pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
3 AYDA 2 MİLYONDAN FAZLA YOLCU
3 AYDA 2 MİLYONDAN FAZLA YOLCU
AIR ASTANA YAZ TARİFESİNE GEÇTİ
AIR ASTANA YAZ TARİFESİNE GEÇTİ
CORENDON TENNİS CLUB KEMER AÇILDI
CORENDON TENNİS CLUB KEMER AÇILDI
TEL AVİV UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
TEL AVİV UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
4 Ocak 2023 Çarşamba - 10:01

ÇİN’DEN MİSİLLEME TEHDİDİ

Çin Halk Cumhuriyeti, Çin’den gelen yolculardan koronavirüs testi isteyen ülkelere misilleme tehdidinde bulundu: Karşılık vereceğiz

ÇİN’DEN MİSİLLEME TEHDİDİ

Çin'in sınırlarını açacağını ilan etmesiyle birlikte birçok ülke, Çinli yolcularla ilgili hayata geçirdikleri bir dizi Kovid-19 önlemini duyurmuştu. Pekin yönetimi, bu önlemlerden bazılarının 'orantısız' ve 'kabul edilemez' olduğunu belirterek karşı tedbirler alacaklarını bildirdi.

Çin, sınırlarını açacağını ilan etmesinin ardından çok sayıda ülkenin Çin'den ve bölgelerinden seyahat eden yolculara uygulayacağını bildirdiği önlemlerden bazılarının "orantısız" ve "kabul edilemez" olduğunu belirterek karşı tedbirler alacağını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Pekin'de düzenlediği basın toplantısında, bu konuda uluslararası toplumla iletişimi artırmaya hazır olduklarını fakat bazı ülkelerin aldığı tedbirlerin bilimsel temeli olduğuna inanmadıklarını ifade etti.

'Tedbirlerin siyasi amaçlar için kullanılmasına karşıyız'

Kovid-19 önlemlerinin siyasi amaçlar için kullanılmasına ve belirli ülkelere ayrımcı tedbirler uygulanmasına karşı olduklarını vurgulayan Sözcü Mao, "Bu tedbirlerden bazıları orantısız ve basitçe kabul edilemez. Farklı durumlara yanıt olarak, karşılıklılık esasına göre, mukabil tedbirler alacağız." dedi.

Mao, sağlık uzmanlarının, Çin'de halen yayılmakta olan virüs varyantlarının dünyanın diğer bölgelerindekilerle aynı olduğunu, yeni varyantların dünyanın her yerinde ortaya çıkabileceğini söylediğine işaret ederek şunları kaydetti:

"Çin, tüm ülkeler için Kovid tedbirlerinin bilimsel temele dayanması ve orantılı olması gerektiğine inanıyor. Tedbirler, siyasi manipülasyon amacıyla kullanılmamalı, hiçbir ülkeye ayrımcı tedbirler uygulanmamalı, normal seyahatler ve insanlar arası etkileşim ve iş birliğine engel olunmamalı."

ÜLKELER ARKA ARKAYA ÖNLEM ALACAKLARINI AÇIKLADI

Çin'in geçen ayın başında Kovid-19 tedbirlerini gevşetmesinin ardından ülkedeki artan vakalar ve kitlesel yayılmadan endişe duyan çok sayıda ülke, Çin'den gelecek yolculara yönelik tedbirler alacağını bildirmişti. Ülkeler, Pekin yönetiminin veri paylaşımındaki eksiklere dikkati çekerek, salgın tablosunun bilinmemesi ve olası yeni varyantların ortaya çıkmasından duydukları endişeyi dile getirmişti.

Aralarında ABD, Hindistan, Japonya, Malezya, İtalya, İspanya, Fransa, İngiltere, Avustralya ve Kanada'nın olduğu ülkeler, Çin ve bölgelerinden seyahat eden yolculara test uygulanması ve sağlık durumlarının izlenmesine yönelik önlemler duyurmuştu.

Vaka tahminleri ve projeksiyonlar, Çin'in tedbirlerini gevşetmeye başlamasından bu yana, Kovid-19 salgınının başından beri "tek ülkede görülen en büyük yayılmayla" karşı karşıya olduğuna işaret ediyor.

Merkezi Londra'da bulunan sağlık veri hizmetleri ve analiz şirketi Airfinity'nin tahminlerine göre, ülkede aralık ortasında günlük vaka sayısı 1 milyonu aşarken ay boyunca 18,6 milyon kişi Kovid-19'a yakalandı. Şirket, günlük ölüm sayısının ise aralık sonunda 9 bine ulaştığını tahmin ediyor.

 
ANTALYA 13 MİLYON TURİSTİ AĞIRLADI
 
BAYRAKTAR KIZILELMA MI F-35 Mİ ?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
RUSYA’YA FÜZE SALDIRISI: 63 ÖLÜ
Son dakika… Dünya diken üstünde! Ukrayna, Rusya'nın işgali altındaki ...
İSRAİL VURDU HAVALİMANI KAPATILDI
İsrail, Şam’ı vurdu. Saldırıda hasar gören Şam Havalimanı’ndan uçuşlar durduruldu…
CENAZE TÖRENİ 3 OCAK'TA YAPILACAK
Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu olarak gösterilen Brezilyalı ...
 
EFSANE FUTBOLCU PELE HAYATINI KAYBETTİ!
Son dakika: Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu olarak kabul edilen ...
STRİPTİZ KULÜBÜNDEN YOLCULARA ÖZEL TEKLİF
ABD’de Las Vegas'ta bulunan bir striptiz kulübü, iptal edilen uçuşlar ...
ABD’DEN ÇİN YOLCULARINA ÖZEL UYGULAMA
Amerika Birleşik Devletleri, Çin'den ABD’ye gelen yolculardan negatif ...
 
UÇAK PLAJA ÇAKILDI
California’daki ünlü Santa Monica Plajı’nda çok sayıda kişinin sahilde ...
PASAPORT PERSONELİ DE GREVE GİTTİ
İngiltere'de yıl sonunda ücret zamlarının enflasyonun altında kalması ...
BRITISH AIRWAYS’TE KAOS!
Dünyanın sayılı havayolu şirketlerinden British Airways’te yaşanan bir ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası