pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
9 Ağustos 2022 Salı - 18:30

ZAFER HAVALİMANI’NDA İHA YARIŞMASI

Uluslararası Serbest Görev İHA yarışması Zafer Havalimanında başladı…

ZAFER HAVALİMANI’NDA İHA YARIŞMASI

TÜBİTAK, Sanayi ve Teknoloji bakanlığı ve T3 Vakfı tarafından düzenlenen, Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2022 kapsamında düzenlenen Uluslararası Serbest Görev İHA (İnsansız Hava Araçları) Yarışması Zafer Havalimanı’nda başladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmaya dünyanın birçok ülkesinden yaklaşık 96 takım ve bin yarışmacı katılıyor.

Türkiye’nin ilk ve tek bölgesel havalimanı olan Zafer Havalimanı, TÜBİTAK, Sanayi ve Teknoloji bakanlığı ve T3 Vakfı tarafından düzenlenen TEKNOFEST 2022 bünyesinde yer alan Uluslararası Serbest Görev İHA (İnsansız Hava Araçları) Yarışması’na ev sahipliği yapıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Zafer Havalimanı’nda başlayan uluslararası yarışmaya 96 takım ve yaklaşık bin yarışmacı katılıyor. Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması, 14 Ağustos 2022 tarihinde düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.

Milli Teknoloji Hamlesi doğrultusunda 2018 yıllından itibaren TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması, Türkiye’nin gelişen yerli ve milli teknolojilerine ivme kazandırmayı, geleceğin teknolojisini bugünden geliştirmeyi ve ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirmeyi hedefliyor. Geleceğin en stratejik gelişim alanlarından biri olan İnsansız Hava Araçları (İHA) alanında gençlerin fikir ve proje geliştirmelerini teşvik etmek üzere düzenlenen yarışma kapsamında katılımcılar farklı kanat yapılarına sahip İHA’lar ile bilimsel ve teknolojik yetenek ve becerilerini kullandıkları projeleri ile yarışıyor. Türkiye’yi İHA teknolojisinde başarılı olan ulusal ve uluslararası öğrencilerin buluşma noktası haline getirmeyi amaçlayan yarışmaya Polonya’dan iki ve Pakistan’dan bir takım katılıyor.

TEKNOFEST 2022 kapsamında Uluslararası Serbest Görev İHA (İnsansız Hava Araçları) Yarışması’na tüm Türkiye’den olduğu gibi, Afyon, Kütahya ve Uşak illerinden de birçok takım yarışmacı olarak katılıyor.

9 Ağustos 2022 Salı günü başlayan Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması için düzenlenen açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Vali Yardımcısı Buğra Karadağ, Kütahya Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, AK Parti milletvekilleri İshak Gazel, Ceyda Çetin Erenler, Ahmet Tan, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Vural Kavuncu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mehmet Karakaş, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, Altıntaş Kaymakamı Mehmet Can İrdelp ve Altıntaş Belediye Başkanı Arif Teke katıldı.

 
ASELSAN’A GLOBAL VE PRESTİJLİ ÖDÜL
 
THY TEKNİK - HONEYWELL İŞ BİRLİĞİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ŞİDDETLİ DOLU FIRTINASINA YAKALANDI
Wizz Air’e ait Airbus A321neo, şiddetli dolu fırtınasına yakalanınca burun konisinden hasar aldı
HAVA-SEN: ÇALIŞANIN HAKKI 101 MİLYON DOLAR NEREDE?
Havayolu Çalışanları Sendikası HAVA-SEN, Türk Hava Yolları çalışanlarının ...
THY TEKNİK UZMAN ELEMAN ARIYOR
Türk Hava Yolları iştiraki olan Turkish Technic, teknisyen alacağını duyurdu. ...
 
TİCARİ UÇAKLARDA DEVRİM GİBİ DEĞİŞİKLİK YOLDA!
ABD Federal Havacılık İdaresi FAA, uçaklarda devrim gibi bir değişiklik ...
ROLLS-ROYCE’UN HİDROJEN PROGRAMI
ROLLS-ROYCE, hidrojen programını ve hibrit-elektrik araştırmalarındaki gelişmeleri duyurdu
ANADOLUJET’TEN 299 TL'YE İÇ HAT KAMPANYASI
Türk Hava Yolları’nın alt markası AnadoluJet, misafirlerine yurt içindeki ...
 
7200 KİŞİ GİDECEKTİ, SADECE BİR TÜRK BAŞARDI
Almanya havalimanlarına 7 bin 200 Türk işçisi alınacaktı, ancak 1.5 ayda ...
SAMSUNLU: HEDEFLERİMİZE ÇOK DAHA HIZLI ULAŞACAĞIZ
İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu, Havalimanı Birlikte Karar ...
BAKAN: HAVACILIKTA DESTAN YAZDIK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, havacılık sektöründe ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası