pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
BOZDOĞAN’DAN ‘KAAN’ AÇIKLAMASI
BOZDOĞAN’DAN ‘KAAN’ AÇIKLAMASI
3 AYDA 2 MİLYONDAN FAZLA YOLCU
3 AYDA 2 MİLYONDAN FAZLA YOLCU
1 Şubat 2023 Çarşamba - 13:53

THY-INDIGO ORTAKLIĞI... İLK SEFER YAPILDI

Türk Hava Yolları ve IndiGo Hava Yolları arasında hayata geçirilen kiralama anlaşması kapsamında Delhi-İstanbul rotasındaki ilk uçuş bugün gerçekleşti.

THY-INDIGO ORTAKLIĞI... İLK SEFER YAPILDI

Türkiye ve Hindistan arasındaki sıcak ilişkiler çerçevesinde Türk Hava Yolları ve IndiGo Hava Yolları, mevcut iş birliklerini genişletme kararı alarak, geçtiğimiz dönemde bir wet lease (uçağı mürettebatı ve ekipmanlarıyla birlikte kiralama) anlaşmasına imza attılar.

Türkiye’nin bayrak taşıyıcısı Türk Hava Yolları’nın, Hindistan'ın önde gelen havayolu şirketi IndiGo ile Hindistan’da artan seyahat talebini karşılamak adına imzaladıkları bu kiralama anlaşması kapsamında IndiGo bugün itibariyle Delhi-İstanbul rotasında uçuracağı Boeing 777 uçağı operasyonuna dâhil etti. 

Delhi’den hareket eden TK 4650 uçuş kodlu bu ilk sefere katılan IndiGo Hava Yolları Genel Müdürü (CEO) Pieter Elbers ve beraberindeki heyeti, İstanbul Havalimanı’na varışlarında Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi ve yönetici ekibi özel bir törenle karşıladı.

Karşılama etkinliğinde konuşan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi; "IndiGo'nun geniş gövde uçaklarla başlattığı uçuşların, iki ülke arasında kapasite artışına katkı sağlayacağını ve Kod Paylaşımı Anlaşması ile birlikte Hindistan ve tüm dünya üzerinden yolcularımıza daha geniş fırsatlar sunacak alternatifler oluşturacağını görmekten mutluluk duyuyoruz. Türk Hava Yolları ve IndiGo bugün, IndiGo'nun Delhi'den İstanbul'a geniş gövde operasyonlarını başlatmasıyla ortaklıklarında yeni bir sayfa açtıklarını duyurdular.

Projenin, bu çok değerli iki şirket arasındaki ticari ve stratejik iş birliğinin gelecekteki başarısına hizmet edeceğine inancımız tam. Bu iş birliğinin gerçekleşmesi için gerekli onay ve destekleri sağlayan Hindistan ve Türk Sivil Havacılık Otoritelerine de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

BİR YIL SÜRECEK

Türk Hava Yolları’nın B777 tipi uçağını ekipli olarak (wet lease) IndiGo Hava Yolları’na kiraladığı anlaşma kapsamında kiralama sürecinin 01.02.2023 tarihi ile başlayıp, 1 yıl süre ile devamı planlanıyor.

Bu kapsamda, Türk Hava Yolları filosunda yer alan B777-300ER tipi (28 BC + 372 EC koltuklu) uçak ile IST-DEL hattında operasyona başlayacak, sonrasında da filoya ilâve edilecek B777-300ER tipi (7 BC + 524 EC koltuklu) uçak ile değiştirilecek. Bunun devamında ise Türk Hava Yolları filosuna katılacak ikinci B777-300ER tipi (7 BC + 524 EC koltuklu) uçak ile İstanbul-Bombay hattında da uçuş sağlanacak.

Süreç zarfında Türk Hava Yolları hem business (B/C) sınıf hem de ekonomi (E/C) sınıfı bilet satışı yapabilecekken, operasyon yapısı gereği IndiGo Hava Yolları yalnızca ekonomi (E/C) sınıfında bilet satışı yapabilecek. Bu çerçevede Türk Hava Yolları kabin ekipleri business (B/C) sınıfındaki yolculara hizmet verecek olup, bayrak taşıyıcı havayolunun yüksek kalite standartlarındaki ikram içeriği yine bu yolculara sunuluyor olacak.

 
SAY’DAN İSTANBUL HAVALİMANINA ÖVGÜ: DÜNYADAKİ EN İYİSİ
 
İSTANBUL HAVALİMANI 2023’E DE HIZLI GİRDİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SAY’DAN İSTANBUL HAVALİMANINA ÖVGÜ: DÜNYADAKİ EN İYİSİ
Dünyaca ünlü besteci ve piyanistimiz Fazıl Say, İstanbul Havalimanı ve ...
1.2 MİLYARLIK HAVALİMANININ ÇATISI UÇTU
Geçtiğimiz Mart ayında hizmete açılan Tokat Havalimanının çatısı iki kez ...
AIR ANKA’NIN RUHSAT KAPSAMI GENİŞLETİLDİ
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Air Anka Havayolları’nın ruhsatının ...
 
DHMİ HAVACILIK AKADEMİSİ 6 YAŞINDA
Uluslararası standartlardaki eğitim altyapısı, güçlü kadrosu ve fizikî ...
İSTANBUL HAVALİMANI’NDAN CDP BAŞARISI
İGA İstanbul Havalimanı, CDP’nin İklim Değişikliği Programı’nda Ülke Liderleri arasında yer aldı
CORENDON TOUR OF ANTALYA’YA HAZIRLANIYOR
Corendon Airlines, TOUR OF ANTALYA’nın 5.yılında sponsorluk desteğine ...
 
TURKISH CARGO’DAN YENİ REKLAM FİLMLERİ
Turkish Cargo, mega hub’ı SMARTIST’in, dünyayı birbirine bağlayarak küresel ...
‘WORLD CLASS’A HOŞ GELDİNİZ’
Singapur Hava Yolları (SIA) bugün televizyon, basılı, dijital, dış mekan ...
FLYBE İKİNCİ KEZ İFLAS ETTİ
İngiltere merkezli havayolu şirketi Flybe, tüm uçuşlarını durdurarak iflasını ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası