pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
KUTLU OLSUN!
KUTLU OLSUN!
CANİK ORMANI SAMSUN’DA YÜKSELECEK
CANİK ORMANI SAMSUN’DA YÜKSELECEK
CORENDON GENÇ SPORCULARI BULUŞTURDU
CORENDON GENÇ SPORCULARI BULUŞTURDU
KOKPİT CAMI ÇATLADI
KOKPİT CAMI ÇATLADI
13 Haziran 2022 Pazartesi - 13:16

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI SERVİS ARACINDA HIRSIZLIK

İstanbul'da Sabiha Gökçen Havalimanı servis aracında film sahnelerini aratmayan hırsızlık yaşandı. İşte bir gazetecinin, içerisinde ekmek teknesi olan fotoğraf makinesi ile objektiflerinin bulunduğu çantanın çalınma anı…

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI SERVİS ARACINDA HIRSIZLIK

Olay, cumartesi günü saat 12.00 sıralarında Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Taksim'e giden servis otobüsünde yaşandı. Bir iş için İzmir'e giden gazeteci Şafak Güven, meslektaşlarıyla birlikte havalimanına indi. Taksim'e giden havalimanı servis aracına binen Güven'i takibe alan bir kişi, elinde bulunan çantayı bagaj bırakıyormuş gibi Güven'in çantasının yanına bıraktı.

Boş çantayı bıraktı, dolu çantayı alarak kayıplara karıştı

Otobüs Kavacık'a geldiği anda harekete geçen hırsız, yolcuların inişini bekledi. Önce Güven ve arkadaşlarını kontrol ettikten sonra, kendi çantasını alıyormuş gibi hareket ederek içerisinde fotoğraf makinası ve objektiflerin bulunduğu çantayı alarak otobüsten indi.

Şafak Güven yaşananları anlattı

Yaşadıklarını DHA'ya anlatan Güven, "Ben Taksim yönüne doğru gidecektim ve orada bir servis aracına bindik. Servis aracının ilk durağı Kavacık'tı. Otobüsün şoförü anons yaptı 'Kavacık' diye. Herkes ayaklandı ve eşyalarını alarak indi. Benim ineceğim yerde Levent'ti evime yakın. Ayağa kalktım başımın üzerindeki rafa bir baktım çanta yok. Çantanın içerisinde de benim yıllarca kullandığım fotoğraf makinalarım, objektiflerim, lenslerim her şeyim onun içinde. Kaptan yardımcı oldu. Dediler ki merkeze gidelim size görüntüleri verelim. Polise giderseniz size yardımcı olsunlar" dedi.

"Başımdan kaynar sular döküldü"

Çantayı almak için hamle yaptığında, göremeyince çok şaşırdığını dile getiren Güven, "Başımdan adeta kaynar sular döküldü. Çünkü her şeyimiz ona bağlı. Bilmeyenler vardır ama o ekipmanlar bizim her şeyimiz. Ekmek teknemiz. Araba fiyatında şeyler. Çok zor alıyoruz bunları. Belki insan ömrü hayatında bir kez alabiliyor böyle şeyleri. Ne yapacağımı düşündüm o sırada. Kimseye kızamadım. Sonra görüntüleri izleyince bunun bir takip olduğunu anladım. Direkt çantaya endeksli olarak geliyor. Bizim arkamızda oturmak için bir mücadele veriyor otobüsün içinde. Boş yer kovalıyor ve yol boyunca sürekli bizi izliyor" diye konuştu.

"Türk filmlerindeki gibi çantalar karıştı sandım"

Hırsızın bıraktığı çantayı görüntüleri izledikten sonra fark ettiğini belirten Güven, "Bir tane boş, alelade siyah bir çanta. İlk aldığımda şunu düşündüm aslında. Türk filmlerinde olur ya, çantalar karıştı, terminalde diye. Ama benim çantamla onun çantasının karışma ihtimali yok. O 10 gram falandı, benim çantam 22 kilo ağırlığında. Aldım içini bir açtım, kapkaranlık hiçbir şey yok" ifadelerini kullandı.

"Makinam gelsin başka beklentim yok"

Gerekli başvuruları yaptığını dile getiren Güven, "Süreç devam ediyor. Birkaç gün sürebileceğini söylediler bana. Merakla bekliyorum. Bu olay çözülsün, benim bir beklentim yok. Benim cihazım gelsin, makinam gelsin, ben işime devam edebileyim. Çünkü bir şekilde tekneyi yürütmem lazım, evime bakmam lazım. Bu işler bugün bitmeyecek yarın da bitmeyecek. Ne kadar azaltılabilirse, ne kadar bu işin önüne geçilebilirse herkes için daha hayırlısı olur. Daha iyisi olur" şeklinde konuştu.

Hırsızlık anları güvenlik kameralarına yansıdı

Yaşanan hırsızlık olayı, servis otobüsünün güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Kamera kayıtlarına giren görüntülerde, Güven'in otobüse binişi, hırsızın Güven'i takip etmesi ve çantasının yanına çantasını bıraktığı anlar yer aldı. Havalimanından Kavacık'a kadar gelirken, hırsızın Güven ve arkadaşlarını kontrol etmesi de dikkatlerden kaçmadı.

 
ESENBOĞA ÜZERİNDE HORTUM!
 
MOTORİNE BÜYÜK ZAM GELİYOR!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ESENBOĞA ÜZERİNDE HORTUM!
Ankara Esenboğa Havalimanı üzerinde oluşan hortum korkuya neden oldu. ...
KAZADAN DAKİKALAR ÖNCESİ…
İtalya’da 4’ü Eczacıbaşı Holding çalışanı, 2’si Lübnanlı 6 yolcu ile İtalyan ...
HELİKOPTER KAZASINDAN BİR TRAJEDİ DAHA ÇIKTI
İtalya'nın Toskana bölgesinden Treviso'ya hareket ettiği sırada dağlık ...
 
THY O İDDİALARA AÇIKLIK GETİRDİ
Türk Hava Yolları’nın dün bazı gazetelerde yayınladığı ölüm ilanı sosyal ...
THY GÜVENLİK SINAVINI GEÇTİ
Türk Hava Yolları, uçaklarına yurt dışında yapılan SAFA denetimlerinden ...
HÜRJET’İN MONTAJI BAŞLADI!
HÜRJET projesinde önemli gelişme: Üretilen ilk ön gövde montaj hattına taşındı!
 
THY TİVAT SEFERLERİNE BAŞLADI
Türk Hava Yolları, Karadağ’ın sahil kenti Tivat’ı uçuş ağına ekledi
HAYKO CEPKİN’DEN CEM YILMAZ’A:
Müzisyen Hayko Cepkin, sosyal medya hesabından paylaştığı paraşütle atlama ...
PEGASUS HAVA YOLLARI’NDAN 3 YENİ HAT
Pegasus Hava Yolları, İstanbul Sabiha Gökçen’den Nur Sultan’a ve Rize/Artvin ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası