pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
9 Nisan 2019 Salı - 21:49

İSTANBUL HAVALİMANI CNN’DE

Dünya Sivil Havacılık tarihinin en büyük taşınmasına sahne olan İstanbul Havalimanı ABD’nin önde gelen haber kanalı CNN International’da tüm detayları ile yer aldı

İSTANBUL HAVALİMANI CNN’DE

CNN International’ın ünlü haber sunucusu Richard Quest’in İstanbul Havalimanı ile ilgili yorumu: “Türkiye’nin mega havacılık projesi uçuşa geçiyor”

İstanbul Havalimanı'na büyük taşınma, 5 - 6 Nisan tarihleri arasında planlanan 45 saatlik süreden daha erken zamanda tamamlandı.  “Büyük Göç” adı verilen bu taşınmanın ardından tam operasyona başlayan İstanbul Havalimanı, ABD’nin önde gelen haber kanalı CNN International’da tüm detayları ile yer aldı.

Deneyimli gazeteci ve sunucu Richard Quest’in programına konuk olan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü H. Kadri Samsunlu, havalimanı ile ilgili son bilgileri paylaştı.

“Büyük Göç”ün ardından İstanbul Havalimanı’nın bölgedeki en önemli hub olacağı bilgisini veren Richard Quest, senede yüz milyonun üzerinde yolcu kapasitesi ile hizmet vereceğini söyledi. Yapılan söyleşide İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü H. Kadri Samsunlu, “Bu taşınmaya “Büyük Göç” dememizin sebebi; 70 milyon yolcu kapasiteli Atatürk Havalimanı’nın kapatılarak tüm uçuşların bundan böyle İstanbul Havalimanı’ndan yapılacak olmasıdır. İGA olarak yolcuların böyle devasa bir konumda ve her türlü konfora en kolay yolla sahip olacakları bir havalimanında, kendilerini güvence altında hissetmeleri için var gücümüzle çalıştık.” dedi.

SAMSUNLU: SENARYOLARI ÇALIŞTIK

Richard Quest’in, Denver, Bangkok, Berlin Brandenburg ve Londra Heathrow 5. Terminalin taşınmasındaki başarısızlıkları hatırlatarak bu havalimanında neler yapıldığına dair sorusuna Samsunlu, dünyadaki diğer havalimanlarında inşaat ve sonrasında yaşanan sıkıntıları inceleyerek senaryoların çalışıldığını belirtti.

İstanbul Havalimanı’nın bundan sonraki dönemde ekonomiye nasıl bir etkisi olacağı sorusuna istinaden Samsunlu, İstanbul Havalimanı’nın Türkiye ekonomisine sağlayacağı güçlü katma değerin yanı sıra, lojistik, turizm gibi sektörlerin de gelişmesine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

DOĞU VE BATI ARASINDA KÖPRÜ

İstanbul Havalimanı’nın Doğu ve Batı arasında bir köprü olduğuna değinen Richard Quest’e cevaben Samsunlu sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye, üreten Doğu ve tüketen Batı arasında stratejik bir konuma sahip. İstanbul Havalimanı’nın bulunduğu bölgeden 3 saat uzaklıkta 60 ülke ve 130 destinasyon bulunuyor ve 1 milyar 500 bin yolcu bu ülkelerden diledikleri her yere ulaşabilecek.”

 
İSTANBUL HAVALİMANI’NIN HİJYENİNE 'PROFESYONEL’ EL
 
CORENDON İZMİR’DEN ALMANYA’YA İNDİRİMLİ UÇACAK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İSTANBUL HAVALİMANI’NIN HİJYENİNE 'PROFESYONEL’ EL
Ev dışı tüketim sektörünün en önemli oyuncuları arasında bulunan Eczacıbaşı ...
TURKISH CARGO KÜÇÜLEN PAZARDA BÜYÜDÜ
Türk Hava Yolları’nın başarılı hava kargo markası Turkish Cargo, şubat ...
THY SEFERLERİNİ ARTIRIYOR
Türk Hava Yolları ‘Büyük Taşınmadan’ sonra İstanbul Havalimanı’ndan seferlerini ...
 
TAV 4 BİN 500 KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARIYOR
TAV Havalimanları Holding A.Ş’den KAP'a gönderilen yazılı açıklamada, ...
KLM İSTANBUL HAVALİMANI’NDA
Hollanda Kraliyet Havayolları KLM, 7 Nisan 2019 Pazar günü İstanbul Havalimanı’ndan ...
SABİHA GÖKÇEN'E 83 İLAVE UÇAK İNDİ
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nı, Atatürk Havalimanı'ndan ...
 
BİR TEŞEKKÜR DE MEHMET ATEŞ’TEN
DHMİ Yönetim Kurulu Başkan ve Genel Müdür Vekili Mehmet Ateş, Atatürk ...
THY’DEN BASINA TEŞEKKÜR MEKTUBU
Türk Hava Yolları(THY) tarihi taşınma sırasında görev yaparak 'Büyük Göç’ün ...
TAV’DAN DUYGUSAL VEDA FİLMİ
TAV Havalimanları, 6 Nisan Cumartesi saat 02.00’de İstanbul’dan Singapur’a ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası