pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
9 Nisan 2019 Salı - 20:59

TURKISH CARGO KÜÇÜLEN PAZARDA BÜYÜDÜ

Türk Hava Yolları’nın başarılı hava kargo markası Turkish Cargo, şubat ayında küresel hava kargo pazarında yaşanan daralmaya rağmen taşınan kargo tonajını yüzde 9,6 oranında artırdı. Turkish Cargo dünyanın en iyi 5 hava kargo markasından biri olma hedefine emin adımlarla ilerliyor.

TURKISH CARGO KÜÇÜLEN PAZARDA BÜYÜDÜ

Dünyanın en büyük taşınma operasyonunun planlandığı 2019 yılı içerisinde büyümeye devam eden global marka Turkish Cargo, hava kargo pazarının yüzde 5,8 oranında daralma gösterdiği ve IATA (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği) raporlarına göre talebin yüzde 5,7 oranında düştüğü ocak ve şubat ayı verilerine göre; yüzde 9,6 tonaj artışı sağlayarak, WACD (World Air Cargo Data) listesinde 7. sıraya yükseldi.

Başarılı hava kargo markası, bu artışla birlikte yılın ilk iki ayında satılan tonaj bazındaki pazar payını, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla 0,6 puan artırarak yüzde 4.3’e; kümüle pazar payını ise 0.4 puanlık artışla yüzde 4.1’e yükselterek sürdürülebilir bir büyüme sağladı.

AYCI: TURKISH CARGO’NUN YÜKSELİŞİ BİZİ MUTLU EDİYOR

Turkish Cargo’nun başarılı performansı ile ilgili Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, “Turkish Cargo’nun, küresel hava kargo pazarındaki yükselişini aralıksız sürdürmesi bizleri mutlu ediyor. 2019 yılının ilk iki ayında yakaladığımız bu başarının da sürpriz olduğunu söyleyemeyiz. Biz bu şaşırtıcı başarıları iki yıldır yaşıyoruz. Son iki yıl içerisinde Avrupa ve Uzakdoğu’dan beş büyük global hava kargo markasını geride bırakarak, 12. sıradan 7.liğe yükseldik. Özellikle pazardaki talebin daraldığı ve sektörü kara kara düşündüren rakamların dolaştığı ortamda, bu başarı Turkish Cargo’nun geleceğini daha da aydınlatıyor. Ortaya koyduğumuz kararlılık ve hava kargo pazarındaki büyüme stratejimiz ile Turkish Cargo, dünyanın en iyi 5 hava kargo markası arasında yer alacak. Bu başarıda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. ”dedi.

DUAL HUB OLARAK OPERASYON YAPACAK

Dünyanın en büyük havalimanı projesi olan İstanbul Havalimanı’na taşınma operasyonuyla birlikte ‘’Dual Hub’’ olarak Atatürk ve İstanbul havalimanlarından operasyonlarını sürdürecek olan Turkish Cargo, İstanbul Havalimanı’nın tüm fazları tamamlandığında, 300 bin m² kapalı alana sahip kargo terminalinde yıllık 4 milyon ton kargo elleçleme kapasitesine sahip olacak.  

Türk Hava Yolları’nın kargo taşıma kapasitesi ile 124 ülkede 307 destinasyona ulaşan ve buna ek olarak kargo uçağı filosu ile 86 noktaya direkt olarak kargo uçuşu gerçekleştiren Turkish Cargo, mevcut altyapısı ve gerçekleştirdiği yatırımlarla hizmet kalitesini her geçen gün yükseltiyor.

Uçuş ağına eklediği yeni destinasyonlar ile dünyanın en hızlı gelişen hava kargo markalarından biri konumunda olan Turkish Cargo, geniş hizmet yelpazesini ve operasyonel kabiliyetlerini, Türkiye’nin eşsiz coğrafi avantajlarlarıyla birleştirerek her geçen gün başarı çıtasını bir basamak daha yükseltmeye devam ediyor.

 
THY SEFERLERİNİ ARTIRIYOR
 
İSTANBUL HAVALİMANI’NIN HİJYENİNE 'PROFESYONEL’ EL
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY SEFERLERİNİ ARTIRIYOR
Türk Hava Yolları ‘Büyük Taşınmadan’ sonra İstanbul Havalimanı’ndan seferlerini ...
TAV 4 BİN 500 KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARIYOR
TAV Havalimanları Holding A.Ş’den KAP'a gönderilen yazılı açıklamada, ...
KLM İSTANBUL HAVALİMANI’NDA
Hollanda Kraliyet Havayolları KLM, 7 Nisan 2019 Pazar günü İstanbul Havalimanı’ndan ...
 
SABİHA GÖKÇEN'E 83 İLAVE UÇAK İNDİ
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nı, Atatürk Havalimanı'ndan ...
BİR TEŞEKKÜR DE MEHMET ATEŞ’TEN
DHMİ Yönetim Kurulu Başkan ve Genel Müdür Vekili Mehmet Ateş, Atatürk ...
THY’DEN BASINA TEŞEKKÜR MEKTUBU
Türk Hava Yolları(THY) tarihi taşınma sırasında görev yaparak 'Büyük Göç’ün ...
 
TAV’DAN DUYGUSAL VEDA FİLMİ
TAV Havalimanları, 6 Nisan Cumartesi saat 02.00’de İstanbul’dan Singapur’a ...
HAVADAN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ
Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na taşınma tamamlandı. Taşınmanın ...
THY YÜZDE 84 PERFORMANSLA BAŞLADI
Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün İstanbul Havalimanı’ndaki ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası