pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
CORENDON INFLIGHT POS CİHAZINI DUYURDU
CORENDON INFLIGHT POS CİHAZINI DUYURDU
THY'DEN 20 MİLYAR DOLARLIK İMZA
THY'DEN 20 MİLYAR DOLARLIK İMZA
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
12 Temmuz 2022 Salı - 10:48

SELÇUK BAYRAKTAR TB2’Yİ ANLATTI

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşta kuralları baştan yazan Türkiye yapımı İnsansız Hava Araçları, İngiliz basınında bir kez daha manşet oldu.

SELÇUK BAYRAKTAR TB2’Yİ ANLATTI

SAVAŞIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ

Kiev'e Rus ordusuna karşı en belirleyici zaferlerinden bazılarını kazandıran Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracı, The Telegraph Gazetesi tarafından üretildiği yerde incelendi ve bir makaleye konu oldu…

The Telegraph’da yayınlanan makalenin başlığında ‘Kebap? Evet. Uçak? Hayır’ yazıyor. Bu cümle yıllardır dünyada yanlış şekilde tanıtılan ülkemizin teknolojik anlamda geldiği noktayı anlatmak için yapılmış bir ironi elbette.

Gazetenin Rusya muhabiri Natalya Vasilyeva “İstanbul'un bir banliyösünde sıkı korunan bir fabrikada işçiler Bayraktar TB2 insansız hava aracının göbeğine parçalar takıyorlar.” diyerek başlıyor yazısına. Sonra da Türkiye’de üretilen insansız hava araçlarının Rusya ve Ukrayna arasında süren savaşta Ukrayna ordusuna yaptığı katkılar anlatılıyor ve Baykar şirketinin teknolojiden sorumlu başkanı Selçuk Bayraktar'la da söyleşi yapıyor.

Baykar’da sıkı güvenlik önlemleri alındığı için The Telegraph'ın fotoğrafçısı TB2'yi yalnızca belirli, açık olmayan bir açıdan çekebiliyor ve cep telefonları casus yazılımlar olup olmadığını anlayabilmek için inceleniyor.

2007 YILINDA TEKNOLOJİDEN SORUMLU BAŞKAN OLDU

Üniversiteden mühendislik derecesiyle mezun olan ve MIT’de insansız hava araçları (İHA) alanında yüksek lisans yapan Selçuk Bayraktar, 2007 yılında Baykar şirketinin teknolojiden sorumlu başkanı oldu. Selçuk Bayraktar “O zamanlar böyle bir dünya markası olacak bir teknoloji şirketinin Türkiye'den çıkacağını kimse düşünmemişti.” diyerek başlıyor anlatmaya.

Şirketinin artan popülaritesinin farkında olan Bayraktar, Telegraph'a, bir insansız hava aracı için daha fazla kaynak sağlama girişiminin bir parçası olarak kuzeybatı Ukrayna'da kiraz satan bir çocuğun videosunu gösteriyor.

"AMACIMIZ KÂR DEĞİL"

Selçuk Bayraktar, drone yapmanın kâr değil, “Ulusumuzu bağımsız ve güçlü kılmak için, Türkiye için yüksek teknolojili havacılığı geliştirmek” amacıyla üretildiğini söylüyor. Gazete, Bayraktar’ın işlerin her zaman başında durduğunun ve adeta fabrikada yaşadığının da altını çiziyor.

"Rusya son derece gelişmiş sistemlere, hava savunma ve elektronik harp sistemlerine sahip…. TB2'lerin bu savunma sistemlerini ortadan kaldırması paradigma değiştiricidir." diyen Bayraktar, TB2 insansız hava araçlarının Azerbaycan'ın 2020'de Ermeni güçlerini yenilgiye uğratmasının da anahtarı olduğunu ve Dağlık Karabağ'ın ayrılıkçı yerleşim bölgesi üzerinde uzun süredir devam eden ihtilafın alevlenmesine son verdiğini anlatıyor.

UKRAYNA İHA VE SİHA ALMAYA DEVAM EDECEK

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, geçen ay yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun savaşın başlamasından bu yana yaklaşık 50 TB2 aldığını ve yakın gelecekte “birkaç düzine daha” teslim edilmesinin beklendiğini söyledi.

Her yıl üretilen 200 TB2'nin yaklaşık dörtte birinin gelecek yıl Ukrayna'ya gitmesi bekleniyor.

12 metrelik kanat açıklığına sahip Bayraktar TB2 drone, dört lazer güdümlü bomba taşıyabiliyor ve Rusya'nın Kiev'deki ilerlemesini durdurduğu ve başkente doğru ilerleyen tankları ve zırhlı araçları yıktığı için savaşta bir ‘oyun değiştirici’ olarak kabul görüyor.

 
SİHA’DAN MAĞARA GİRİŞİNE NOKTA ATIŞI
 
EVRENİN EN NET FOTOĞRAFI!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MALEZYA İLE 7 ANLAŞMA İMZALANDI
Türkiye ile Malezya arasında, savunma sanayi, sanayi ve teknoloji, sağlık, ...
BIDEN: TÜRKİYE’YE F-16 SATMALIYIZ
ABD Başkanı Joe Biden, NATO Liderler Zirvesi sonrası yaptığı değerlendirme ...
YUNANİSTAN’DAN ABD’YE F-35 MEKTUBU
Yunanistan, F-35 savaş uçağı satın alınmasına ilişkin resmi talep mektubunu ...
 
ABD'DEN TÜRKİYE'YE F-16 MESAJI
ABD Savunma Bakanı Yardımcısı, Türkiye'nin F-16 savaş uçaklarını modernize ...
5 GENEL MÜDÜR YARDIMCISI DEĞİŞTİ
Aselsan, Yönetim Kurulu Toplantısının ardından 5 Genel Müdür Yardımcısının değiştiğini duyurdu
BAYKAR’DAN UKRAYNA HALKINA BÜYÜK JEST!
Bayraktar TB2 SİHA’larla zaten Ukrayna’da büyük popülaritesi bulunan BAYKAR, ...
 
MMU VE HÜRJET İÇİN KRİTİK DESTEK!
Milli Muharip Uçak (MMU) ve Hürjet gibi hava araçlarının gelişimi için ...
RUSYA SAVAŞTA NEYİ SAĞLAYAMADI
Rusya-Ukrayna savaşında Rusya’nın hava üstünlüğü sağlayamaması savaşın ...
TÜRKİYE’NİN AR-GE LİDERİ ASELSAN
“Ar-Ge 250, Türkiye’nin En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketleri” araştırmasına ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası