pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
30 Haziran 2022 Perşembe - 17:16

BIDEN: TÜRKİYE’YE F-16 SATMALIYIZ

ABD Başkanı Joe Biden, NATO Liderler Zirvesi sonrası yaptığı değerlendirme toplantısında, "NATO'nun her karış toprağını savunacağız. Hiç olmadığımız kadar güçlü olacağız." dedi. Biden, Türkiye'ye F-16 satışı içinse "Türkiye’ye F-16 satmalıyız. Bunun tersi çıkarımıza değil. Kongre’nin onay vermesi lazım, bunu başarabiliriz" ifadelerini kullandı.

BIDEN: TÜRKİYE’YE F-16 SATMALIYIZ

İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen 32. NATO Liderler Zirvesi sonrası değerlendirme toplantısı yapan ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna-Rusya savaşından Türkiye'ye F-16 satışına kadar dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Biden'ın konuşmasından satır başları şöyle;

“Savaş başlamadan önce Putin'e Ukrayna işgali gerçekleşirse NATO'nun daha da güçleneceğini söyledim. Tam olarak bunu gördük. Bugün bu zirve ittifakımızı güçlendirmek ile alakalıydı.

NATO en son 20 yıl önce yeni misyon ortaya koymuştu. Rusya o zaman bir ortaktı. Çin'in adı bile geçmiyordu ama artık dünya değişti. NATO da aynı şekilde değişiyor. Bu zirvede müttefiklerimizi yeniden toparladık. Rusya'nın Avrupa'ya yönelik tehdidini ifade ettik.

SAVUNMA BÜTÇELERİ BÜYÜYOR

Müttefikler savunma bütçelerini büyütüyor. Bakın Almanya bir örnek. Ordusu için 100 milyar Dolar büyüklüğünde bir fon duyurdu. Bir kez daha 5. maddeye olan taahhüdümüzü vurguladık. NATO toprağının her karşını koruyacağız. Avrupa'daki güç sayımızı artırıyoruz. Doğu kanadımızı güçlendirmek için Polonya'da yeni bir karargâh kuracağız. Romanya'da da yeni bir askeri güç kurulacak.

800 MİLYON DOLAR DAHA DESTEK AÇIKLAYACAĞIZ

Artık işler değişiyor, yeni gelişmelere adapte oluyoruz. ABD dünyayı Ukrayna'nın arkasında topluyor. ABD Ukrayna konusunda öncülük ediyor. Önümüzdeki günlerde 800 milyon Dolar daha destek açıklayacağız.

İlk defa Hint pasifik bölgesindeki ortaklarımız toplantıya katıldı. Putin'e ifade ettiğim gibi onun eylemleri dünya çapında bir sonuca yol açacak. Demokratik ülkeleri bir araya getiriyoruz. Bunu uluslararası düzeni korumak için yapıyoruz. Buna Çin'den gelen tehditler de dahil.

NATO'NUN HER KARIŞ TOPRAĞINI SAVUNACAĞIZ

NATO'nun her karış toprağını savunacağız. G7' de şunu da söyledik: Birlikte Çin'in baskıcı ticari faaliyetleri ile mücadele edeceğiz. Rus petrolüne bir taban fiyat getirmeyi düşünüyoruz. Ukrayna'nın yeniden inşa edilmesi için destek sağlayacağız. Putin bizi zayıflatmaya çalıştı ama tam olarak istemediğini aldı. Bunu bir düşünün. Aklındaki plan buydu… Şimdi NATO ile İsveç hiç olmadığı kadar yakın. Hiç olmadığımız kadar güçlü olacağız.”

SORU-CEVAP:

RUSYA BÜYÜK BEDELLER ÖDÜYOR

"Ukrayna'yı ne kadar desteklememiz gerekiyorsa destekleyeceğiz. Rusya'ya bakın, temerrüde düştüler. 15 yıllık kazançlarını kaybettiler. Benim başlattığım ihracat sınırlamalarından dolayı zorlanıyorlar teknolojik olarak. Belki de petrol üretimine devam edemeyecekler ABD teknolojisine muhtaçlar. Çok büyük bir bedel ödüyorlar. Daha bugün Yılan Adası Ukrayna tarafından geri alındı. Ukrayna'nın yanında duracağız ki Rusya onları yenemesin. Ukrayna zaten Rusya'ya ciddi bir hasar verdi. ABD onlara bakıyor. Kiev'i almaya çalıştınız, beceremediniz. Donbas'ı almaya çalıştınız, daha bunu başaramadınız diyorlar. Biz Ukrayna'ya kapasite sağlıyoruz ve onların cesareti çok önemli. Bu yüzden nasıl biter bilmiyorum ama Rusya'nın Ukrayna'yı yenmesi ile bitmeyecek. Rusya Ukrayna'yı yenemez. Bu çok önemli bir pozisyon dünya için. Ben Putin'e bunu söyledim: Siz harekete geçerseniz biz de harekete geçeriz, NATO'yu güçlendirmek adına."

"TÜRKİYE'YE F-16 SATMALIYIZ"

"Ben Erdoğan'a Aralık'ta ne söylediysem onu söyledim. Türkiye'ye F-16 uçaklarını satmamız ve modernize etmemiz gerekli. Bunun tersi çıkarımıza değil. Onlara pozisyonumuzun değişmediğini aktardım. F-16'lar satılmalı ama bunun için Kongrenin karar vermesi gerekli. Bunu birlikte başarabiliriz".

 
EROL EVCİL’İN JETİNE EL KONULDU
 
KAR KAHRAMANLARINA TEŞEKKÜR BELGESİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YUNANİSTAN’DAN ABD’YE F-35 MEKTUBU
Yunanistan, F-35 savaş uçağı satın alınmasına ilişkin resmi talep mektubunu ...
ABD'DEN TÜRKİYE'YE F-16 MESAJI
ABD Savunma Bakanı Yardımcısı, Türkiye'nin F-16 savaş uçaklarını modernize ...
5 GENEL MÜDÜR YARDIMCISI DEĞİŞTİ
Aselsan, Yönetim Kurulu Toplantısının ardından 5 Genel Müdür Yardımcısının değiştiğini duyurdu
 
BAYKAR’DAN UKRAYNA HALKINA BÜYÜK JEST!
Bayraktar TB2 SİHA’larla zaten Ukrayna’da büyük popülaritesi bulunan BAYKAR, ...
MMU VE HÜRJET İÇİN KRİTİK DESTEK!
Milli Muharip Uçak (MMU) ve Hürjet gibi hava araçlarının gelişimi için ...
RUSYA SAVAŞTA NEYİ SAĞLAYAMADI
Rusya-Ukrayna savaşında Rusya’nın hava üstünlüğü sağlayamaması savaşın ...
 
TÜRKİYE’NİN AR-GE LİDERİ ASELSAN
“Ar-Ge 250, Türkiye’nin En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketleri” araştırmasına ...
MİLLİ HAVACILIK TARİHİMİZİN İRTİFA REKORUNU KIRDI
Bayraktar AKINCI TİHA, kendine ait olan milli havacılık tarihimizin irtifa ...
MİLSAR AKSUNGUR’A DA ENTEGRE EDİLDİ
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, İHA-MİLDAR ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası