pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA
KUTLU OLSUN!
KUTLU OLSUN!
ANTALYA HAVALİMANI'NDA 42 PERSONEL ZEHİRLENDİ
ANTALYA HAVALİMANI'NDA 42 PERSONEL ZEHİRLENDİ
THY YÜZLERCE ACENTEYİ AĞIRLADI
THY YÜZLERCE ACENTEYİ AĞIRLADI
8 Mayıs 2024 Çarşamba - 19:34

SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ

SIA ve Scoot, Neste'nin Singapur'daki rafinerisinde üretilen SAF'ı (Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı) alan ve Changi Havalimanı'ndan faaliyet gösteren ilk hava yolları oldular.

SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ

Neste, harmanlanmış SAF'ı doğrudan Changi Havalimanı'nın yakıt hidrant sistemine teslim ederek Singapur'daki uçtan uca SAF tedarik zinciri yeteneklerini güçlendirecek.

Singapore Airlines (SIA) Grubu, 1.000 ton temiz Neste MY Sürdürülebilir Havacılık YakıtıTM satın almak için Neste ile anlaşma imzaladı. Bu sayede Gruptaki iki hava yolu şirketi olan SIA ve Scoot, Neste'nin Singapur Changi Havalimanı'ndaki rafinerisinde üretilen Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) alan ilk taşıyıcılar olacak.

Neste, SAF'ı gerekli güvenlik özelliklerine göre geleneksel jet yakıtı ile harmanlayacak ve harmanlanmış jet yakıtını ilk kez 2024'ün ikinci çeyreğinde ve bu yılın dördüncü çeyreğinde olmak üzere iki parti halinde Changi Havalimanı'nın yakıt hidrant sistemine teslim edecek.

Bu dönüm noktası aynı zamanda Neste SAF'ının Changi Havalimanı'ndaki hava yollarına ilk doğrudan tedarikini işaret edecek ve Singapur'daki uçtan uca SAF tedarik zinciri yeteneklerini güçlendirecek. Bu, Neste'nin Singapur rafinerisinin genişlemesinin Mayıs 2023'te tamamlanmasını takip ediyor. Rafineri, her yıl bir milyon ton SAF üretme kapasitesine sahip ve bu da onu dünyanın en büyük SAF üretim tesisi yapmaktadır.

Neste'nin yüzde 100 yenilenebilir atık ve kalıntı ham maddelerinden üretilen SAF'ı, yakıtın yaşam döngüsü boyunca sera gazı emisyonlarını %80'e kadar azaltır. Konvansiyonel jet yakıtı ile harmanlanmış, mevcut uçak motorları ve yakıt ikmal altyapısı ile sorunsuz bir şekilde entegre olur.

Neste Yenilenebilir Havacılıktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Alexander Kueper şunları söyledi: "Singapore Airlines’ın ve Scoot'un Changi Havalimanı'na entegre tedarik yeteneklerimizden yararlanan ilk müşterilerimiz olmasından gurur duyuyoruz. Changi Havalimanı'na yerel olarak

üretilen bu SAF tedariki, bölgedeki havacılık endüstrisini ve hükümetleri emisyon azaltma hedeflerine ulaşmaları için destekleme yolculuğumuzda bir kilometre taşıdır. Singapur, Asya-Pasifik bölgesinde lider bir havacılık merkezidir. SAF'ın bu teslimatı ve yakın zamanda açıklanan ulusal SAF hedefi, umarım SAF'ın Asya-Pasifik bölgesinde daha geniş çapta benimsenmesini teşvik edecektir. Singapore Airlines ile iş birliğimizi genişletmenin yanı sıra Changi Havalimanı'ndaki ziyaretçi hava yollarına da tedarik sağlamayı dört gözle bekliyoruz." 

Singapore Airlines Sürdürülebilirlik Direktörü Lee Wen Fen şunları söyledi:

"Neste ile yapılan bu anlaşma, SIA Grubu'nun 2030 yılına kadar toplam yakıt kullanımımızda en az %5 sürdürülebilir havacılık yakıtına sahip olma yolculuğunda önemli bir kilometre taşıdır. Hem Singapur'daki hem de küresel olarak ortaklarımız ve paydaşlarımızla yakın iş birliği, uzun vadeli karbonsuzlaştırma hedeflerimizde kritik bir rol oynamaktadır. Daha sürdürülebilir bir havacılık endüstrisi, gelecek nesillerin hava yolculuğunun teşvik ettiği küresel bağlantı, ekonomik refah ve insan bağlantılarından yararlanmaya devam etmesini sağlayacaktır."

Mayıs 2024'ten itibaren SIA, kurumsal gezginleri, nakliyecileri ve nakliye komisyoncuları tarafından satın alınmak üzere 1.000 SAF Rezervasyon Yap ve Talep Et Birimi (BCU) sunacak. Her BCU, ilişkili karbondioksit azaltma ile bir ton ham SAF'ı temsil eder. SAF BCU'ları satın almak, kurumsal gezginlerin, nakliyecilerin ve nakliye komisyoncularının iş seyahatleri ve operasyonlarıyla ilgili uçuşlar için ilgili çevresel faydaları talep etmelerine olanak tanıyarak SAF BCU'lara olan talebi doğrular ve yeni ortaya çıkan SAF endüstrisinin gelişimini destekler. Güvenilir bir endüstri standardı olan Sürdürülebilir Biyomalzemeler Yuvarlak Masası (RSB) Rezervasyon Yap ve Talep Et Birimi (BCU), bu işlemlerin izlenebilirliğini ve güvenilirliğini sağlar.

 
TÜRKİYE’NİN EN MUTLU İŞ YERİ
 
THY’NİN MOURINHO’LU REKLAMI YAYINDA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
Son dakika... Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da İstanbul Havalimanı’ndaki ...
İGA’DAN AÇIKLAMA
Son dakika... İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'dan bu sabah yaşanan ...
BURUN ÜSTÜ İNDİ
FEDEX kargo şirketinin Paris Charles de Gaulle-İstanbul Havalimanı seferini ...
 
GAZİPAŞA-ALANYA CORENDON'U KARŞILADI
Gazipaşa-Alanya Havalimanı, Corendon’un Brüksel’den gerçekleştirdiği ilk ...
THY KABİN MEMURU ARIYOR
Türk Hava Yolları, Kabin Memuru adayları için iş ilanı açtı. THY’de kabin ...
BOEING’DE İKİNCİ ŞÜPHELİ ÖLÜM
Boeing tedarikçisi Spirit AeroSystems'i kusurları görmezden gelmekle suçlayan ...
 
MOURINHO THY REKLAMINDA
Dünyaca ünlü Portekizli teknik direktör Jose Mourinho, Türk Hava Yolları ...
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2024 yılında ...
SABİHA GÖKÇEN’DEN 4 YENİ DESTİNASYON
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, peş peşe eklenen yeni ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası