pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
14 Haziran 2022 Salı - 16:28

TCI YERLİ UÇAK TUVALETİ GELİŞTİRDİ

Türk Hava Yolları’nın bir iştiraki olan TCI, uçak kabinleri için yepyeni bir ürün olan pureLAV Lavatory’i üretti.

TCI YERLİ UÇAK TUVALETİ GELİŞTİRDİ

Türk Hava Yolları, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş ve TUSAŞ ortaklığıyla 2010 yılında kurulan ve yolcu uçakları için Galley’ler üreten TCI, bu yıl kabin içi ürün gamını Lavatory olarak adlandırılan uçak tuvaleti modülüyle genişletiyor. Yapısal ve endüstriyel tasarımı TCI ekipleri tarafından gerçekleştirilen ürün, Türkiye’nin ilk yerli uçak tuvalet modülü olma özelliğini taşıyor. pureLAV Lavatory, bu yıl ilk kez 14 Haziran tarihinde Hamburg Aircraft Interior Expo fuarında sektörün beğenisine sunuldu.

Yolcu uçaklarının ekonomi sınıfı için geliştirilen pureLAV, yolcuların uçuş anındaki ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandı. Kovid_19 pandemisiyle oluşan ekonomi sınıfı kabin tuvaletlerindeki hijyen beklentilerini karşılayabilecek şekilde geliştirilen ürün sensörlü sifon, sensörlü armatür, pedallı çöp kovası, UVC sanitasyon teknolojisi, bakteri barındırmayan tezgâh ve yüzey özellikleriyle dikkat çekiyor.

Üretilen üründe ve detaylarda tercih edilen renkler mekandaki ferahlık ve hijyen hissini artırıyor. Genel tasarımdaki eklentisiz, az detaylı yüzey alanları kullanıcıya konforlu bir mekân deneyimi sunuyor.

Geniş bir kullanım hacmi sunan pureLAV, içerisinde kullanılan büyük aynalar sayesinde mekânı daha ferah kılıyor. Ayna arkası ve tezgâh altındaki endirekt LED ambiyans ışıklandırmalar ile daha konforlu ve şık bir aydınlatma sağlıyor.

Benzer ürünlere göre daha geniş bir hacim sunan tezgâh, akrilik bazlı malzemenin tüm teknik ve üretim özelliklerinden faydalanılarak tasarlandı. Farklı renk ve doku seçenekleri tek bir yüzeyde birleştirilebiliyor ve havayolu firmalarının kurumsal kimliklerini Lavatory içerisinde de uygulamalarına olanak sağlıyor.

Daha geniş evye ve ergonomik musluk yerleşimi ile kullanıcılar el temizliklerini rahatça gerçekleştirebiliyor. Yolculara sunulan kâğıt havlu ve peçeteler ergonomik açıdan kolay ulaşılabilirlik göz önünde bulundurularak konumlandırılmış.

Kullanıcı odaklı çözümler sunan pureLAV, yolcuların uçuş anındaki temel ihtiyaçları kadar mekandaki kullanıcı deneyiminin zenginleştirilmesine ve pureLAV’ı tercih eden havayolu firmalarının hedefledikleri hizmet kalitesinin artırılmasına katkı sağlıyor.

ÖNEMLİ BİR OYUNCU HALİNE GELDİ

TCI geliştirdiği ürünler ve aldığı ihalelerle birlikte 'Uçak Kabin İçi' alanında dünyada önemli bir oyuncu haline gelme yolunda hızla ilerliyor. Bugüne kadar 200’ün üzerinde uçağa başta mutfak sistemleri olmak üzere çeşitli ürünler tasarlayıp üreten şirket; Boeing, Airbus, Stelia gibi sektörün öncü firmalarının tedarikçi kataloğunda yer almakta, böylece dünyadaki birçok havayolu ve uçak leasing firmasına hizmet vermektedir. 9 ülkeye ihracat yapan TCI, aynı zamanda Türk Hava Yolları, Sun Express, Lynx Air, Malaysia Airlines ve Donghai Airlines gibi havayollarının da önemli bir tedarikçisi ve destek sağlayıcısı konumuna geldi. Uçak kabin içi ürünlerin tasarım, test, sertifikasyon ve üretimleri alanındaki uzmanlığını gün geçtikçe artıran TCI, Sabiha Gökçen yerleşkesinde 133 personeli ile faaliyet gösteriyor. Yakın gelecekte Cargo Container, Cargo Pallet, Overhead Bin, Side Wall Panel gibi diğer sektörel ürünlerle ürün gamını genişletmeyi hedefleyen TCI, alt yüklenicileriyle birlikte havacılık alanında önemli ihracat kalemleri oluşturmayı amaçlıyor.

 
TURKISH AIRLINES YAZISI TARİH OLUYOR!
 
TURKISH AIRLINES YERİNE TÜRKİYE HAVA YOLLARI TARTIŞMASI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TURKISH AIRLINES YAZISI TARİH OLUYOR!
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Turkish Airlines değil, Türkiye Hava ...
'TC-LAG' İLK UÇUŞUNU YAPTI
Anadolujet’in ilk yeni nesil uçağı olan 'TC-LAG' kuyruk kodlu Boeing 737- ...
İSTANBUL HAVALİMANI’NA İKİ ULUSLARARASI ÖDÜL
Havayolu Yolcu Deneyimi Derneği (APEX) tarafından “Olağanüstü Başarı” ...
 
QATAR AIRWAYS İKİ ZİRVEYE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
Qatar Airways, 78. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Yıllık ...
THY’YE 'HİZMET İHRACATI ÖZEL ÖDÜLÜ'
Türk Hava Yolları(THY), Türkiye ihracatçılar Meclisi tarafından ‘Hizmet ...
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI SERVİS ARACINDA HIRSIZLIK
İstanbul'da Sabiha Gökçen Havalimanı servis aracında film sahnelerini ...
 
ESENBOĞA ÜZERİNDE HORTUM!
Ankara Esenboğa Havalimanı üzerinde oluşan hortum korkuya neden oldu. ...
KAZADAN DAKİKALAR ÖNCESİ…
İtalya’da 4’ü Eczacıbaşı Holding çalışanı, 2’si Lübnanlı 6 yolcu ile İtalyan ...
HELİKOPTER KAZASINDAN BİR TRAJEDİ DAHA ÇIKTI
İtalya'nın Toskana bölgesinden Treviso'ya hareket ettiği sırada dağlık ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası