pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
26 Nisan 2022 Salı - 15:37

TALPA DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

26 Nisan Dünya Pilotlar Günü töreninde konuşan TALPA Başkanı Okan Üreksoy, uzun yıllardır konuşulmasına rağmen bir türlü hayata geçirilemeyen havacılık sektörü çalışanlarının sosyal güvenceleri için çok önemli bir ihtiyaç olan Havacılık Meslek Kanunu ile ilgili çalışmalara hız verdiklerini açıkladı

TALPA DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği TALPA, 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü nedeniyle düzenlenen törende İstanbul Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

TALPA Başkanı Kpt. Plt. R. Okan ÜREKSOY ve Yönetim Kurulu üyeleri saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk Anıtı’na Çelenk bırakıldı. Kpt. Plt. Okan ÜREKSOY, törende günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Üreksoy’un konuşması şöyle:

Değerli meslektaşlarım, Saygıdeğer misafirler, Basınımızın değerli temsilcileri…

Bugün burada 26 Nisan Dünya Pilotlar Gününü kutlamak üzere toplandık.

1 numaralı Türk Pilot Brövesi sahibi Fesa EVRENSEV’in Türkiye semalarında ilk uçuşunu yaptığı 1912 yılının 26 Nisan günü, önce sadece Türkiye’de “Pilotlar Günü” olarak kutlanmış; sonra TALPA’nın girişimleriyle 2014 yılında (IFALPA) Havayolu Pilotlar Dernekleri Uluslararası Federasyonu ve Avrupa Kokpit Birliği tarafından da Pilotlar Günü olarak kabul edilmiş ve böylece “Dünya Pilotlar Günü”ne dönüşmüştür. Tüm meslektaşlarımızın ve Havacılık camiamızın, TALPA’nın girişimiyle dünya havacılık literatürüne girmiş olan bu önemli gününü Türkiye Havayolu Pilotlar Derneği Yönetim Kurulu adına en derin saygılarımla kutluyorum.

?Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, eşsiz ileri görüşlülüğü ve vizyonu ile, bundan yıllar önce bizlere gökleri ve gökyüzünü geleceğin anahtarı olarak işaret etmiş; hedef göstermişti. Bizler de Türk pilotları olarak, O’nun bizlere gösterdiği hedef doğrultusunda hem ülkemiz, hem de dünya semalarında uçtuğumuz her an bu hedefi gerçekleştiriyor olmanın haklı onur ve gururunu yaşıyoruz.

PİLOTLUK BİR MESLEKTEN ÖTE BİR TUTKU, BİR YAŞAM TARZI, BİR ADANMIŞLIK DEMEKTİR

?Pilotluk mesleği, insanın doğal yaşam döngüsünün dışında kalan şartlarda yerine getirilen ve büyük özveri isteyen bir meslektir. Pilotluk bir meslekten öte bir tutku, bir yaşam tarzı, bir adanmışlık demektir. Yüzlerce insanın can ve malının sorumluluğunu üstlenerek onları selametle varış noktasına ulaştırmanın zihnî, fizikî ve ruhî ağırlığını hissetmektir. ?Gece-gündüz, tatil-bayram, hafta içi-hafta sonu demeden, aldığımız her görevi emniyetle yerine getirmek bizler için en büyük bayramdır. Gidecekleri yerlere emniyet ve mutlulukla ulaştırdığımız her insanın yüzündeki tebessüm, bakışındaki minnet, bizlerin enerjisidir.

Havacılık sektörü ve mesleğimiz son iki buçuk yıldır, dünyada daha evvel eşi görülmemiş bir salgın hastalık sebebiyle son derece büyük güçlüklerle karşı karşıya kalmış; bu şekilde ortaya çıkan çeşitli belirsizlikler, biz pilotları maddî ve manevî bakımdan çok derinden etkilemiştir. Ancak bütün bu olumsuzluklara rağmen, pandemi sürecinde tüm meslektaşlarımız COVİD’in bilinmez ortamında kurtarma uçuşları ve tıbbi malzeme öncelikli olmak üzere, kargo uçuşları ile fedakarca görevlerine devam etmişlerdir.

Gerek görev, gerekse diğer ortamlardan dolayı yakalandıkları covid sebebiyle 11 değerli meslektaşımızı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Onları çıktıkları sonsuzluğa yolculuklarında minnetle anıyoruz.

Aşının beklenenden daha hızlı bulunarak uygulanmaya başlanması sayesinde sektörümüzde de Covid öncesine dönüş ile ilgili önemli mesafe katedilmiş; bugün itibariyle dünya genelinde 2019’a göre ortalama %80’ler seviyesi yakalanabilmiştir. Ülkemizde de benzer seviyelere ulaşılmış ve önümüzdeki dönemde pandemi öncesi seviyelere ulaşılması beklenmektedir.

Pandemi sürecinden çıkış işaretlerini aldığımız bugünlerde, uzun yıllardır sektörümüzde konuşulmakla birlikte hayata geçirilememiş ve havacılık sektörü çalışanlarının sosyal güvenceleri için çok önemli bir ihtiyaç olan ve eksikliğini duyduğumuz Havacılık Meslek Kanunu ile ilgili çalışmalarımıza hız vermiş olduğumuzu da bu vesile ile sizlere duyurmak istiyoruz.

Tüm medeni ülkelerde müstakil bir özel kanun veya genel iş kanunu kapsamında hakları yasal güvenceye bağlanmış olan havacılık sektörü çalışanlarının, ülkemizde müstakil bir yasaya sahip olmak bir tarafa, İş Kanunu’na bile tâbi olmadığı için yaşadıkları mağduriyetlerin bir kere daha altını çizmek istiyorum.

Son yıllardaki gelişimi ile dünya ortalamalarının çok üzerinde bir performans sergileyen Türk havacılık sektörünün bu başarısı, hiç kuşkusuz ki çalışanlarının sergilediği özveri ve gösterdiği üstün gayretin bir sonucudur. Söz konusu parlak başarıyı sağlayan Sektörümüz çalışanlarının hak ettiği yasal güvenceleri kendilerine sağlayacak mevzuat altyapısını, sektörümüzün tüm paydaşlarının Devletimiz ile el ele vererek oluşturacağına içtenlikle inanmak istiyoruz.

?Bu samimi duygularla, Türkiye Havayolu Pilotları Derneği yönetim kurulu adına, 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü’nün hayata geçirilmesinde emeği olan meslektaşlarımıza, bugüne özel ilgi gösteren basınımıza, siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum.

Dünya Pilotlar Günü’müz kutlu olsun!

 
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI SADAKAT PROGRAMI
 
MASKE ZORUNLULUĞU KALKTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI SADAKAT PROGRAMI
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Türkiye’nin ilk Havalimanı ...
UÇAK KAZASINDA 3 KİŞİ GÖZALTINDA
Bursa'da tek motorlu eğitim uçağının düşmesi sonucu pilot ve öğrenci pilotun ...
YOTEL İSTANBUL HAVALİMANI ‘2021 YILININ YOTEL’İ SEÇİLDİ
YOTEL İstanbul Havalimanı, Küresel olarak tüm YOTEL’lerin arasından ‘Yılın ...
 
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
Bugün 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü. Türkiye'nin ilk pilotu olma unvanına ...
QATAR AIRWAYS META EVRENDE
Qatar Airways, 'QVerse' Sanal Gerçekliği ve Dünyanın İlk MetaHuman Kabin ...
UÇAK EVLERİN ÜSTÜNE BÖYLE DÜŞMÜŞ
Bugün saat 15.00 sularında Bursa Yunuseli Havalimanı yakınlarında evlerin ...
 
CUMHURBAŞKANINDAN RİZE-ARTVİN AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda ...
İKİ PİLOT HAYATINI KAYBETTİ
Son Dakika! Bursa'da Yunuseli Havalimanı yakınlarında tek motorlu bir ...
BURSA’DA UÇAK DÜŞTÜ
Son Dakika! Bursa'da Yunuseli Havalimanı yakınlarında tek motorlu bir ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası