pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
CORENDON INFLIGHT POS CİHAZINI DUYURDU
CORENDON INFLIGHT POS CİHAZINI DUYURDU
THY'DEN 20 MİLYAR DOLARLIK İMZA
THY'DEN 20 MİLYAR DOLARLIK İMZA
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
5 Ocak 2024 Cuma - 17:23

GAZETECİLERE 'YEŞİL PASAPORT' İÇİN YASA TEKLİFİ

Meslekte 15 yılını doldurmuş, terör suçlarına bulaşmamış, Basın Kartı sahibi gazetecilere Hususi Damgalı (Yeşil) pasaport verilmesi için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi sunuldu

GAZETECİLERE  YEŞİL PASAPORT  İÇİN YASA TEKLİFİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 15 yıl mesleki kıdemi bulunan basın kartı sahibi ve 'terör suçlarına bulaşmamış' gazetecilere hususi damgalı pasaport (yeşil) verilebilmesine yönelik kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, terör suçlarına bulaşmamış ve 15 yıl mesleki kıdemi bulunan basın mensuplarına yeşil pasaport verilmesine yönelik kanun teklifini, TBMM Başkanlığına sundu.

Teklifin gerekçesinde yalan, çarpıtma, kara propaganda ve dezenformasyona karşı doğru bilgiyi yayma konusunda medya diplomasisinin geliştirilmesinin zorunluluk haline geldiği belirtildi.

TEKLİFİN GEREKÇESİ

Türkiye'ye karşı faaliyet gösteren tüm terör örgütleri ve çevrelerin, küresel medya üzerinden Türkiye'ye yönelik eylemlerde bulunduklarının açıkça görülebildiğine işaret edilen gerekçede, şu ifadelere yer verildi: Bu şartlar altında Türkiye'nin milli güvenlik hassasiyetleri ile hak ve menfaatlerine hizmet edecek tarzda faaliyet yürütecek sivil ve özel teşebbüsleri de içerisinde bulunduran bir medya diplomasisine ihtiyaç duyduğumuz açıktır.

- Ülkemize karşı yürütülmeye çalışılan karanlık ve kirli emelleri engelleyebilecek mekanizmaların hızlı çalıştırılabilmesi ile doğru bilginin etkin yayılabilmesi adına, akıl ve vicdan sahibi, vatansever basın mensuplarımızın yurt dışında görevlerini daha rahat icra edebilmeleri için gerekli kolaylığın sağlanabilmesi, ihtiyaç duyulan yüksek yetkinliğe sahip medya diplomasisinin geliştirilebilmesi için ehemmiyet arz eden bir husustur.

- Bu kapsamda da mesleklerinde 15 yılı doldurmuş ve basın kartına sahip, terör suçlarına bulaşmamış basın mensuplarımıza hususi pasaportların temin edilmesi önem arz etmektedir.

PASAPORT KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK

Düzenlemeye göre terör suçlarına bulaşmamış, 15 yıl mesleki kıdemi bulunan ve Basın Kartı sahibi basın mensuplarına, hususi damgalı (yeşil) pasaport verilebilecek. Buna yönelik usul ve esaslar, Dışişleri Bakanlığı ile Adalet Bakanlığının olumlu görüşü alınarak İçişleri Bakanlığınca yürürlüğe konulan yönetmelikle belirlenecek.

HUHUSİ PASAPORT NEDİR?

Hususi pasaport, devlet adına çalışan memurlara ve belirli şartları taşıdıkları sürece bu memurların ailelerine, 5 yıllık süre ile verilen pasaport türüne denir. Yeşil renkli olduğu için yeşil pasaport olarak da adlandırılır.

 
CANİK SEKTÖRÜN PARLAYAN YILDIZI OLDU
 
THY İNGİLİZ BAKANI AĞIRLADI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SABİHA GÖKÇEN’DE ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yanlış perona giren yolcu, ortalığı ...
HER ŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN!
Haberair.com Ailesi olarak yeni yılda her şeyin gönlünüzce olmasını diler, ...
GALATASARAY VE FENERBAHÇE'YE TARİHİ KARŞILAMA
Suudi Arabistan’da yaşanan ‘Atatürk’ krizi nedeniyle oynanmayan Süper ...
 
ASGARİ ÜCRET 17 BİN 2 LİRA OLDU!
Son dakika! Asgari ücret 17 bin 2 lira oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni ...
56 TERÖRİST ETKİSİZ HLE GETİRİLDİ
Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik hava ve kara ...
SON DAKİKA! İSTANBUL'DA DEPREM OLDU
Son dakika… İstanbul’da da hissedilen deprem oldu. Deprem, Marmara Denizi ...
 
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA NUSRET ŞOV
Nusret Gökçe’nin ‘Saltbae Burger’ restoranı İstanbul Havalimanı’nda bugün ...
SALTBAE BURGER İSTANBUL HAVALİMANI’NDA
Nusret Gökçe’nin ‘Saltbae Burger’ restoranı İstanbul Havalimanı’nda da faaliyete geçiyor.
TRABZON ÖZDEMİR BAYRAKTAR BİLİM MERKEZİ
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanında ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası