pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
CORENDON AIRLINES’TAN AÇIKLAMA
CORENDON AIRLINES’TAN AÇIKLAMA
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
4 Eylül 2023 Pazartesi - 14:12

FEDEX’TEN İGA İSTANBUL HAVALİMANI’NA YENİ TESİS

İGA İstanbul Havalimanı ile FedEx Express Avrupa arasında yeni küresel hava taşımacılık tesisinin inşası için anlaşma imzalandı. İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu: “Havalimanımız yalnızca yolcular değil, kargo ve lojistik sektörü için de stratejik bir aktarma merkezi. Bu yeni tesis; İGA İstanbul Havalimanı’nın itibarı ile birlikte küresel bir merkez olma kararlılığını da pekiştirecek.”

FEDEX’TEN İGA İSTANBUL HAVALİMANI’NA YENİ TESİS

Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı İGA İstanbul Havalimanı, FedEx Corp. bünyesindeki ‘dünyanın en büyük ekspres taşımacılık şirketi’ FedEx Express Avrupa’nın yeni ‘küresel hava taşımacılık tesisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Asya ve Afrika arasındaki bağlantıyı sağlayan bir stratejik ulaşım ve nakliyat merkezi olan İGA İstanbul Havalimanı’ndaki yeni tesisi sayesinde FedEx Express Avrupa; üç kıtadaki operasyonlarını birbirine bağlayacağını açıkladı.

2024 KASIM AYINDA TAMAMLANACAK

Gelişmiş altyapısı, erişilebilirliği, teknolojik olanakları ve konumu aracılığıyla, yolcu, kargo ve lojistik trafiğinde küresel bir merkez hâline gelen İGA İstanbul Havalimanı ile FedEx Express Avrupa arasında imzalanan anlaşmaya göre, küresel hava taşımacılık tesisinin 2024 yılının Kasım ayında tamamlanması hedefleniyor.

Yolcu sayısında Avrupa’nın ‘en yoğun’, dünyanın ‘ikinci en yoğun’ havalimanı olan İGA İstanbul Havalimanı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun açıkladığı verilere göre, kargo trafiğinde Avrupa’nın en iyi 10 havalimanı arasında birinci sırada. İGA İstanbul Havalimanı Kargo Şehri ve Lojistik Merkezi’nde toplam 1,4 milyon m2’lik alan, 195 bin m2 geçici depolama alanı ve 10.800 m2 serbest depo tesisi bulunuyor.

HANGİ KARGO FİRMALARI VAR

Bölgede faaliyet gösteren Turkish Cargo, PTT UPİM, MNG, DHL Express, UPS, Çelebi Kargo, Havaş Kargo, S Sistem olmak üzere 8 geçici depo, Fevzi Gandur, Ünsped, Barsan ve DHL Global olmak üzere 4 serbest depo yer alıyor. FedEx Express Avrupa’nın da katılımıyla İGA İstanbul Havalimanı Kargo Şehri ve Lojistik Merkezi’ndeki kargo şirketlerinin sayısı 19’a yükselecek.

SAMSUNLU: İSTANBUL HAVALİMANI STRATEJİK BİR AKTARMA MERKEZİ

İGA İstanbul Havalimanı’nın tüm faz yatırımlarının tamamlanmasıyla Türkiye’nin Gayrisafi Millî Hasılası’nın yüzde 5’ini karşılayacak bir ekosistem yaratacağını ve millî ekonomimize katma değer sağlayan çalışmalarına her gün yenilerini eklemeye devam edeceğini vurgulayan İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu anlaşma hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Kargo nakliyesi endüstrisinde lider bir kurum olan FedEx ile yaptığımız bu iş birliğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. FedEx’in yeni küresel hava kargo tesisi için havalimanımızı seçmesi, İGA İstanbul Havalimanı’nın yalnızca yolcular için değil, aynı zamanda kargo ve lojistik sektörü için de stratejik bir aktarma merkezi olduğunu gösteriyor. Bu yeni tesisin; İGA İstanbul Havalimanı’nın hem itibarını hem de küresel bir merkez ve dünyaya açılan bir kapı olma yönündeki kararlılığını daha da pekiştireceğinden eminiz.”

Önde gelen kıtalar arası ticaret rotalarında müşterilerine destek sunmak için yeni tesisini kullanacağı açıklanan FedEx Express Avrupa, böylece İGA İstanbul Havalimanı’ndaki varlığını da güçlendirecek.

SEZEK: TÜRKİYE’YE BAĞLILIĞIMIZIN GÖSTERGESİ

FedEx Express Güneydoğu Avrupa, İsrail ve Türkiye Operasyonlarından sorumlu Başkan Yardımcısı Eser Sezek konu hakkında şunları söyledi:

“İGA İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirdiğimiz büyümeden dolayı çok heyecanlıyız. Böylece, bu stratejik konumda daha sağlam bir zemine sahip olacağız ve kıtalararası ticaret yapan müşteriler için yeni büyüme fırsatlarının önünü açacağız. Bu girişim aynı zamanda, önemli bir kargo ve lojistik aktörü olarak güçlenmeye devam eden Türkiye’deki işimize ve müşterilerimize olan güçlü ve sürekli bağlılığımızın da bir göstergesi.”

3 PARK ALANI

Tesiste, FedEx filosu için 3 park alanı, 32 minibüslük alan ve 7 kamyon kapısı yer alacak. Tesisin barındırdığı gelişmiş teknoloji sayesinde tesiste, saatte 3 bin parça elleçlenebilecek.

 
TEI KRİTİK MOTOR PARÇASINI TESLİM ALDI
 
ALİ SABANCI NORMAL ODAYA ALINDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TEI KRİTİK MOTOR PARÇASINI TESLİM ALDI
Türkiye’nin havacılık motorlarındaki lider şirketi TEI, prototip imalat ...
İLK UZAY YOLCULARIMIZ İÇİN GERİ SAYIM
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk uzay yolcularının ...
EMIRATES’TEN UZAY RÖPORTAJI
Emirates Havayolu, uzay görevindeki astronotla gerçekleştirdiği canlı röportajı yolcularına sundu
 
DASSAULT SYSTEMES’TEN TÜRKİYE ATAMASI
Dassault Systèmes, Hakan Kul'u Türkiye Ülke Müdürü olarak atadığını ve ...
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TEKNOFEST EVLADIM GİBİDİR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST'e bu yıl 1 milyon gencin ...
İSTANBUL HAVALİMANI ZİRVEYİ BIRAKMIYOR
Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı EUROCONTROL verilerine göre, ...
 
THY’DE ‘İZ BIRAKANLAR’ BELGESELİ
Türk Hava Yolları, “İz Bırakanlar” Serisinin ilk bölümünü yayınladı. 90. ...
TEKNOFEST COŞKUSU ANKARA'DA BAŞLADI
Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Cumhuriyet'in ...
KORAY GÜRLER GÖKYÜZÜNE VEDA ETTİ
Avrupa'nın ve ülkemizin önde gelen havayolu şirketlerinden Corendon Airlines' ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası