pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
23 Kasım 2022 Çarşamba - 15:36

İGA'YA YILIN ALTYAPI FİNANS ANLAŞMASI ÖDÜLÜ

Dünyanın en iyi havalimanları arasında yer alan İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA’nın, 2021 yılında gerçekleştirdiği 5 milyar 852 milyon Euro’luk kredi refinansmanı, Bonds, Loans & Sukuk Turkey Awards 2022’de “Yılın Altyapı Finans Anlaşması” seçildi.

İGA YA YILIN ALTYAPI FİNANS ANLAŞMASI ÖDÜLÜ

Ödül töreninde konuşan İGA İstanbul Havalimanı CFO’su Selahattin Bilgen, gerçekleştirilen bu finansal işlemin Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük tutarlı refinansman olduğunu belirtti.

Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı ve küresel aktarma merkezi konumunda olan İGA İstanbul Havalimanı, bu yıl içinde almış olduğu ödüllere bir yenisini daha ekledi. İGA’nın 2021 yılında gerçekleştirmiş olduğu “Kamu Özel İş Birliği Havalimanı Proje Finansmanının Yeniden Finansmanı İçin 5 milyar 852 milyon Euro’luk Kredi Tesisi” ile Bonds, Loans & Sukuk Turkey tarafından “Yılın Altyapı Finans Anlaşması” seçilerek, ödüle layık görüldü.

Bonds, Loans & Sukuk Turkey 2022 Konferansı kapsamında sekizincisi düzenlenen Bonds & Loans Turkey Ödülleri’nde “Yılın Altyapı Finans Anlaşması” ödülünü İGA adına İGA Havalimanı İşletmesi CFO’su Selahattin Bilgen alırken; geçen yıl tamamlanan bu refinansman işleminin, toplamda 307 işlem arasında 23 kategoride finale kalan 46 anlaşmadan biri olduğuna dikkat çekti. Bilgen, ayrıca ödül töreni öncesinde düzenlenen Bonds, Loans & Sukuk Turkey 2022 konferansında, “Covid Sonrası Bir Dünyada Kredi Piyasası Büyümesi ve LIBOR” konulu panelde konuşmacı olarak yer aldı.

“Aldığımız ödül, İGA’ya ve Türkiye ekonomisine gösterilen güvenin nişanesi…”

Selahattin Bilgen, pandemi koşulları da dikkate alındığında 2021 yılı içerisinde refinansmanlarının tamamlanması için gerekli adımları attıklarını söyledi. Refinansman işlemlerinin ödüle layık bulunmasından son derece mutlu olduklarını dile getiren Bilgen, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“5 milyar 852 milyon Euro’luk refinansman işlemimiz için 2021 Mayıs ayında anlaşmaya vardık ve kredimizin vadesini iki yıl uzatarak faiz oranını da düşürdük. Bankalarla 5 milyar 852 milyon Euro’luk refinansman gerçekleştirirken, finansman maliyetlerimizi de azaltmış olduk. Bu refinansman ile tarihimizdeki en büyük tutarlı refinansmana imza attık. İGA İstanbul Havalimanı, Türkiye’nin bir özgüven ve vizyon projesi. Gerçekleştirmiş olduğumuz yatırımlar paralelinde henüz çok genç bir şirket olmamıza rağmen dünyanın en büyük, bölgemizin de en önemli küresel aktarma merkezi olduk. Yolcu sayısında Avrupa’da son üç yıldır 1’inci sırada bulunurken, Avrupa’daki havaalanları arasında pandemi sonrasındaki en hızlı toparlanmayı en sorunsuz şekilde yakalamış olduk. Yanı sıra İGA İstanbul Havalimanı, aktarma havalimanları arasında sorunsuz olarak operasyonlarına devam eden tek havalimanı. Kuruluşumuzdan bu yana gösterdiğimiz performans, yerli ve yabancı finans şirketlerinin ilgisine mazhar olurken, operasyonel sonuçlarımızın yanında insan odaklılığımız ve sürdürülebilirlik yaklaşımımız da önümüzdeki dönem için İGA’ya duyulan güveni de tescillemiş oldu. Tüm bunların sonucunda bu anlamlı ödüle ulaştığımızı söyleyebilirim. Bugün diyebiliyoruz ki aldığımız bu ödül, İGA’ya olduğu kadar, Türkiye ekonomisine duyulan güvenin de bir göstergesi. Bonds, Loans & Sukuk tarafından refinansman işlemimizin “Yılın Altyapı Finans Anlaşması” ödülüne layık görülmesi hepimizi gururlandırdı. Projemiz için çalışan tüm ekip arkadaşlarıma, danışmanlarımıza ve kreditörlerimize çok teşekkür ediyorum.”

Hatırlanacağı üzere İGA Havalimanları İşletmesi A.Ş. 2015 yılında Ziraat Bankası baş aranjörlüğünde Halkbank, VakıfBank, DenizBank, QNB Finansbank ve Garanti BBVA ile 16 yıl vadeli 4,5 milyar Euro’luk kredi anlaşması imzalamıştı.

 
HİTİT GÜMÜŞ ÖDÜLÜN SAHİBİ OLDU
 
HAVAİST’TEN ÖĞRETMENLERE JEST
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HİTİT GÜMÜŞ ÖDÜLÜN SAHİBİ OLDU
Sermaye piyasaları ve finans sektörünün en saygın ödüllerinden birisi ...
CORENDON’DAN ‘SUPER FRIDAY’ KAMPANYASI
Corendon Airlines ‘Super Friday’ kampanyası ile yaz tatiline avantajlı fiyatlarla uçuruyor
AEROFLOT TÜRKİYE UÇUŞLARINA BAŞLIYOR
Aeroflot, aralık ayında St. Petersburg'dan İstanbul ve Antalya'ya uçuşlara başlıyor
 
THY’DEN ‘HEDİYE KART’
Türk Hava Yolları, yeni bir hizmeti daha hayata geçirdi. THY, ‘Türk Hava ...
EMIRATES 5 BOEING 777-200LR SİPARİŞ ETTİ
Emirates, 5 yeni Boeing 777-200LR kargo uçağı siparişi verdiğini duyurdu. ...
BLUE SPIRIT AERO’NUN SÜRECİNİ HIZLANDIRIYOR
Dassault Systèmes, hidrojen yakıt hücresi teknolojisinin gücünden yararlanan ...
 
HER İKİ MOTORDA DA YÜZDE 100 SAF’LA UÇTU
RAF Voyager’ın yüzde 100 Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (Sustainable ...
THY UÇAĞI ANTALYA'YA ACİL İNİŞ YAPTI
İstanbul-Medine seferini yapan Türk Hava Yolları'na (THY) ait yolcu uçağında ...
LATİN AMERİKA’DA VARLIĞINI GÜÇLENDİRİYOR
Emirates, Latin Amerika’daki uçuş ağını güçlendirerek Rio de Janeiro ve ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası