pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
CORENDON AIRLINES’TAN AÇIKLAMA
CORENDON AIRLINES’TAN AÇIKLAMA
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
2 Eylül 2023 Cumartesi - 09:53

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TEKNOFEST EVLADIM GİBİDİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST'e bu yıl 1 milyon gencin başvuruda bulunduğunu açıkladı. Erdoğan, "Her geçen yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısının katlanarak arttığı TEKNOFEST'e gösterilen ilgi bizi sevindiriyor. Çünkü TEKNOFEST benim adeta evladım gibidir." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TEKNOFEST EVLADIM GİBİDİR

"Emperyalistlerin çıkarları uğruna, gençlerimizin geçmişleriyle bağlarının kopartıldığı, geleceklerinin karartıldığı karanlık dönemler artık geride kaldı." diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık İHA'larımız ve SİHA'larımız var. Artık milli teknoloji hamlesi var, TEKNOFEST kuşağı var, maziden atiye kurdukları köprüyle dünyayı aşıp gözünü uzaya diken azimli, çalışkan gençlerimiz var." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etimesgut Havaalanı'nda düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST etkinlik alanında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, TEKNOFEST'e gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu dile getirerek "TEKNOFEST evladım gibidir." dedi.

Bu sene 1 milyon gencin TEKNOFEST'e başvuruda bulunduğunu dile getiren Erdoğan, "İşte bu tablo Türkiye Yüzyılı tablosudur." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TEKNOFEST’te yaptığı açıklamalar şöyle:

“Her geçen yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısının katlanarak arttığı TEKNOFEST'e gösterilen ilgi bizi sevindiriyor. Çünkü TEKNOFEST benim adeta evladım gibidir. Ülkemiz ve milletimiz için önemli bir milat olan 2023 TEKNOFEST'e bir milyon gencimizin başvurduğunu öğrendim. İşte bu tablo Türkiye Yüzyılı tablosudur.

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ GÖRÜYORUM

Torunlarıma ve cümle evlatlarımıza ve TEKNOFEST katılımcılarına baktığımda Türkiye'nin geleceğini görüyorum. Milli mücadeleyi zafere ulaştıran 30 Ağustos'ta milletimizle paylaştığımız 100. yıl marşında ne diyor; ‘Özgürlük tutkusu damarlarımda, çelikten her nefer semalarımda, sarmaşık dal gibi sarılmışız biz bize, tek yürek bu millet en zor anında, düşmanlar bir olsa yağsa gökten, denizler köpürse taşsa dağlardan, kimseye eğmedik boynumuzu eğmeyiz, kahraman yarattı Türk'ü yaratan, yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz...’

Bu milletin damarlarında dolaşan özgürlük tutkununu anlamak isteyen gelsin burada sizlere baksın. Torunlarıma cümle evlatlarıma, buradaki TEKNOFEST katılımcılarına baktığımda Türkiye'nin geleceğini görüyorum.

Ülkenin de devletin de sahibinin millet olduğu hakikatinde gizlidir. Ünvanı, adı ne olursa olsun. Devleti yönetmek, ülkeyi kalkındırmak için başa geçenlerin tek vazifesi sadece millet adına bu sorumluluğu yerine getirmekten ibarettir. Her kim aksini iddia ederse emin olun bu ülke ile vatan topraklarıyla başka emelleri vardır. Bu milletin onlar can düşmanıdır. Vatana sahip çıkmak öyle hamasetle boş lakırtıyla yan gelip yatmakla olacak iş değildir.

KARANLIK DÖNEMLER GERİDE KALDI

Emperyalistlerin çıkarları uğruna, gençlerimizin geçmişleriyle bağlarının kopartıldığı, geleceklerinin karartıldığı karanlık dönemler artık geride kaldı. Artık İHA'larımız ve SİHA'larımız var. Artık milli teknoloji hamlesi var, TEKNOFEST kuşağı var, maziden atiye kurdukları köprüyle dünyayı aşıp gözünü uzaya diken azimli, çalışkan gençlerimiz var. Hiç merak etmeyin, bu ülke ne yolgeçen hanıdır, ne bedavacı yatağıdır, ne de kimsenin istilaya cüret edebileceği sahipsiz bir memlekettir.

Türkiye olarak bu senaryoya gelene kadar çok oyun bozduk ama önümüzde hala dikkat etmemiz gereken tehditler bulunuyor. Maziden atiye köprü kuramayan, çağa ayak uyduramayan milletlerin akıbeti berbat olmaya mahkumdur.

GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ

Biz TEKNOFEST gibi teknoloji hamleleriyle gençlerimizi hayırda yarıştırma peşindeyiz. Biz güçlüyüz, farklıyız. Biz gençlerimize güveniyoruz. Gençlerimizin bilime teknolojiye, geliştirmeye, vicdanı, ahlakı, erdemi yüceltmeye olan meylini biliyoruz. Bütün yatırımlarımızı gençlerimize yapıyoruz.”

 
SELÇUK BAYRAKTAR’DAN BAYRAKTAR TB3 MÜJDESİ
 
DASSAULT SYSTEMES’TEN TÜRKİYE ATAMASI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İSTANBUL HAVALİMANI ZİRVEYİ BIRAKMIYOR
Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı EUROCONTROL verilerine göre, ...
THY’DE ‘İZ BIRAKANLAR’ BELGESELİ
Türk Hava Yolları, “İz Bırakanlar” Serisinin ilk bölümünü yayınladı. 90. ...
TEKNOFEST COŞKUSU ANKARA'DA BAŞLADI
Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Cumhuriyet'in ...
 
KORAY GÜRLER GÖKYÜZÜNE VEDA ETTİ
Avrupa'nın ve ülkemizin önde gelen havayolu şirketlerinden Corendon Airlines' ...
TAV PASSPORT BODRUM GOLF TURNUVASI
Golf tutkunları 8. TAV Passport Bodrum Golf Turnuvası’nda buluştu. Bu ...
EN YOĞUN YAZLARDAN BİRİNİ YAŞIYOR
Dünyanın en büyük uluslararası havayolu şirketi Emirates, en yoğun yaz ...
 
URUMÇİ UÇUŞLARINA YENİDEN BAŞLIYOR
Almatı merkezli Kazakistan'ın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Air Astana, ...
THY'DEN PİLOTLARA KOKPİTTE İBADET İZNİ!
Son dakika… Türk Hava Yolları’nda pilotlara kokpitte dua etme ve namaz ...
İGA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU’NU YAYINLADI
2021-2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınlayan İGA İstanbul Havalimanı, ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası