pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
25 Nisan 2022 Pazartesi - 15:58

İKİ PİLOT HAYATINI KAYBETTİ

Son Dakika! Bursa'da Yunuseli Havalimanı yakınlarında tek motorlu bir uçak düştü! Kazada uçakta bulunan iki pilot hayatlarını kaybetti!

İKİ PİLOT HAYATINI KAYBETTİ

Bursa'da Yunuseli Havalimanı yakınlarında tek motorlu bir uçak düşerek yanmaya başladı. Uçak Yunuseli Havalimanı yakınlarında bir ara mahalleye düştü. 

Kazada ne yazik uçakta bulunan iki pilot hayatlarını kaybetti. Pilotların Furkan Otkum ve Murat Avşar olduklarını öğrenildi.

Olay, saat 15.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi Sarıgül Sokak’ta meydana geldi. Uçak, Yunuseli Havalimanı yakınında bulunan bölgede evlerin arasına düşerek alev aldı.

Sokakta bulunan 5 araç da yanmaya başladı. Yangın nedeniyle zaman zaman patlamalar meydana geldi. Mahallede yaşayanlar olay sırasında büyük korku ve panik yaşadı. Bölgeye çok sayıda itfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekipbi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

Vali Yakup Canbolat ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş açıklama yaptı. Vali Canbolat, “Ankara'dan özel bir kırım ekibi geliyor. Onlar teknik raporlarını verecekler. Şu an bir şey demek uygun değil. 2 ev ve araçlar zarar gördü. 2 pilot hayatını kaybetti. Teknik sebeplerle olduğunu düşünmekteyiz. Bu sivil eğitim uçağı. Sadece pilotlarımız vefat etti. Mahallede yaralanan yok. Başımız sağ olsun” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Geçmiş olsun. İçinde 2 kişinin olduğu 'ultralight' tipi bir uçak. Mahallede yaralanan veya hayatını kaybeden yok. Patlamayla beraber araçlar yanmaya başlamış. Bunlar da park halindeki araçlarmış. Kısa bir zaman içerisinde detaylar ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

UÇAK EĞİTİM SIRASINDA DÜŞMÜŞ

Tek motorlu uçağın sokak arasına düşmesi sonucu pilot Furkan Otkum ve eğitim alan Murat Avşar hayatını kaybetti. Otkum’un özel bir havacılık şirketinde pilot olarak çalıştığı ve eğitim programları kapsamında pilot olmak isteyenlere eğitim verdiği öğrenildi.

Düşen tek motorlu eğitim uçağı TC-UPT T2002JF...

ACİL DURUM EĞİTİMİ YAPACAKLARDI

Sivil eğitim uçağı olarak kayıtlara geçen UPT kuyruk numaralı Tecnam P2002JF tipi tek motorlu iki kişilik uçağın, havalandıktan kısa bir süre sonra, Yunuseli Havalimanının batı tarafında 500 metre yükseklikte motor emergency(acil iniş) eğitimi yapacağını anons etti. Ancak anormal bir durum oluşunca kalkıştan kısa bir süre sonra diğer piste iniş yapacağını söyledi.

Kalkıştan 3-4 dakika sonra uçak Bağlarbaşı Mahallesinde iki evin üzerine düştü. YBS firması Bursa’da sivil havacılık eğitimi veriyor.

UÇAĞIN ÖZELLİKLERİ

Ağırlığı 750 kilograma kadar olan küçük uçaklar için özel uçuş eğitimi alınabiliyor. Ultralight Pilot Lisansı (UPL lisansı) denilen belgeyi sağlayan bu tarz eğitim kurumlarında, küçük uçaklarla şehir içerisindeki havalimanlarında eğitim uçuşları yapılabiliyor. Düşen UPT kuyruk işaretli İtalyan üretimi uçak, 600 kilogramlık grupta yer alıyordu.

'ÇOK ŞÜKÜR OĞLUMU KURTARABİLDİM'

Bursa'da tek motorlu uçağın düşerken çarptığı evde bulunan Aslı Sarı, o anları anlattı. Ağlayarak yaşadıklarını dile getiren Aslı Sarı, “Olay sırasında evdeydim. Oğlum ve arkadaşım vardı evde. Bir ses duyduk. Biri ‘Uçak’ dedi anlamadım. Arkadaşım ‘Uçak düştü’ dedi ve kaçtı çünkü bebeği vardı. Ateşleri görünce ben evden çıkamadım. Balkondan atlamaya çalıştım, atlayamadım. Merdivenlerden nasıl indiğimi bilmiyorum. Çocuğumu kucağıma aldım ve yuvarlana yuvarlana kaçtım oradan. Tekrar patlayacak sandım. Her yer gaz kokuyordu. Çok kötü oldu ama çok şükür kurtulduk. Evimiz 2 katlı, ben 2'nci kattaydım. Üst kata çarptı. Çok korktuk. Çok şükür oğlumu kurtarabildim. Çok kötüydü. Sadece düşme nedeniyle vücudumda yaralar var. Çocuğum çok kötü etkilendi. Sessizce oturuyor öyle” diye konuştu.

EĞİTİM UÇUŞU YAPIYORMUŞ

Tek motorlu uçağın sokak arasına düşmesi sonucu pilot Furkan Otkum ve eğitim alan Murat Avşar hayatını kaybetti. Otkum’un özel bir havacılık şirketinde pilot olarak çalıştığı ve eğitim programları kapsamında pilot olmak isteyenlere eğitim verdiği öğrenildi.

Kazada hayatını kaybeden gözlemci pilot Furkan Otkum, 2019 yılında Samsun Üniversitesi Uçuş Akademisi'nde PPL eğitimini tamamlamıştı.

Uçağın düştüğü bölgede bazı evler hasar alırken 5 araç da yandı. 


Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BURSA’DA UÇAK DÜŞTÜ
Son Dakika! Bursa'da Yunuseli Havalimanı yakınlarında tek motorlu bir ...
GELENEKSEL SAUDIA İFTARI GERÇEKLEŞTİ
Suudi Arabistan Hava Yolları SAUDIA’nın geleneksel iftar yemeği gerçekleşti. ...
ANTALYA HAVALİMANI’NDA 23 NİSAN COŞKUSU
Fraport TAV Antalya Havalimanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ...
 
TUM’UN 'ÇOCUK HAKLI' PROJESİ
Dünyada tek çatı altında yer alan en büyük yiyecek ve içecek alanına sahip ...
GAZİPAŞA-ALANYA’NIN İLK ESTONYALI MİSAFİRLERİ
Gazipaşa-Alanya, SmartLynx Hava Yolları’nın Tallinn’den gelen ilk uçuşunu karşıladı
İGA İSTANBUL HAVALİMANI’NDA RENGARENK 23 NİSAN KUTLAMASI
23 Nisan’ı bu yıl da coşkuyla kutlayan İGA İstanbul Havalimanı’nın rengârenk ...
 
THY UÇAKLA TANIŞTIRDI
Türk Hava Yolları(THY), Giresun ve Ordu’nun köylerinde yaşayan çocukları uçakla tanıştırdı
ELEKTRİK DİREĞİNE ÇARPTI
Ukrayna’da düşen Antonov AN-26’ın ilk ilgilere göre elektrik direğine ...
CORENDON’DAN ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ
Corendon Airlines’tan hayatlarında ilk defa uçak yolculuğu yapan çocuklara ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası