pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TEL AVİV UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
TEL AVİV UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
BEN GURION’DA UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI
BEN GURION’DA UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI
KUDÜS’TE DEMİR KUBBE DEVREYE GİRDİ
KUDÜS’TE DEMİR KUBBE DEVREYE GİRDİ
İRAN İHA VE FÜZELERİ YÜKSEKOVA’DA GÖRÜLDÜ
İRAN İHA VE FÜZELERİ YÜKSEKOVA’DA GÖRÜLDÜ
20 Mayıs 2023 Cumartesi - 10:58

TÜRK HAVA YOLLARI 90 YAŞINDA

Türkiye’nin en değerli markası ve dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu Türk Hava Yolları, gökyüzündeki 90. yıl dönümünü kutluyor. İşte fotoğraflarla geçmişten günümüze Türk Hava Yolları’nın yolculuğundan kısa bir kesit…

TÜRK HAVA YOLLARI 90 YAŞINDA

Ay yıldızlı bayrağı ilk kez 1933 yılında, 28 koltuk kapasiteli 5 uçaklık filosuyla taşımaya başlayan Türk Hava Yolları, bugün 415 uçaklık modern filosuyla milyonlarca misafirini 129 ülkede, 344 noktaya ulaştırıyor.

90 yıldır Bayrağımızı göklerde gururla dalgalandıran THY, ilk yurt dışı seferini 1947 yılında, Ankara-İstanbul-Atina hattında gerçekleştirdi. Türkiye pazarında kazandığı deneyimle yurt dışı operasyonlarında başarılı bir strateji oluşturan bayrak taşıyıcı, bu stratejiyle bugünlere uzanan yükselişinin temellerini atmış oldu. 2000’li yıllarda yapılan yatırımlar, açılan hatlar, genişleyen uçuş ağı ve filo ile büyüme sürecini hızlandıran marka, bugün dünyada adından sıklıkla söz ettiren havacılık sektörü lideri konumunda.

BOLAT: 82 BİN ÇALIŞANIMIZLA HİKAYEMİZ BAŞARIYLA SÜRÜYOR

Bayrak taşıyıcının 90’ıncı yıl dönümüne ilişkin değerlendirmede bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat; “Ülkemizin bayrak taşıyıcı havayolu olan Ortaklığımızın 90 yıl önce başlayan yolculuğu bugün aralıksız, ivmelenerek devam ediyor. Bizi bugünlere getiren, yaptığımız yolculukta desteğini bizden esirgemeyen 82.000 çalışanımızla hikayemiz, başarıyla sürüyor. Sergilediği büyüme performansıyla ülke ekonomisine katma değer oluşturan markamız, 2023 yılında 435 olması öngörülen uçak sayısıyla havacılıkta dünya lideri olma kararlılığını hız kesmeden sürdürüyor. Bu kararlı yükselişimize 2033 hedeflerimizin de ivme kazandıracağına inancım tam. Sahip olduğumuz tüm bu başarıları, markamızı dünyanın dört bir tarafında gururla temsil eden, bizleri daha yükseklere çıkarmak için fedakarca çalışan Türk Hava Yolları ailesine armağan ediyorum.’’ dedi.

5 Uçak’tan 800 Uçaklık Filoya

Türk Hava Yolları’nın 20 Mayıs 1933 yılında 5 uçak ile başlayan serüveni bugün, 415 uçak ile devam ediyor. Güçlü finansal yapının ve başarıların sürdürülmesi hedefiyle bayrak taşıyıcı, 2033 yılında 800 uçaklık bir filoya sahip olmayı planlıyor. Ayrıca uçulan havalimanı sayısının da 400’e ulaşacağı belirtiliyor.

100. Yaş İçin Hedef: Zirve

Hali hazırda 82 bin kişilik çalışanıyla sektörün istihdam cetveline yön veren Türk Hava Yolları, 2033 yılında 150 bin çalışan sayısı ile Türkiye istihdamına katkı sunmayı hedefliyor. Bunun yanı sıra, sürdürülebilir bir havayolu olunması gayretiyle filodaki yeni nesil uçak oranını ve sürdürülebilir havacılık yakıtı kullanımını artıran bayrak taşıyıcı, dijital dönüşüm alanında da projeler geliştiriyor. 2033 vizyonu doğrultusunda, dünyanın 3 havayolundan biri olma prensibiyle çalışmalarını sürdüren Türk Hava Yolları, 100. yaşında zirvede olmayı planlıyor.

Türk Hava Yolları, eşsiz uçuş ağı ve modern filosuyla Cumhuriyet’in 100. yılında olduğu gibi önümüzdeki 10 yıl boyunca da bayrağımızı göklerde gururla dalgalandırmaya devam edecek.

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün de twitter hesabından, “Kıtaları kanatlarıyla birbirine bağlayan ay yıldızlı bayrağımızı göklerde gururla dalgalandıran bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları, 90 yaşında. 1933 yılında “5 tayyare” ile başlayan hikayemiz, bugün 415 uçağımızla 5 kıtada büyüyerek devam ediyor.” paylaşımını yaptı.

 
İLK F-16’LAR ‘ÖZGÜR’LEŞTİRİLDİ
 
GAZİANTEP’TE TANIMLANAMAYAN CİSİM MUAMMASI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EUROLEAGUE FINAL FOUR BAŞLIYOR
Turkish Airlines EuroLeague Final Four bu hafta ikonik basketbol şehirlerinden ...
İGA’NIN YATIRIMIN SOSYAL GETİRİSİ RAPORU
İGA İstanbul Havalimanı, sosyal yatırım programı kapsamında gerçekleştirdiği ...
IATA ÜÇ ÖNCELİĞİ AÇIKLADI
IATA, yer hizmetlerinde üç önceliği açıkladı: İşe Alım ve Elde Tutma, ...
 
YOLCULAR 2022'DE HAVAYOLUNU TERCİH ETTİ
Otobüs bileti fiyatlarındaki artış, vatandaşların havayolu ulaşımına yönelmesine ...
SİNGAPUR HAVA YOLLARI’NDAN TARİHİ REKOR
Singapur Hava Yolları Grubu, 76 yıllık tarihindeki en yüksek net kârı ...
THY BASIN MÜŞAVİRLİĞİNİN ACI GÜNÜ
Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşavirliği’nde görevli Banu Sandıkoğlu Küçük hayatını kaybetti.
 
EMIRATES GRUBU 2022-23 SONUÇLARINI AÇIKLADI
Grup, yıllık kârını 3 milyar dolar olarak açıklayarak yeni bir kâr ve ...
THY BİLETLERDE SEÇİM DÜZENLEMESİNE GİTTİ
Türk Hava Yolları, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci ...
PEGASUS’TAN BİLETLERE SEÇİM DÜZENLEMESİ
Pegasus Hava Yolları, 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası