pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
CORENDON AIRLINES’TAN AÇIKLAMA
CORENDON AIRLINES’TAN AÇIKLAMA
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
3 Eylül 2023 Pazar - 13:32

İLK UZAY YOLCULARIMIZ İÇİN GERİ SAYIM

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk uzay yolcularının eğitim süreçlerine ilişkin bilgi verdi. Kacır,"Şimdi geri sayım içerisindeyiz. Birkaç ay sonra kendilerini uluslararası uzay istasyonuna yolcu edeceğiz ve tarihimizde önemli bir ilke imza atacağız" dedi.

İLK UZAY YOLCULARIMIZ İÇİN GERİ SAYIM

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST için Ankara'ya gelen Türkiye'nin ilk uzay yolcuları Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever'i teknoloji ve uzay meraklılarıyla bir araya getirdi.

TEKNOFEST'i 2018'de ilk kez düzenlerken sadece bir havacılık değil uzay festivali olmasını da kararlaştırdıklarını belirten Kacır, Türkiye'nin savunma ve havacılıkta olduğu gibi uzay alanında da büyük projelere imza atmayı hedeflediğini söyledi. Kacır, 6 yıldır TEKNOFEST'lerde özellikle uzay çalışmalarını gündemin üst sıralarında tuttuklarını vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İstanbul TEKNOFEST'te geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanımız Türkiye'nin ilk uzay yolcularını tanıştırmıştı. Sonrasında onlar Türkiye'de birtakım eğitimlere katıldılar. Özellikle uluslararası uzay istasyonunda gerçekleştirecekleri 13 bilimsel deneye ilişkin Türkiye'nin farklı üniversitelerinde araştırma merkezlerinde eğitim programlarına katıldılar. ABD'de gerçekleştirilen eğitim programlarını sürdürdüler. Şimdi geri sayım içerisindeyiz. Birkaç ay sonra kendilerini uluslararası uzay istasyonuna yolcu edeceğiz ve tarihimizde önemli bir ilke imza atacağız."

'Hedefimiz, eğitimlerimizden maksimum faydayı elde etmek'

Türkiye'nin ilk uzay yolcularından Alper Gezeravcı ise gençlerin artık hayallerinin sınırlarının olmadığını belirterek, "Türkiye'nin 100. yılında icra edeceğimiz ilk uzay yolculuğumuz, aslında bir yere varış hikayesi değil, devletimizin iradesiyle, gelecek nesillerin tereddütsüz değerlerinin sınırını taşıyabileceği, gökyüzünün derinliklerine öteleyebileceği bir yolculuğun başlangıç noktasıdır" diye konuştu.

Tuva Cihangir Atasever de ROKETSAN'da görev yaptığı süre boyunca TEKNOFEST Roket Yarışması'nın icra edilmesinde aktif görev aldığını anlattı.

Şu anda Türkiye'nin iki astronot adayından biri olmanın tarifi güç bir mutluluk ve onur olduğuna dikkati çeken Atasever, "Buraya gelerek Milli Teknoloji Hamlesi'nin dip dalgasının bir parçası olduğunuz için minnetlerimi sunuyorum. Nisandan itibaren yoğun bir eğitim programının içerisindeyiz. İlk defa bizim milletimizden iki insan uzayda yürütülecek kapsamlı bilimsel görevin paydaşları olarak bu eğitimlere maruz kalıyor. Çok kıymetli bilgiler ediniyoruz. Hedefimiz, eğitimlerimizden maksimum faydayı elde etmek" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından uzay yolcuları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdikleri fotoğrafları imzalayıp katılımcılara dağıttı.

 
EMIRATES’TEN UZAY RÖPORTAJI
 
RUSYA UKRAYNA’YA AİT İHA DÜŞÜRDÜ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EMIRATES’TEN UZAY RÖPORTAJI
Emirates Havayolu, uzay görevindeki astronotla gerçekleştirdiği canlı röportajı yolcularına sundu
DASSAULT SYSTEMES’TEN TÜRKİYE ATAMASI
Dassault Systèmes, Hakan Kul'u Türkiye Ülke Müdürü olarak atadığını ve ...
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TEKNOFEST EVLADIM GİBİDİR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST'e bu yıl 1 milyon gencin ...
 
İSTANBUL HAVALİMANI ZİRVEYİ BIRAKMIYOR
Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı EUROCONTROL verilerine göre, ...
THY’DE ‘İZ BIRAKANLAR’ BELGESELİ
Türk Hava Yolları, “İz Bırakanlar” Serisinin ilk bölümünü yayınladı. 90. ...
TEKNOFEST COŞKUSU ANKARA'DA BAŞLADI
Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Cumhuriyet'in ...
 
KORAY GÜRLER GÖKYÜZÜNE VEDA ETTİ
Avrupa'nın ve ülkemizin önde gelen havayolu şirketlerinden Corendon Airlines' ...
TAV PASSPORT BODRUM GOLF TURNUVASI
Golf tutkunları 8. TAV Passport Bodrum Golf Turnuvası’nda buluştu. Bu ...
EN YOĞUN YAZLARDAN BİRİNİ YAŞIYOR
Dünyanın en büyük uluslararası havayolu şirketi Emirates, en yoğun yaz ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası