pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
22 Mayıs 2023 Pazartesi - 23:30

TURKISH CARGO İHRACATA DEĞER KATIYOR

Dünyanın en geniş uluslararası kargo uçuş ağına sahip olan ve kıtalar arasında ticaret köprüleri kuran Turkish Cargo ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) arasında yapılan iş birliği ihracata pozitif etki yaptı

TURKISH CARGO İHRACATA DEĞER KATIYOR

Turkish Cargo ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) arasında Kasım 2022’de yapılan anlaşma kapsamında, Türk ihracatçıları açısından stratejik öneme sahip 31 ülkedeki 40 destinasyon için yüzde 30’a varan indirimler yapılarak Türkiye’nin ihracat seferberliğine ciddi katkı sağlandı. Protokolün yürürlükte kaldığı dört ayda söz konusu lokasyonlara gerçekleştirilen ihracatta yüzde 23 artış oldu. 

YÜZDE 23 ARTIŞ SAĞLANDI

İhracat kampanyasının başarısı hakkında görüşlerini belirten Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat; “Bayrak taşıyıcı hava yolu olarak Türkiye'nin ürettiği emeği, dünyanın dört bir yanına ulaştırmanın haklı gururunu yaşıyoruz ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile değerli iş birliklerimize devam ediyoruz. Bu kapsamda TİM ile imzaladığımız üçüncü protokol sayesinde özel çözümler sunarak ülkemizdeki ihracatçıların yaklaşık 18 bin tonluk bir kapasiteyi indirimli kullanmasını sağladık. Sadece bu protokol kapsamında bile 1,8 milyar dolara yakın, yüksek katma değerli ürün ihracatı gerçekleştirildi. Kampanya dönemindeki ihracatta, geçen sene aynı dönemde ilgili destinasyonlara gerçekleştirilen ihracata kıyasla yüzde 23’lük bir artış sağlandı.

Katma değeri yüksek olan bu önemli pazarda, dünyanın en geniş uçuş ağına sahip markası olarak, ihracatçılarımızın lojistik çözümlerinin önemli bir parçası oluyor; bu değerli misyonun bilinci ve motivasyonu ile müşteri odaklı hizmet kalitemizi her geçen gün geliştiriyoruz.” dedi.

Günümüzde üretmek ve yeni pazarlar bulmak kadar hızlı ve güvenli lojistik hizmetinin de önem kazandığını vurgulayan TİM Başkanı Mustafa Gültepe; “Hızlı ve güvenli taşıma için hava kargo en ideal seçenek olarak öne çıkıyor. Ülkemizin küresel markası Türk Hava Yolları bu konuda her zaman ihracatçılarımızın yanında oldu. Kargo taşımacılığı konusunda Türk Hava Yolları ile bugüne kadar üç protokol imzaladık. Protokoller sayesinde 132 ülkede operasyonu bulunan Turkish Cargo ile uzak pazarları yakın ettik. Son olarak Kasım 2022’de imzaladığımız ve şubat ayının sonuna kadar devam eden protokol ile birçok pazara ulaşımda önemli avantajlar sağladık. İhracatçılarımız; Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve Hindistan’ın da aralarında bulunduğu 31 ülkede 40 şehre, yüzde 30'a varan indirimlerle ürünlerini taşıdılar. Protokol kapsamında; genel kargoların yanı sıra meyve-sebze, yumurta ve balık gibi bozulabilir gıda ürünlerini de uygun fiyata ve güvenle sevk ettik. Protokolde yer alan noktalara hava yoluyla ihracatımızı önceki yılın aynı dönemine göre tonaj olarak yüzde 23 artırdık.” ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanlığı’nın Uzak Ülkeler Stratejisi’ni hatırlatan Mustafa Gültepe, ihracatın ortalama mesafesini artırma hedeflerinde Türk Hava Yolları’nın her zaman ihracatçının yanında olmaya devam edeceğine inandığını sözlerine ekledi.

 
İRANLI ŞARKICI SAHTE PASAPORTLA YAKALANDI
 
TUSAŞ THY’YE 20 EĞİTİM UÇAĞI ÜRETECEK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY MİSAFİRLERİNİ FERRAGAMO İLE BULUŞTURUYOR
Türk Hava Yolları, misafirlerini prestijli marka Ferragamo ile buluşturuyor.
FINAL FOUR'DA ŞAMPİYON REAL MADRİD
19-21 Mayıs tarihlerinde Litvanya’nın Kaunas şehrinde Zalgirio Arena’da ...
F-18 BÖYLE ÇAKILDI
Yer: İspanya F18 savaş uçağı otoyola düştü, dehşet içinde izlediler
 
DHMİ 90 YAŞINDA
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), 90.yaşını kutluyor
GAZİANTEP’TE TANIMLANAMAYAN CİSİM MUAMMASI
Gaziantep Havalimanı'nda iddiaya göre tanımlanamayan bir cisim yüzünden ...
TÜRK HAVA YOLLARI 90 YAŞINDA
Türkiye’nin en değerli markası ve dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu ...
 
EUROLEAGUE FINAL FOUR BAŞLIYOR
Turkish Airlines EuroLeague Final Four bu hafta ikonik basketbol şehirlerinden ...
İGA’NIN YATIRIMIN SOSYAL GETİRİSİ RAPORU
İGA İstanbul Havalimanı, sosyal yatırım programı kapsamında gerçekleştirdiği ...
IATA ÜÇ ÖNCELİĞİ AÇIKLADI
IATA, yer hizmetlerinde üç önceliği açıkladı: İşe Alım ve Elde Tutma, ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası