pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
6 Ekim 2022 Perşembe - 18:15

13. AIRSHOW İSTANBUL FUARI AÇILDI

Türk Sivil Havacılık sektörü, dört senenin ardından İstanbul Airshow'da tekrar bir araya geldi. Dünyanın önde gelen markalarının son nesil iş jetlerini tanıttığı etkinlikte, yerli ve milli helikopterler ile motorları da yer aldı.

13. AIRSHOW İSTANBUL FUARI AÇILDI

4 yıldır korona virüs salgını dolayısıyla yapılamayan 3. Sivil Havacılık Havalimanları Fuarı ve Havacılık Endüstrisi Tedarik Zinciri Platformu İstanbul Airshow, Atatürk Havalimanı’nda bugün başladı.

Türkiye’nin hızla büyüyen sivil havacılık sektörünün yolcu uçaklarından havalimanlarına, havacılık endüstrisinden iş jetlerine, uçuş eğitiminden havalimanı güvenliğine kadar tüm sektör bileşenleri İstanbul Airshow’da bir araya geldi. Bu yılın öne çıkan konularının başında ise bölgesel havacılık ve yeni nesil iş jetleri vardı.

İŞ JETLERİ İSTANBUL AİRSHOW'DA TANITILDI

Airbus A220, Embraer E195 E2 modelleri İstanbul Airshow’da havayollarına tanıtıldı. Ayrıca, dünyanın önde gelen iş jeti imalatçıları da yeni modellerini sergiledi. Sergilenen modeller arasında Dassault’un Falcon serisi iş jetlerinin 2000LXS, 8X, 900EX modellerinin yanı sıra, yeni nesil uçağı 6X modelinin mockup olarak adlandırılan kabin kesiti, Bombardier Global Express XRS, Challenger 605, Learjet 60XR, Gulfstream G700 gibi modeller yer aldı.

‘2 MOTORLU HELİKOPTERLERE GÖRE DAHA SESSİZ’

Airbus H160 ve Leonardo’ya ait helikopterin de bulunduğu fuarda, yerli ve milli helikopter motorları da sergilendi.

En sessiz helikopter olan Mavi Air’le ilgili bilgi aktaran Vivaah Air Services kurucu ortağı Öznur Akman, “Hava taşımacılığı yapacağız. İstanbul’da bulunacağız. Havalimanından İstanbul’un birçok yerine aynı zamanda İstanbul Bölgesi, Marmara Bölgesi olmak üzere 8 Ekim’den itibaren yolcu taşımacılığına başlıyoruz. Airbus’un özellikle şehir içi ulaşımında kullanmış olduğu helikopter bu. En büyük özelliği de diğer helikopterlere yani 2 motorlu helikopterlere göre daha sessiz olması. Şehir içi ulaşımında da en fazla talep gören helikopter dünya çapında” diye belirtti.

PANDEMİ NEDENİYLE 4 SENEDİR YAPILAMIYORDU

Airbus Türkiye Başkanı Simon Ward, “Fuar 4 senedir pandemi nedeniyle yapılmadı ve şu anda tekrar burada olmak bizim için harika. Özellikle bu fuar, Türk havacılık sektöründe çalışan şirketler için çok önemli çünkü yabancı şirketlerle de bir araya gelme, tanışma ve anlaşmalar imzalama fırsatına sahip oluyorlar. İstanbul zaten dünyanın çok önemli merkezlerinden bir tanesi. Türkiye havacılıkta çok hızlı büyümeye devam ediyor. Sektör de çok hızlı büyümeye devam ediyor. Zaten İstanbul Havalimanı da bunun bir göstergesi” diye konuştu.

"A220'Yİ BURAYA GETİRMEKTEN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ"

Airbus Tek Koridorlu Pazar Geliştirme Başkanı Claude Debeauquenne, “A220’yi İstanbul’a getirmekten dolayı çok mutluyuz. A220 bizim ürün yelpazemizdeki en yeni uçak. Havayollarına birçok fırsat sunuyor. Daha az yakıt tüketiyor ve karbon emisyonunu da önemli miktarda azaltıyor. Yolcular uçağa bayılıyorlar çünkü uçağın içerisi çok geniş, dolayısıyla çok rahat bir oturma imkanı sağlıyor. Ayrıca pencereleri de doldukça geniş. Zamanımızda çok önemli olan uçak işi eğlence sistemi ve internet bağlantısı da var. Yolcular, en son teknolojileri bu uçağın içinde görebiliyorlar” şeklinde konuştu.

 
FİKRET GEÇKİLİ VEFAT ETTİ
 
THY UÇAĞI KALKÜTA’YA ACİL İNİŞ YAPTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FİKRET GEÇKİLİ VEFAT ETTİ
Türk Hava Yolları Teknik’te uzun yıllar Uçak Bakım Başkanlığı yaptıktan ...
İNİŞTE LASTİĞİ PATLADI
Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Hatay seferini yapan uçağının inişte lastiği ...
AYJET 17’NCİ KURULUŞ YILINI KUTLUYOR
5 Ekim 2005 yılında kurulan AYJET Uçuş Okulu, 17’nci kuruluş yılını kutluyor
 
İSTANBUL HAVALİMANI 'DÜNYA'NIN EN İYİ HAVALİMANI'
Dünyanın sayılı seyahat dergilerinden biri olan Condé Nast Traveler’ın ...
THY İKİNCİ PİLOT ARIYOR
Türk Hava Yolları, yetiştirilmek üzere II. Pilot alımı için ilan yayınladı
THY’DEN İNANILMAZ FİYATLAR
Türk Hava Yolları, Orta ve Kuzey Avrupa’ya gidiş-dönüş her şey dahil 149 ...
 
AIRBUS AIRSHOW’DA A220 İLE BOY GÖSTERECEK
Airbus, İstanbul AirShow'da inovasyon ve sürdürülebilirliğe odaklanacak
SUNEXPRESS HIZ KESMİYOR
SunExpress 8 milyonu aşkın yolcu taşıdı, Eylül ayının ardından Ekim için de kapasite artırıyor
THY’DEN ERKEN REZERVASYON FIRSATLARI
Türk Hava Yolları, erken rezervasyon kampanyasıyla Türkiye’nin dört bir ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası