pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
YERLİ MOTORLA EN YÜKSEK İRTİFAYA ÇIKTI
YERLİ MOTORLA EN YÜKSEK İRTİFAYA ÇIKTI
GAZİPAŞA-ALANYA CORENDON'U KARŞILADI
GAZİPAŞA-ALANYA CORENDON'U KARŞILADI
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
14 Mayıs 2022 Cumartesi - 22:08

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI AÇILDI

Son dakika... Rize-Artvin Havalimanı açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Havayolu ulaşımında alınan mesafenin sembolüdür”

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI AÇILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize-Artvin Havalimanı açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Türkiye'nin kalkınmada, özellikle de havayolu ulaşımında son 20 yılda kat ettiği mesafesinin sembolü olarak gördüğüm bu eser ne dağ ne denizlerin bizim hizmet azmimizin önünde duramayacağının işaretidir" dedi. Erdoğan, 'Yaklaşık 5 yılda 4.4 milyar liralık yatırımla tamamlanan Rize-Artvin Havalimanı 3 bin metrelik pisti, yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli terminaliyle gurur verici eser oldu.' ifadelerini kullandı.

Dünyada sadece 5 tane olan, Türkiye'de Ordu-Giresun’dan sonra denize dolgu tekniğiyle ikincisi inşa edilen Rize-Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'ye son 20 yılda sayısız eser inşa edildiğini ve yenilerinin de inşasının devam ettiğini söyledi.

Erdoğan, "Türkiye'nin kalkınmada özellikle de havayolu ulaşımında son 20 yılda katettiği mesafesinin sembolü olarak gördüğüm bu eser ne dağ ne denizlerin bizim hizmet azmimizin önünde duramayacağının işaretidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

“Ülkemizin iftihar verici eserleri arasında yer alan Rize-Artvin Havalimanımızın hayırlı olmasını diliyorum. Eser ve hizmet siyasetimizin son örneği bu havalimanımız sıradan bir yatırım değildir. Dünyada deniz dolgusu olan 5 havalimanı bulunuyor. Rize-Artvin'le birlikte ikisi ülkemizdedir. Böylece ülkemizdeki toplam havalimanı sayısını 26'dan 57'ye çıkardık. Sıfırdan yapmışcasına yenilediğimiz havalimanları da var.

BU ESER NE DAĞ NE DENİZLERİN BİZİM HİZMET AZMİMİZİN ÖNÜNDE DURAMAYACAĞININ İŞARETİDİR

Yaklaşık 5 yılda 4.4 milyar liralık yatırımla tamamlanan Rize-Artvin Havalimanı 3 bin metrelik pisti, yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli terminaliyle gurur verici eser oldu. Şu anda uçaklarımız boş gidip geliyor. Rizeli hemşerilerimize sesleniyorum. Bu uçaklar boş gidip gelirse bu ne tabi Rizeli, Artvinli'ye yakışır. Bu uçaklar dolmalı ki gidiş gelişler çok farklı şekilde devam etsin. Türkiye'nin kalkınmada özellikle de havayolu ulaşımında son 20 yılda katettiği mesafesinin sembolü olarak gördüğüm bu eser ne dağ ne denizlerin bizim hizmet azmimizin önünde duramayacağının işaretidir.

RİZE-ARTVİN BİR UÇAK BİLETİ MESAFESİDİR

Ülkemizin sınır noktasına kurduğumuz havalimanı pek çok alanda katkı sağlayacaktır. Bu topraklardan yaşayanlar ve sılayı rahim için ziyarete gelenler yanında bölgenin güzelliklerini görmek üzere Rize Artvin bir uçak bileti mesafesidir. Sen orada ben burada, biraz yakın olalım, dal ile asma gibi birbirine sarılalım. Bir şey diyeyim sana sevdan öldürdü beni oy kül oldum yana yana. Artık Rize’de, Artvin’de türküler ayrılık değil, kavuşmak üzerine söylenecek.

TÜNEL, HASTANE, EĞİTİM TESİSLERİNİ HİZMETE SUNDUK

Son 20 yılda Rize'ye 25 milyar lira tutarında yatırım yaptık. 2000 dersliğin yanında üniversitemizi şehrimize kazandırdık. 92 adet spor tesisi yaptık. İhtiyaç sahibi hemşerilere 1.1 milyar lira sosyal yardım aktardık. 911 yataklı hastanenin de aralarında bulunduğu 28 sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. Güneysu Millet Bahçesi'ni yıl sonuna kadar hizmete sunacağız. Ovit Tüneli ve bağlantı yolları, Hurmalık, Salaha tünelini tamamlayıp hizmete sunduk. Turizm potansiyelini değerlendirmek için önemli çalışmalar sürdürüyoruz. Kaçkar Dağları Milli Parkı'nı halkın kullanımına açtık.

Yaptığımız yatırımlarla artık bölgemizde insanlarımızın hayat standartlarını batıdaki şehirlerimizin ötesine geçirdik. Milletime sesleniyorum. Topluluğu görüyorsunuz, heyecanı görüyorsunuz. Artık hiç kimsenin eğitim için sağlık, geçim derdi için başka yerlere gitmesine gerek kalmadı. Hatta gurbette sıla özlemiyle yaşayan vatandaşlarımızın geri dönmesi için gereken her şeyi hazırladık. Bölgenin göç sorununun çözümü konusunda ihtiyaç duyulanları sağlamış olduk.

2053 VİZYONUMUZUN AYDINLIK GELECEĞİNİN LOKOMOTİFLERİNDEN BİRİ

Karadeniz insanının çalışkanlığı, azmi, yenilikçiliği bu imkanlarla bir araya geldiğinde burada değil, tüm Türkiye'nin ufkunu açacak işler başarılacağına inanıyorum. Ülkemizin dört bir yanında gayret, emek ve becerisiyle kendi hayatını kazanan kabına sığamayan Karadenizlilere yakışan budur. Baba ata topraklarını ihya etmek için harekete geçen her kardeşimizin yanında yer almayı sürdüreceğiz. Bölgemiz büyük ve güçlü Türkiyemizin 2053 vizyonumuzun aydınlık geleceğin lokomotiflerinden biri haline dönüşecektir.

ALİYEV: HAVALİMANLARI, BARAJLAR, YOLLAR... BUNLAR TÜRKİYE'NİN GELİŞMESİNİ GÖSTEREN HAMLELERDİR

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyevde, Rize-Artvin Havalimanı açılışında açıklamalarda bulundu. Aliyev, "Türkiye günden güne güçleniyor, gelişiyor. Bunun temelinde siyaset ve aziz kardeşimin emeği, zahmeti vardır. Türkiye dünya çapında güç merkezi ve söz sahibi olup, ülke içinde de büyük projeler inşa etmeye kadirdir. Havalimanları, barajlar, yollar, köprüler bunlar Türkiye'nin gelişmesini gösteren hamlelerdir." dedi.

 
TALPA 64'NCÜ YAŞINI KUTLUYOR
 
THY RİZE-ARTVİN HAVALİMANI’NDA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TALPA 64'NCÜ YAŞINI KUTLUYOR
Türkiye Havayolu Pilotları Derneği TALPA, 64’ncü yaşını kutluyor
THY, MIR KARTIYLA ÖDEME ALMAYI DURDURDU MU?
Rus İzvestiya Gazetesi: THY ve bazı Türk internet mağazaları, Mir kartıyla ödeme almayı durdurdu
ACUN ILICALI’NIN TAKIMI HULL CİTY'YE SPONSOR OLDU
Corendon Airlines, Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu İngiltere'nin köklü ...
 
BU KULE ÇOK FARKLI !
Yarın hizmete girecek deniz üzerine inşa edilen Türkiye’nin ikinci havalimanı ...
THY İLK SEFERE HAZIR!
Türk Hava Yolları, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı ...
YARIN AÇILIYOR! NASIL İNŞA EDİLDİ?
Dünyada sadece 5 tane olan, Türkiye’nin ise ikinci denize dolgu yapılarak ...
 
DÜNYANIN EN UZUN AKTARMASIZ UÇUŞLARI YAPILACAK
Avustralyalı havayolu şirketi Qantas, Rolls-Royce Trent XWB-97 motorlu ...
11 KİŞİYİ TAŞIYAN UÇAK DÜŞTÜ
Kamerun’da 11 kişiyi taşıyan küçük bir yolcu uçağının kalkıştan kısa süre ...
THY'NİN NİSAN 2022 TRAFİK SONUÇLARI
Türk Hava Yolları (THY) Nisan 2022 trafik sonuçlarını açıkladı. İşte THY’nin Nisan rakamları…
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası