pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
KUTLU OLSUN!
KUTLU OLSUN!
CANİK ORMANI SAMSUN’DA YÜKSELECEK
CANİK ORMANI SAMSUN’DA YÜKSELECEK
CORENDON GENÇ SPORCULARI BULUŞTURDU
CORENDON GENÇ SPORCULARI BULUŞTURDU
KOKPİT CAMI ÇATLADI
KOKPİT CAMI ÇATLADI
15 Nisan 2019 Pazartesi - 16:02

VE THY İLE HAVA-İŞ İMZALARI ATTI

Türk Hava Yolları ve Hava İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesine imzaları attı

VE THY İLE HAVA-İŞ İMZALARI ATTI

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasında bir süredir devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri, bugün imzalanan anlaşma ile sona erdirildi.

Türk Hava Yolları Genel Yönetim Binası’nda düzenlenen imza törenine Türk Hava Yolları ve Hava İş Sendikası’ndan birçok yetkili katıldı. Sözleşme, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı ile Hava İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal tarafından imza altına alındı.

SÖZLEŞME ÇALIŞANLARA NELER GETİRİYOR

İmzalanan 3 yıl süreli anlaşma çercevesinde personel maaşlarına; 2019'un birinci 6 ayı için enflasyon+%2, ikinci 6 ayı için enflasyon+%1,5, 2020'nin ilk 6 ayı için enflasyon+%2, ikinci 6 ayı için enflasyon+%1,5, 2021'in ilk ve ikinci dönemleri içinse enflasyon+%1 oranlarında zam yapılması kararı alındı. Ayrıca, seyyanen net 5.000 TL tutarında da ödeme yapılmasına karar verildi. Tüm bunlarla birlikte, uçucu personelin mevcut haklarının iyileştirilmesine yönelik taraflarca sürdürülen kapsamlı çalışmaların da yine ortak memnuniyet paydasında neticeye erdirilmesi hedefleniyor.

AYCI: BU AİLENİN HER BİR FERDİNİ MEMNUN ETMEK BOYNUMUZUN BORCU

Atılan imzalar sonrası sözleşmeyle ilgili görüş beyan eden Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı; “Türk Hava Yolları, bu toprakların en geniş istihdam kapasitelerinden birine sahip. Ülkemizin kalkınma ve gelişiminin en önemli itici güçlerinden biri olan markamız büyüdükçe Türkiye’miz, coğrafyamız, bölgemiz ve geleceğimiz de büyüyor. Markamızı büyüten en önemli faktör ise hiç şüphesiz gece gündüz demeden, bu milli duyarlılıkla çalışan büyük Türk Hava Yolları ailesinin çok kıymetli çalışanları. Çalışma şartlarından memnun her bir emek sahibinin kurum aidiyetini daha da artıracağına ve son tahlilde en küçük unsurunu teşkil ettiği motivasyon zincirinde diğer unsurları da pozitif etkileyerek, büyük başarıya mutlak surette ulaşacağına olan inancımızla, bu ailenin her bir ferdini memnun etmek boynumuzun borcu diyor ve inşallah yeni evimiz İstanbul Havalimanı’nda daha nice büyük başarılara hep birlikte imza atacağımızın sonsuz inanç ve heyecanını yaşıyoruz.” dedi.

TATLIBAL: BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ

Hava İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal ise; “Üyelerimizin hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesi bizim asli vazifemiz. Bu noktada direkt muhatabımız olan Türk Hava Yolları yetkililerinin bizlerle aynı hassasiyete sahip olması ve aynı duyarlılıkla duruş sergilemesi bizim için son derece önemliydi. Sendikamız ve Türk Hava Yolları yetkilileri arasında bir süredir devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini bu karşılıklı hassasiyetten hareketle, ortak memnuniyet paydasında sona erdirip, bugün imza altına almış olmaktan büyük mutluluk duyuyor, toplu iş sözleşmemizin tüm taraflara hayırlı olmasını diliyoruz.” şeklinde görüş bildirdi.

 
HAVALİMANINDAN AKSARAY'A 1200 LİRA ÖDEDİ
 
GULFSTREAM G650ER HIZ REKORUNU KIRDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PEGASUS’A İNGİLTERE’DEN ÖDÜL
Pegasus Hava Yolları; British Safety Council tarafından düzenlenen, iş ...
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDA REKOR BÜYÜME
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nı kullanan dış hatlar ...
PEGASUS’TAN ANNELER GÜNÜ KAMPANYASI
Pegasus Hava Yolları, Anneler Günü'ne özel tüm yurt içi uçuşlarında yüzde ...
 
THY UÇAĞINA BOMBA İHBARI ASILSIZ ÇIKTI
Türk Hava Yolları'nın (THY) Bremen-İstanbul seferini yapan yolcu uçağına ...
THY VE HAVA-İŞ YARIN İMZALIYOR
Türk Hava Yolları(THY) ve Hava-İş Sendikası yarın 26.Dönem Toplu İş Sözleşmesini imzalıyor
İSTANBUL HAVALİMANINDA 1 MİLYONA DOĞRU
Dünya Sivil Havacılık tarihinin en büyük taşınma operasyonundan sonra ...
 
KUŞ SÜRÜSÜNE GİREN KARGO UÇAĞI GERİ DÖNDÜ
İstanbul'dan Libya'nın Bingazi şehrine gitmek üzere havalanan özel bir ...
TÜM ULUSLARARASI UÇUŞLARINI DURDURDU
Hindistan merkezli havayolu şirketi Jet Airways, finansman desteği için ...
BU ARAÇLAR OTOPARKTA UNUTULDU
Ticari uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı'nda otoparkta bırakılan araçların ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası