pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
28 Temmuz 2022 Perşembe - 23:59

ŞARTLI UÇAK ALMAYI KABUL ETMEYECEĞİZ

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar'dan, ABD'nin F-16 satışındaki Yunanistan şartına rest: Şartlı uçak almayı kabul etmeyeceğiz

ŞARTLI UÇAK ALMAYI KABUL ETMEYECEĞİZ

Milli Savunma Bakanı Akar, Al-Jazeera televizyonuna konuk olarak ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışına Yunanistan hava sahasına girmeme şartı getirmesi üzerine konuştu. Sürecin devam ettiğini belirten Akar, "Biz de Türkiye'nin egemen bir devlet olduğunu ve şartlı bir şekilde uçak almayı kabul etmeyeceğimizi söyledik. Bu şartların daha sonra değişeceğine inanıyoruz. Çünkü biz müttefikiz. Beraber yapacak çok işimiz var. O yüzden Amerika Birleşik Devletleri'nin hatasından geri döneceğini umuyoruz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Al-Jazeera televizyonuna konuk olarak tahıl koridoru anlaşması ve ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışına şart getirmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"ABD'DENİN HATASINDAN GERİ DÖNECEĞİNİ UMUYORUZ"

Al- Jazeera muhabirinin "F-16 konusunda neticeye varılamadı" sözleri üzerine sürecin devam ettiğini vurgulayan Akar, "Neticeye varılamadı diyemeyiz. Bu süreç devam ediyor. Sizin de bildiğiniz gibi F-35 uçaklarında ortaklık projemiz vardı. Ama durduruldu. Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri 40 F-16 Block 70 modeline ihtiyacı var. Bunu Amerika Birleşik Devletleri'nden Türkiye'ye ihracını istedik. Aynı zamanda elimizdeki 79 F-16 uçağın modernizasyonunu talep ettik. Bu konuda geçen yıl doğal kanallarla Amerika Birleşik Devletleri'ne ilettik. Komşumuz ve NATO'da ortağımız Yunanistan, bu anlaşmayı durdurmak istiyor ve Amerika Birleşik Devletleri Kongresi'nde bu uçakların Türkiye'ye satmaması için talep yolluyor. Uluslararası anlaşmalarda bu kabul edilemeyecek bir durumdur. Burada güçlenmemize katkı sağlaması gereken müttefik bir devletten bahsediyoruz. Çünkü bizim gücümüz onların gücündendir. Gördük ki Amerika Birleşik Devletleri Kongresi bu uçakların kullanımı ile ilgili kanun ve şartlar yayınladı. Biz de Türkiye'nin egemen bir devlet olduğunu ve şartlı bir şekilde uçak almayı kabul etmeyeceğimizi söyledik. Bu şartların daha sonra değişeceğine inanıyoruz. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri, bu uçakları Türkiye'ye satmak için kurumsal davranacaktır. Çünkü biz müttefikiz. Beraber yapacak çok işimiz var. O yüzden Amerika Birleşik Devletleri'nin hatasından geri döneceğini umuyoruz. Sanıyorum ki ne olursa olsun Türkiye'nin bu uçakları elde etmesine engel olan kim olursa alnında bu utanç olacaktır. Biz bu boşluğu doldurmak istiyoruz. Eğer bu bizim için sıkıntı yaratırsa bizim alternatiflerimiz var. Türk Silahlı Kuvvetleri güçlüdür. Bize dayatılan şartları kabul etmemiz mümkün değildir. Ukrayna örneğinde gördüğümüz gibi dünyanın güçlü bir Türkiye'ye ihtiyacı var. Özellikle müttefik ve dostlarımız ve Avrupalılar. NATO'da önemli bir rolümüz var. Dolayısıyla müttefiklerimizin ve ortaklarımızın bu uçakları satın almamızın önünde durmamaları gerekiyor" diye konuştu.

 
BAYKAR'DAN UKRAYNA'YA ‘BAYRAKTAR TB2’ JESTİ!
 
5G YOLCULUĞU İSTANBUL HAVALİMANI’NDA BAŞLADI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAYKAR'DAN UKRAYNA'YA ‘BAYRAKTAR TB2’ JESTİ!
Polonya, Ukrayna'ya "Bayraktar TB2" alınması için bağış kampanyası düzenledi. ...
BAŞARILI GENÇLERİN TERCİHİ ASELSAN
ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, milli teknoloji hamlesinin parçası ...
TUSAŞ AIRBUS’LA 3 ANLAŞMA İMZALADI
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii(TUSAŞ) ile Airbus arasında 3 yeni iş birliği anlaşması imzaladı
 
ABD F-16 SATIŞINI SINIRLANDIRDI
ABD Temsilciler Meclisi, Türkiye’ye F-16 satışını sınırlandıran önergeyi kabul etti
İSRAİL-YUNANİSTAN ORTAK TATBİKATI
Yunanistan ve İsrail hava kuvvetlerinin Akdeniz’de ortak tatbikat gerçekleştirdiği ...
ABD’Lİ SENATÖR GERİ ADIM ATMIYOR
ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu'nun Demokrat Başkanı Bob Menendez, ...
 
SELÇUK BAYRAKTAR TB2’Yİ ANLATTI
Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşta kuralları baştan yazan Türkiye ...
MALEZYA İLE 7 ANLAŞMA İMZALANDI
Türkiye ile Malezya arasında, savunma sanayi, sanayi ve teknoloji, sağlık, ...
BIDEN: TÜRKİYE’YE F-16 SATMALIYIZ
ABD Başkanı Joe Biden, NATO Liderler Zirvesi sonrası yaptığı değerlendirme ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası