pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
9 Ocak 2023 Pazartesi - 13:16

ÇİN O YOLCULARIN DNA’LARINI İNCELEYECEK

Çin, Kovid-19 tedbirlerinin gevşetilmesiyle dünden itibaren sınırlarını açtı. Yurt dışından ülkeye gelen yolculardan pozitif olanların test numuneleri, virüs varyantlarının belirlenmesi için analiz edilecek

ÇİN O YOLCULARIN DNA’LARINI İNCELEYECEK

VİRÜS MUTASYONUNUN TAKİBİ İÇİN

Çin Devlet Konseyi'ne bağlı Müşterek Önleme ve Kontrol Mekanizmasının açıkladığı yeni kontrol protokolüne göre, virüs mutasyonlarının takibi için, yurt dışından gelen yolcular ile hava ve deniz limanlarındaki personelin test numunelerinin DNA analizi için hastanelerden ve kliniklerden toplanması istendi.

Yeni protokolde Kovid-19 tedavisi gören ayakta hastaların, ağır vakaların ve virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin numunelerinin, olası yeni varyantların ivedilikle tespit edilebilmesi için Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezine bağlı Viroloji Enstitüsüne zamanında iletilmesi istendi.

Ulusal Sağlık Komisyonu, Kovid-19'un 8 Ocak'tan itibaren 'A kategorisi salgın hastalık' olarak ele alınmasına son verileceğini, Sınır Sağlığı ve Karantina Yasası uyarınca uygulanan kısıtlamaların kaldırılacağını duyurmuştu.

Yeni uygulamayla yurt dışından gelen yolcuların, seyahat öncesi Çin'in büyükelçilik ve konsolosluklarından sağlık kodu almak zorunda olmayacağı, varışlarında pozitif olsalar dahi merkezi karantinada tutulmayacakları bildirilmişti.

Yurt dışından gelen yolcular dünden itibaren karantina zorunluluğu olmadan ülkeye giriş yapmaya başladı. Yolcuların, seyahatlerinden 48 saat önce yapılmış PCR testinin negatif sonucunu ibraz etmeleri gerekiyor.

Varışta test uygulaması da kaldırılırken yalnızca yüksek ateş ve hastalık belirtisi gösteren yolculardan antijen testi yapmaları istenecek. Testleri pozitif olanlar arasında hafif ve orta düzeyde semptom gösterenlere evlerinde karantinada kalmaları, ağır belirti gösterenlere ise hastanede tedavi görmesi tavsiye edilecek.

ÇİN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Çin'in geçen ayın başında Kovid-19 tedbirleri gevşetmesinin ardından ülkedeki artan vakalar ve kitlesel yayılmadan endişe duyan çok sayıda ülke, Çin'den gelecek yolculara yönelik kontrol tedbirleri alma kararı almıştı.

Yolculara test uygulanması, pozitif olanların karantinada tutulması veya sağlık durumlarının izlenmesi, varyantların takibi için test ve atık numunelerinin analiz edilmesini içeren tedbirler Pekin yönetiminin tepkisine sebep olmuştu.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, önlemlerden bazılarının 'orantısız' ve 'kabul edilmez' olduğunu, bilimsel temeli olmadığını belirterek, "Farklı durumlara yanıt olarak, karşılıklılık esasına göre, mukabil tedbirler alacağız" ifadelerini kullanmıştı.

 
BOLAT THY EĞİTİM BİNASINA 'BASKIN' YAPTI
 
TAV ÖZEL GÜVENLİK THY'YE HİZMET VERMEYE BAŞLADI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UÇAKTA CAN PAZARI
Meksikalı havayolu şirketi Aeromexico, Culiacan’dan (Sinaloa) başkent ...
ÇİN’DEN KARANTİNA KARARI
Çin, Hong Kong'dan gelen yolculara 8 Ocak'tan itibaren karantina uygulamayacak
ÇİN’DEN MİSİLLEME TEHDİDİ
Çin Halk Cumhuriyeti, Çin’den gelen yolculardan koronavirüs testi isteyen ...
 
RUSYA’YA FÜZE SALDIRISI: 63 ÖLÜ
Son dakika… Dünya diken üstünde! Ukrayna, Rusya'nın işgali altındaki ...
İSRAİL VURDU HAVALİMANI KAPATILDI
İsrail, Şam’ı vurdu. Saldırıda hasar gören Şam Havalimanı’ndan uçuşlar durduruldu…
CENAZE TÖRENİ 3 OCAK'TA YAPILACAK
Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu olarak gösterilen Brezilyalı ...
 
EFSANE FUTBOLCU PELE HAYATINI KAYBETTİ!
Son dakika: Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu olarak kabul edilen ...
STRİPTİZ KULÜBÜNDEN YOLCULARA ÖZEL TEKLİF
ABD’de Las Vegas'ta bulunan bir striptiz kulübü, iptal edilen uçuşlar ...
ABD’DEN ÇİN YOLCULARINA ÖZEL UYGULAMA
Amerika Birleşik Devletleri, Çin'den ABD’ye gelen yolculardan negatif ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası