZİRVEYİ BIRAKMIYOR
Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı EUROCONTROL verilerine göre, ...
 
THY’DE ‘İZ BIRAKANLAR’ BELGESELİ
Türk Hava Yolları, “İz Bırakanlar” Serisinin ilk bölümünü yayınladı. 90. ...
TEKNOFEST COŞKUSU ANKARA'DA BAŞLADI
Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Cumhuriyet'in ...
KORAY GÜRLER GÖKYÜZÜNE VEDA ETTİ
Avrupa'nın ve ülkemizin önde gelen havayolu şirketlerinden Corendon Airlines' ...
 
TAV PASSPORT BODRUM GOLF TURNUVASI
Golf tutkunları 8. TAV Passport Bodrum Golf Turnuvası’nda buluştu. Bu ...
EN YOĞUN YAZLARDAN BİRİNİ YAŞIYOR
Dünyanın en büyük uluslararası havayolu şirketi Emirates, en yoğun yaz ...
URUMÇİ UÇUŞLARINA YENİDEN BAŞLIYOR
Almatı merkezli Kazakistan'ın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Air Astana, ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası