pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TEL AVİV UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
TEL AVİV UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
BEN GURION’DA UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI
BEN GURION’DA UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI
KUDÜS’TE DEMİR KUBBE DEVREYE GİRDİ
KUDÜS’TE DEMİR KUBBE DEVREYE GİRDİ
İRAN İHA VE FÜZELERİ YÜKSEKOVA’DA GÖRÜLDÜ
İRAN İHA VE FÜZELERİ YÜKSEKOVA’DA GÖRÜLDÜ
22 Kasım 2022 Salı - 10:55

EMIRATES 5 BOEING 777-200LR SİPARİŞ ETTİ

Emirates, 5 yeni Boeing 777-200LR kargo uçağı siparişi verdiğini duyurdu. Uçaklardan ikisi 2024 yılında, kalan üç uçak ise 2025 yılında teslim edilecek.

EMIRATES 5 BOEING 777-200LR SİPARİŞ ETTİ

Liste fiyatıyla 1,7 milyar ABD dolarının üzerinde olan bu siparişle birlikte havayolunun sipariş ettiği geniş gövdeli uçak sayısı 200’e çıkmış bulunuyor.

Emirates Havayolu ve Grubu Başkanı ve CEO’su Majesteleri Şeyh Ahmed bin Said El Maktum, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Emirates, müşteri talebine yakıt verimliliği yüksek en yeni uçaklarla yanıt verebilmek üzere yeni kargo uçaklarına yatırım yapıyor. Verdiğimiz bu sipariş, Emirates’in hava taşımacılığı talebine ve havacılık sektörünün büyümesine duyduğu güvenin bir yansıması niteliğinde. Bu siparişle birlikte, dünya çapındaki ağımız, merkezimiz Dubai’deki gelişmiş kargo altyapımız ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına hizmet vermek için geliştirdiğimiz özel ulaşım çözümleri sürekli büyümemizin temelini oluşturuyor. “

Boeing Ticari Uçaklar Bölümü Başkanı ve CEO’su Stan Deal, ise şunları söyledi:

“Emirates’in kargo uçağı filosunu tümüyle Boeing marka uçaklarla donatması, markamıza duyulan güvenin bir işareti olarak bizim için son derece değerli. Filosunu yakıt verimliliği yüksek olan Boeing 777’ler ile genişletmesi, Emirates’in büyüyen kargo taşımacılığı talebine yanıt vermesini sağlayacağı gibi, Orta Doğu’da ve tüm dünyada malların çıkış noktasından varış noktasına hızlı ve verimli bir şekilde taşınmasına da imkan tanıyacak.”

10 UÇAK KARGOYA DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleştirilen Dubai Airshow’da Emirates, hava kargo kapasitesini genişletmek için 1 milyar ABD doları tutarında yeni bir yatırım yapacağını duyurmuştu. Bu kapsamda satın alınan 2 yeni 777F, 2022 yılında Emirates filosuna dahil edilirken, havayolunun halihazırda hizmetteki 10 Boeing 777-300ER uçağı ise kargo konfigürasyonuna dönüştürülecek. Dönüşüm çalışmasının 2023 yılında başlaması planlanıyor.

Emirates, Boeing 777 kargo uçağını filosuna ilk katan havayolu şirketiydi. O günden bu yana havayolunun operasyonlarının temel taşı halini alan bu çok yönlü uçak, altı kıtada düzenlenen tarifeli ve charter uçuşlarda kullanılıyor. 777-F’in menzili ve taşıma kapasitesi Emirates’in, taze gıda, ilaç, evcil hayvan, otomobil veya ödüllü yarış atları gibi zamana ve sıcaklığa duyarlı gönderileri teslimat noktasından varış noktasına kadar verimli bir şekilde taşımasını sağlıyor.

Emirates şu anda 11 Boeing 777 kargo uçağından oluşan bir filonun yanı sıra, geniş gövdeli 777 ve A380 yolcu uçaklarının kargo kapasitesinden de yararlanıyor. Dünyanın en büyük hava kargo taşıyıcılarından olan Emirates SkyCargo, müşteri gereksinimlerine göre özelleştirilebilen geniş bir yelpazede çözümler sunuyor.

 
LİBERYALI DİPLOMAT İSTANBUL HAVALİMANI'NDA İNTİHAR ETTİ
 
THY’DEN ‘HEDİYE KART’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BLUE SPIRIT AERO’NUN SÜRECİNİ HIZLANDIRIYOR
Dassault Systèmes, hidrojen yakıt hücresi teknolojisinin gücünden yararlanan ...
HER İKİ MOTORDA DA YÜZDE 100 SAF’LA UÇTU
RAF Voyager’ın yüzde 100 Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (Sustainable ...
THY UÇAĞI ANTALYA'YA ACİL İNİŞ YAPTI
İstanbul-Medine seferini yapan Türk Hava Yolları'na (THY) ait yolcu uçağında ...
 
LATİN AMERİKA’DA VARLIĞINI GÜÇLENDİRİYOR
Emirates, Latin Amerika’daki uçuş ağını güçlendirerek Rio de Janeiro ve ...
SELÇUK BAYRAKTAR PAYLAŞTI: ‘KIZILELMA’ HAREKET HALİNDE
Son dakika... Selçuk Bayraktar, 'Kızılelma'nın apronda veya taksi yolunda ...
BALİNA TOPRAĞA SAPLANDI!
Bir balina cinsi olan 'Beluga' ismiyle bilinen Airbus A300-600St (Süper ...
 
ALMAN GAZETESİ’NDEN BOLAT’A ÖVGÜ: ERDOĞAN'IN KAPTANI
Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung Gazetesi’nde Andreas Mihm imzalı ...
HİNTLİ HAVAYOLU TCI’YI TERCİH ETTİ
Hindistan’ın yeni havayolu şirketi Akasa Air, kabin içi ürünleri için ...
UÇAK KALKIŞTA İTFAİYE ARACINA ÇARPTI
Peru'nun başkenti Lima'da kalkışa hazırlanan bir uçak, o sırada piste ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası