pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
YERLİ MOTORLA EN YÜKSEK İRTİFAYA ÇIKTI
YERLİ MOTORLA EN YÜKSEK İRTİFAYA ÇIKTI
GAZİPAŞA-ALANYA CORENDON'U KARŞILADI
GAZİPAŞA-ALANYA CORENDON'U KARŞILADI
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
8 Ağustos 2022 Pazartesi - 14:27

BAKAN: HAVACILIKTA DESTAN YAZDIK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, havacılık sektöründe altın bir devri yaşadığımızı belirterek, “Sektör açısından geldiğimiz nokta adeta bir destandır. Bu destanın en önemli aktörü hiç şüphesiz havayolu operatörlerimiz, yer hizmetleri işletmecilerimiz, hava trafik kontrolörlerimiz yani kısaca sizlersiniz” dedi.

BAKAN: HAVACILIKTA DESTAN YAZDIK

İstanbul Havalimanı’nda DHMİ-THY-İGA Birlikte Karar Alma Projesi Mutabakat Protokolü imza töreni düzenlendi. Törene katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, ülkemizi dünyanın lider ekonomileri arasına yükseltecek, milletimizi hak ettiği yere taşıyacak dev projeleri, devlet aklı ve politikalarının sonucu olarak planladıklarını, inşa ettiklerini ve yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın hizmetine sunduklarını söyledi.

‘ULAŞIM VE HABERLEŞME ALTYAPISINA 1 TRİLYON 670 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPTIK’

Bakan Karaismailoğlu, sivil havacılık sektöründeki 151 milyar liranın üzerindeki yatırımla Türkiye’nin, havacılık sektöründeki kayıp yıllarını telafi ettiklerini ve havacılıkta ülkemizi küresel bir merkeze dönüştürdüklerini belirterek şöyle konuştu:

“Bizler tereddüt etmeden emin adımlarla yürüyoruz. Çünkü, 20 yılda neyin sözünü verdiysek yapmanın özgüveni yüreğimizde, milletimizin desteği ve güveni arkamızda olduktan sonra başaramayacağımız şey, aşamayacağımız engel hiç olmadı! Önce havacılık sektörünün temelini sağlam attık. Sivil Havacılığımızın yolunu açacak yasal altyapıyı oluşturduk. Sektörü serbestleştirdik. “Havayolu halkın yolu olacak”, “her vatandaşımız uçağa binecek” hedefiyle başlattığımız politika neticesinde, sivil havacılığımız çok hızlı bir büyüme sürecine girdi.

2003 yılında 2 merkezle 26 noktaya yapılan iç hat uçuşlarımızı, bugün 7 merkezden 57 noktaya gerçekleştiriyoruz. “Dünyada ulaşamayacağımız yer kalmayacak” dedik ve çok şükür bu hedefimizi büyük oranda gerçekleştirdik. Yaptığımız anlaşmalar ve müzakereler neticesinde, 2003 yılında 60 olan dış hat uçuş nokta sayısı 130 ülkede 341 noktaya çıktı. Çünkü bizler “İstikbal göklerdedir” hedefiyle kurulmuş bir Cumhuriyet’in taşıyıcılarıyız.!”

PANDEMİ ÖNCESİ SEVİYEYE YAKLAŞTIK

Bakan Karaismailoğlu, 2022 yılının ilk 7 ayında 2019 yılının aynı dönemine kıyasla, pandemi öncesindeki eski seviyeye yaklaşıldığını, havalimanlarımızın toplam yolcu trafiğinde 2022 yılı Temmuz ayında 2019 yolcu trafiğinin %95’ini yakaladığını açıkladı. Karaismailoğlu şunları söyledi:

“İniş-kalkış yapan uçak sayısının iç hatlarda 442 bin 152, dış hatlarda 369 bin 482’ye ulaştığı ilk 7 aylık dönemde transit üst geçişler ile birlikte toplam 1 milyon 22 bin 171 uçak trafiği gerçekleşti.

2022 yılı Temmuz sonunda hizmet verilen uçak trafiği 2021 yılının aynı dönemi ile kıyaslandığında toplam uçak trafiği %44,2 arttı.

7 AYDA 96 MİLYON YOLCU

Yedi ayda hava yolu ile seyahat eden yolcu sayısı 96 milyonu geçti.

MUHALEFETİN DEDİKLERİNİ UNUTACAK DEĞİLİZ

Biz milletimiz adına, onun Hazine’sine katkı sunan, yeni eserlerin önünü açan bir yatırımı kazandırdığımız için memnuniyet duyuyoruz. Ancak; İstanbul Havalimanı için muhalefetin dediklerini unutacak değiliz! Projeyi duyurduk, “yapamazlar” dediler! Temelini attık, “bitiremez” dediler! Bitirdik, “yolcu gelmez” dediler! Karalama kampanyaları yapanlara bir kez daha hatırlatalım. İstanbul Havalimanı, Avrupa’nın en yoğun ve en iyi havalimanı oldu. Ülkemiz havacılık alanında dünyanın en büyük küresel transit merkezlerinden birine dönüşmüştür. Avrupa’da salgın sonrası taleplerin artması ve yaz dönemi turizm yoğunluğunun yaşanmasıyla Avrupa havalimanlarında kaos yaşanırken, biz, İstanbul Havalimanı gibi mega yatırımlarımız ve aldığımız önlemler sayesinde sıkıntılı günleri geride bıraktık.

İSTANBUL HAVALİMANI RAKAMLARI

Temmuz ayında İstanbul Havalimanı’nda yaklaşık 42 bin uçak trafiği gerçekleşti. İç hatlarda 1 milyon 750 bin, dış hatlarda 5 milyon 10 bin yolcuya hizmet verildi. Temmuz ayında İstanbul Havalimanı’nı tercih eden yolcuların sayısı 7 milyona ulaştı. Avrupa’daki havalimanları personel sıkıntısı çekerken, valiz alım süreleri saatleri bulurken, İstanbul Havalimanı’nda günde ortalama 200 bin bagaj hareketliliği sorunsuz sağlanıyor. Böylesi devasa bir yoğunluğa rağmen bagaj alım süresi İstanbul Havalimanı’nda sadece 16 dakika sürüyor.  Check-in süresi ise sadece 1 dakika…  Yolcuların hayatına konfor ve hız kazandıran bu hizmet, Havalimanı’mızla birlikte ülkemizin itibarına da son derece olumlu katkılar sağlıyor.

Bu başarıyı elbette sadece İstanbul Havalimanı’mızda görmüyoruz. Rekor üstüne rekor kıran Antalya Havalimanı’mız da Temmuz ayında yoğunluk bakımından ikinci sırada yer aldı. Uçak trafiği, toplamda ise 29 bin 671 e ulaştı. Yolcu trafiği, toplamda 5 milyon 181 bin oldu. Yedi aylık süreçte ise toplamda 15 milyon 238 bin üstünde yolcu Antalya Havalimanını kullandı. Bu oranların gelecekte daha da artacağını öngördüğümüz için Antalya Havalimanı’nı yenilikçi, vizyoner bir bakış açısıyla geliştirmeye devam ediyoruz. Bildiğiniz üzere, Antalya Havalimanı'nın kapasite artırımı ve 25 yıllığına kiralanması ihalesini tüm dünya takip etti.”

MUHALEFETE BÜYÜK BİR DERS VERDİK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, muhalefete yönelik, “Yatırımcıları, bürokratları tehdit eden, ülkemize yapılacak yatırımı engellemeye çalışan muhalefete büyük bir ders verdik. Devletin kasasından bir kuruş çıkmadan 765 milyon euro yatırımı ülkemize kazandırıyoruz. Üstüne 25 yıllık işletmesi süresince 8,5 milyar euro devlete kira geliri sağlıyoruz. Bununda 2 milyar 138 milyon Euro sunu da peşin olarak Mart ayında alarak devletin kasasına koyduk.

Bilindiği gibi ülkemiz, coğrafi bakımdan üç kıtanın ortasındaki kilit konumuyla, gelişmiş pazarlarla gelişmekte olan pazarlar arasındaki uçuş rotaları üzerinde yer alıyor. 1,6 milyar insanın yaşadığı, 39 trilyon 410 milyar dolar GSMH ve 8 trilyon dolar ticaret hacmine sahip 67 ülkeye, en fazla 4 saat uçuş mesafesinde olmak gibi coğrafi üstünlüğe sahibiz. Bunun bilinciyle hareket ederek, havacılık alanında dünyada en hızlı gelişim gösteren ülkelerden biri hâline geldik. Küresel nüfus hareketleri ve ticari dengelere bağlı olarak hava ulaşım faaliyetleri, bugün hızla batıdan doğuya kayıyor. Türkiye olarak, bundan büyük ölçüde faydalanmaya başladık ve bunun devamı artarak gelecek. Bu artışı karşılayacak yatırımları bugüne kadar yaptık yapmaya da devam edeceğiz.

YENİ YATIRIMLAR

Daha bu yıl içinde Rize-Artvin Havalimanı ve Yeni Tokat Havalimanı’nı hizmete aldık. Yozgat, Çukurova ve Gümüşhane-Bayburt havalimanlarının yapımlarına devam ediyoruz. Muhalefet bizim projelerimizi izlemeye devam etsin. Biz ülkemizin 2035 ve 2053 yılına kadar olan yatırımlarını planladık ve hedeflerini belirledik. 5'er yıllık planlamalarla demiryolu, karayolu, denizyolu, havayolu ve haberleşme için 198 milyar dolar yeni yatırım yapacağız.

2053 yılına kadar; otoyol uzunluğumuz 8 bin 325 kilometreye yükselecek. Demiryolu ağımız 28 bin 590 kilometreye çıkacak. Hızlı Tren bağlantısına sahip olan il sayımız 52’ye yükselecek. Liman tesisi sayımız 255’e çıkacak. Hızla büyüyen ülke ekonomisi ve turizmini destekleyen 57 havalimanıyla Türkiye yoğun bir havalimanı şebekesine sahiptir. Bu rakam, 2053 yılına kadar 61’e yükselecek. Bu yatırımlar ile ulaştırma ve haberleşme sektörlerinin 2053 yılında üretime katkısı ise 2 trilyon dolar ile yatırım bedelinin yaklaşık 10 katına çıkacak.

PROTOKOL NE GETİRECEK?

Türk Hava Yolları, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri ve İstanbul Havalimanı’mız arasında imzalanacak “Birlikte Karar Alma Mutabakat Protokolü”, yine geleceğe yönelik bir vizyonun ürünüdür. Bu proje ile; İstanbul Havalimanı kapasitesinin en etkin şekilde kullanılması, olası gecikmelerin azaltılması, operasyonların öngörülebilirliğinin artırılarak, İstanbul Havalimanı’na ait kaynakların en verimli, en etkin şekilde kullanılmasını sağlayacağız. İstanbul Havalimanı’nda tüm paydaşlar arasında koordineli çalışma zemini sağlayacak altyapıyı oluşturacağız. Uçakların planlanmalarına uygun şekilde vaktinde iniş ve/veya kalkış performansının iyileştirilmesi ve operasyonel süreçlerin iş birliği içinde modelleme ile yönetilmesini temin edeceğiz.

ALTIN DEVİR YAŞIYORUZ

Havacılık sektöründe altın bir devri yaşıyoruz. Sektör açısından geldiğimiz nokta adeta bir destandır. Bu destanın en önemli aktörü hiç şüphesiz havayolu operatörlerimiz, yer hizmetleri işletmecilerimiz, hava trafik kontrolörlerimiz yani kısaca sizlersiniz. Ulusal ve uluslararası ölçekte faaliyet yürüten pek çok başarılı kuruluşumuz var ve tamamı takdiri hak ediyor. Artık tüm şirketlerimiz küresel ligde rekabet ediyor. Her türlü fedakârlık ve özveriyi göstererek, ciddiyet ve başarıyla çalışmalarına devam eden siz kıymetli çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum.” dedi.

 
İHA’LAR ZAFER HAVALİMANI’NDA YARIŞACAK
 
SAMSUNLU: HEDEFLERİMİZE ÇOK DAHA HIZLI ULAŞACAĞIZ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İHA’LAR ZAFER HAVALİMANI’NDA YARIŞACAK
Zafer Havalimanı, TEKNOFEST 2022’nin İnsansız Hava Araçları yarışmasına ev sahipliği yapacak
THY GÖRÜNMEYEN ENGELLERİ GÖRÜNÜR KILIYOR
Türkiye’nin en değerli markası Türk Hava Yolları, Engelsiz Seyahat uygulamalarına ...
MUCİZE İNİŞ !
İngiltere’de kontrolsüz iniş yapan Piper PA-28 model küçük uçak, mucize ...
 
UZUN UÇUŞLARI DA DURDURUYOR
İngiliz havayolu şirketi British Airways, Londra Heathrow Havalimanı’ndan ...
FİLİBE-BURSA HAVA KÖPRÜSÜ
Bulgaristan’ın başkent Sofya’dan sonra ikinci büyük şehri olan Filibe’den ...
AIR ANKA SHGM'DEN RUHSAT ALDI
Air Anka, SHGM’den tarifeli ve tarifesiz yük taşımacılığı yapmak üzere işletme ruhsatı aldı
 
HELİKOPTER İHBARI ALARMA GEÇİRDİ
Son dakika… Helikopterin yüksek gerilim hattına takıldığı ihbarı ekipleri alarma geçirdi
HAVADA KARGO KAPISI AÇILDI
Hollanda Kraliyet Havayolları KLM uçağı büyük tehlike atlattı. İnişe kısa ...
ETIHAD KARGO OPERASYONUNU BÜYÜTÜYOR
Etihad Havayolları, Airbus'ın yeni nesil A350F kargo uçağı ile kargo operasyonlarını büyütüyor
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası