pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
5 Ocak 2024 Cuma - 19:48

THY İNGİLİZ BAKANI AĞIRLADI

Türk Hava Yolları, İngiltere İş ve Ticaret Bakanı Kemi Badenoch’u uçak gösteriminde ağırladı.

THY İNGİLİZ BAKANI AĞIRLADI

Dünyanın en çok uluslararası noktasına uçan havayolu Türk Hava Yolları, Rolls- Royce firması ile A350 uçaklarının motor-bakım hizmeti ile yedek motorların temin edilmesi adına bir anlaşma sağladı.

Bu kapsamda Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, İngiltere İş ve Ticaret Bakanı Kemi Badenoch, Airbus Türkiye Başkanı Simon Ward ve Rolls-Royce (Orta Doğu, Türkiye ve Afrika) Başkanı John Kelly’i, ortaklık filosundaki Rolls-Royce motorlu bir A350 uçağında ağırladı.

İstanbul Havalimanı’nda düzenlenen etkinlik, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki havacılık ilişkilerinin geliştirilmesinde önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor.

Ziyarette, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ile İngiltere İş ve Ticaret Bakanı Badenoch, her iki ülkenin havacılık sektörleri arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik istişarelerde bulundu. Ana konular arasında yeni yatırımlar, rekabetçi endüstriyel iş birliklerinin geliştirilmesi ve havacılıkta sürdürülebilir girişimlerin desteklenmesi yer aldı.

Ziyarete ilişkin görüşlerini açıklayan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat; “Bugün Bakan Badenoch'u, Başkan Ward’ı ve Sorumlu Başkan Kelly’i ağırlamaktan ve Türk Hava Yolları'nın uluslararası iş birliği ve yenilik yolculuğunda bir adım daha atmaktan mutluluk duyuyoruz. Görüşmelerimiz, sürdürülebilir bir küresel havacılık endüstrisi vizyonumuzla uyumlu olarak, ilgili ülkelerimizin havacılık sektörleri arasındaki bağların güçlendirilmesine ve iş birliğinin zenginleştirilmesine zemin hazırladı. Airbus uçaklarından ve Rolls Royce motorlarından oluşan oldukça yüklü yeni siparişimiz ile küresel havacılıktaki lider konumumuzu önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi planlıyoruz.” dedi.

İNGİLİZ BAKAN: TÜRKİYE BÜYÜK FIRSATLAR SUNUYOR

Birleşik Krallık İş ve Ticaret Bakanı Kemi Badenoch; “Türk Hava Yolları ile Birleşik Krallık merkezli Airbus ve Rolls Royce arasında gerçekleşen ve Türkiye ile sürekli gelişen ticari ilişkimizi bir kez daha kanıtlayan bu tarihi anlaşmanın ardından burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Türkiye, Birleşik Krallığa dünyanın önde gelen havacılık, uzay ve üretim sektörleri için büyük fırsatlar sunuyor. Bu tür ziyaretlerin, her iki ülkedeki ortak iş fırsatlarının önünü daha da açacağına inanıyorum.” dedi.

Airbus Türkiye Başkanı Simon Ward da; "Birleşik Krallık ve Türkiye arasında gelişen iş birliği ve ortaklığın bir göstergesi olan bu toplantılar, birçok sektörden işletmeler için rekabet gücünü artırıyor ve yeni fırsatlar ortaya çıkmasına imkan sağlıyor. Yakın zamanda gerçekleşen Türk Hava Yolları'nın tarihi 220 Airbus kesin siparişi de bu iş birliğinin sağlam bir göstergesidir. Günümüzde uçan her ticari Airbus uçağında Türkiye'de üretilen parçalar bulunduğunu söylemekten gurur duyuyoruz ve bu sipariş ile Türk Hava Yolları ve Türkiye'nin havacılık sektörüyle olan köklü ortaklığımızı daha da güçlendiriyoruz. Bugün Türk Hava Yolları'nın İstanbul Havalimanı'ndaki tesislerini ziyaret ederek, Türkiye'nin ve bayrak taşıyıcısı Türk Hava Yolları'nın başarılı bir şekilde büyümesine bir kez daha tanıklık ediyoruz” dedi.

Rolls-Royce Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Bölgelerinden Sorumlu Başkanı John Kelly ise; “Bu değerli etkinliğe katkıda bulunmak, iş birliğimizi geliştirmek ve Birleşik Krallık-Türkiye ilişkilerini güçlendirmek bizler için büyük bir ayrıcalık. Türk Hava Yolları'nın yakın zamanda 100 adet Trent XWB-84 ve 40 adet Trent XWB-97 kesin motor siparişi vermesi, Rolls-Royce'un kârlı büyüme taahhüdünün altını çizerken; Türk Hava Yolları'nın havacılık endüstrisindeki mükemmellik arayışıyla kusursuz bir şekilde uyum sağlıyor. Birlikte havacılık teknolojisinin sınırlarını zorlamaya ve her iki kuruluş için de sürdürülebilir ve yenilikçi bir gelecek sağlamaya devam edeceğiz." dedi.

Toplantı, Türk Hava Yolları'nın 18 Aralık 2023'te en büyük Airbus uçak siparişlerinden birini duyurmasının ardından gerçekleşti ve bayrak taşıyıcı havayolu, yeni Airbus geniş gövde siparişlerinin motor bakım sağlayıcısı olarak Rolls Royce'u seçti. Bu genişleme ile Türk Hava Yolları, filosunu modernize etme ve dünya çapında lider havayolu konumunu güçlendirme konusundaki kararlılığını yansıtıyor.

 
GAZETECİLERE 'YEŞİL PASAPORT' İÇİN YASA TEKLİFİ
 
UÇAĞIN KAPISI KOPTU!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UÇAK PİST BAŞINDAN GERİ DÖNDÜ
İstanbul-Atina seferini yapmaya hazırlanan Türk Hava Yolları uçağı pist ...
İGA GÜVENLİK 'C' RUHSATI ALMAYA HAK KAZANDI
Güvenlik hizmetlerini en üst düzeyde sunan İGA Güvenlik Hizmetleri A.Ş., ...
KADRİ SAMSUNLU AHLATCI HOLDİNG CEO'SU OLDU
Ahlatcı Holding’de CEO görevine Kadri Samsunlu getirildi. Samsunlu, Ahlatcı ...
 
YAĞMUR SARIOĞLU KAPTAN OLDU
Galatasaray’ın efsane futbolcularından Sabri Sarıoğlu’nun pilot olan eşi ...
JAPONYA KULE KONUŞMALARINI YAYINLADI
Tokyo Haneda Havalimanı'nda kule ile çarpışan iki uçak arasında yapılan ...
KOCA A350’DEN GERİYE KALAN
Tokyo Haneda Havalimanı’nda dün yaşanan korkunç kazadan sonra geriye bu ...
 
AJET’İN RUHSATI İMZALANDI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, AJET’in işletme ruhsatını imzaladı
HANEDA HAVALİMANI’NDA MUCİZE!
Son dakika! Tokyo Haneda Havalimanı’nda Sahil Güvenlik uçağına çarpan ...
İŞTE O UÇAK! 5 MÜRETTEBAT ÖLDÜ
İşte Tokyo Haneda Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait Airbus A350 ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası