pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
3 Şubat 2023 Cuma - 10:47

İÇ HAT UÇUŞLARINDA SAF KULLANIMINI ARTIRIYOR

Pegasus Hava Yolları, iç hat uçuşlarında Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) kullanımını artırıyor

İÇ HAT UÇUŞLARINDA SAF KULLANIMINI ARTIRIYOR

Pegasus Hava Yolları ve Petrol Ofisi, sürdürülebilir havacılık açısından önem teşkil eden iş birliklerini güçlendirerek sürdürme kararı aldı. 2022’de başlayan iş birliği, 2023 ve 2024 yıllarında İzmir Adnan Menderes ve Ankara Esenboğa Havalimanlarında artan SAF hacmiyle devam edecek.

Türkiye’nin dijital hava yolu Pegasus ve Türkiye’nin enerji altyapı grubu Petrol Ofisi, sürdürülebilir havacılık açısından önem teşkil eden iş birliklerini güçlendirerek sürdürme kararı aldı. Yapılan yeni anlaşmayla birlikte; Pegasus Hava Yolları, Petrol Ofisi tarafından ikmali gerçekleştirilecek Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) hacmini 2023 ve 2024 yıllarında artırarak SAF kullanımlı iç hat uçuşlarını sürdürecek. Pegasus Hava Yolları ve Petrol Ofisi, bu iş birliğini 2023 ve 2024 yıllarında artan hacimle İzmir Adnan Menderes ve Ankara Esenboğa Havalimanlarında sürdürürken, iş birliklerini aynı dönemde yurt içinde coğrafi olarak da genişletmeyi hedefliyor.

İş birliği kapsamında 2022 yılında kullanılan SAF hacminin 2023 yılında üç, 2024 yılında on kata kadar artırımı öngörülüyor. Yemeklik yağ ve hayvansal yağ atıkları gibi %100 yenilenebilir atık ve atık ham maddelerden üretilen Neste MY Sustainable Aviation FuelTM (SAF), uçak motorlarında veya yakıt altyapısında herhangi bir değişikliğe gerek olmadan kullanılabiliyor.

“Sürdürülebilir havacılığı destekliyoruz”

Petrol Ofisi ile gerçekleştirdikleri iş birliği hakkında konuşan Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk, “Pegasus Hava Yolları olarak, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) ‘2050’ye kadar Net Sıfır Karbon Emisyonu’ kararı doğrultusunda, sürdürülebilir havacılığı desteklemek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu hedefe ulaşmak için; karbon salınımı düşük, çevreci ve sürdürülebilir kaynaklardan üretilen SAF kullanımının artırılması büyük önem taşıyor.” dedi. Öztürk sözlerine şöyle devam etti:

“Mart 2022’den bu yana uçaklarımıza SAF ikmali gerçekleştiren Petrol Ofisi ile iş birliğimizi güçlendirerek sürdürme kararı aldık. İş birliğimizi önümüzdeki iki yıl içerisinde yurt içinde coğrafi olarak da genişletmeyi hedefliyoruz. Sürdürülebilir havacılığı desteklemek adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

“Sürdürülebilir yarınlara yatırım yapıyoruz”

Petrol Ofisi Grubu CEO’su Mehmet Abbasoğlu ise yaptığı açıklamada, “Petrol Ofisi Grubu olarak faaliyet gösterdiğimiz sektörlere öncülük edecek, ülke ekonomisinin yarınlarına gerçek katma değerler sağlayacak yatırım ve iş birliklerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Gururla söyleyebilirim ki Petrol Ofisi Grubu, Türkiye ve bölge havacılık trafiğinin en önemli dinamolarından biri. Yarım yüzyılı aşkın bir süredir hizmet verdiğimiz havacılık alanında, PO Air markamızla Türkiye’nin 72 havaalanında yakıt ikmali sağlıyor, 250’den fazla havayolu şirketine küresel ölçekte, yılda çeyrek milyonu aşkın uçağa hizmet sunuyoruz. Bu dev operasyon hem sektörümüzün hem de ilgili paydaşlarımızın fayda ve geleceğine yönelik adımlar atmamızın mücbir sebebi. Dolayısıyla yıllardır uyumla hareket ettiğimiz Pegasus’la, havacılık endüstrisi için hayati önem taşıdığına inandığımız bu iş birliğine imza atmaktan ve sürdürülebilir yarınlara yatırım yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Pegasus Hava Yolları’nın Türkiye’de SAF kullanımlı ilk iç hat uçuşu, Petrol Ofisi iş birliğiyle 1 Mart 2022 tarihinde İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı arasında gerçekleştirilmişti.

 
27 SENATÖRDEN BIDEN’A F-16 BASKISI
 
THY TEKNİK 5 UÇAKLIK BAKIM ANLAŞMASI İMZALADI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İGART SANAT PROJELERİ YARIŞMASI’NIN İKİNCİSİ GELİYOR
İGA İstanbul Havalimanı, İGART Sanat Projeleri Yarışması aracılığıyla, ...
SON KRALİÇE TESLİM EDİLDİ!
“Göklerin Kraliçesi" olarak adlandırılan son Boeing 747 Atlas Air'e teslim ...
17 AYJETLİ PİLOT UÇMAYA HAZIRLANIYOR
AYJET Uçuş Okulu, 107’inci ve 108’inci dönem öğrencilerini mezun etti. ...
 
ÜMİT KAZAK TAV İNŞAAT CEO’SU OLDU
TAV İnşaat’ta Ümit Kazak CEO, Feride Gökalp CEO Yardımcısı olarak atandı
İSTANBUL HAVALİMANI 2023’E DE HIZLI GİRDİ
Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) verilerine göre, ...
THY-INDIGO ORTAKLIĞI... İLK SEFER YAPILDI
Türk Hava Yolları ve IndiGo Hava Yolları arasında hayata geçirilen kiralama ...
 
SAY’DAN İSTANBUL HAVALİMANINA ÖVGÜ: DÜNYADAKİ EN İYİSİ
Dünyaca ünlü besteci ve piyanistimiz Fazıl Say, İstanbul Havalimanı ve ...
1.2 MİLYARLIK HAVALİMANININ ÇATISI UÇTU
Geçtiğimiz Mart ayında hizmete açılan Tokat Havalimanının çatısı iki kez ...
AIR ANKA’NIN RUHSAT KAPSAMI GENİŞLETİLDİ
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Air Anka Havayolları’nın ruhsatının ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası