pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TEL AVİV UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
TEL AVİV UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
BEN GURION’DA UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI
BEN GURION’DA UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI
KUDÜS’TE DEMİR KUBBE DEVREYE GİRDİ
KUDÜS’TE DEMİR KUBBE DEVREYE GİRDİ
İRAN İHA VE FÜZELERİ YÜKSEKOVA’DA GÖRÜLDÜ
İRAN İHA VE FÜZELERİ YÜKSEKOVA’DA GÖRÜLDÜ
15 Nisan 2019 Pazartesi - 11:44

HAVALİMANINDAN AKSARAY'A 1200 LİRA ÖDEDİ

Avustralyalı iş adamı kendisini İstanbul Havalimanı'ndan Aksaray'a götüren turizm firmasına 1200 lira ödeme yaptı. Turist,12 kat fazla ücret ödediği firmayı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne ve TÜRSAB'a şikayet etti. İş adamı söz konusu durumu 'zulüm ve haram' olarak niteledi

HAVALİMANINDAN AKSARAY A 1200 LİRA ÖDEDİ

Avustralya'nın Sidney şehrinden uçakla İstanbul'a gelen Lübnan asıllı Avusturalyalı iş adamı, kendisini İstanbul Havalimanı'ndan Aksaray'a götüren turizm firmasına 310 Avustralya Doları (1200 lira) ulaşım ücreti ödedi. Kredi kartıyla ödeme yaptıktan sonra ödemelerini kontrol eden iş adamı, 12 kat fazla ücret ödediğini öğrenince dolandırıldığını düşünerek İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne şikayette bulundu.

İHA'nın haberine göre olay, geçtiğimiz salı günü saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'deki İstanbul Havalimanı'nda meydana geldi. İddiaya göre, Lübnan asıllı Avustralya vatandaşı iş adamı Ahmet El Tallawi, 17 arkadaşıyla Sidney'den İstanbul'a geldi. Tallawi uçaktan indikten sonra havalimanındaki bir turizm firmasına giderek Aksaray'daki oteline gitmek istediğini söyledi. Kesilen faturayı imzalayarak alan Tallawi, kendisi için hazırlanan VIP aracına binerek, otele doğru yola çıktı. Bir süre sonra oteline ulaşan iş adamı yerleştikten sonra ödemelerini kontrol ettiğinde kredi kartından kesilen 310.51 Avustralya Doları (1200 lira) görünce neye uğradığını şaşırdı.

12 KAT FAZLA ÜCRET ALINDI

O süre boyunca İstanbul'da işlerini halleden Tallawi ardından arkadaşlarıyla bir araya geldi. Burada turizm firmasına yaptığı 1200 lira ödemeden bahseden Tallawi, şehirde bulunduğu süre boyunca anlaştığı bir şoföre faturayı gösterdi. Türk şoför faturaya bakmasının ardından turistten normalinden 12 kat fazla ücret alındığını gördü. Durumu Tallawi'ye izah eden şoför, taksi ile yolculuğu gerçekleştirdiğinde 100, UBER ile gerçekleştirdiğinde ise 150 lira bir ücret ödendiğini anlattı. Bunun üzerine şoför ile birlikte havalimanındaki firmaya giden Tallawi, yetkililerden faturanın iptalini istedi. Ancak iddiaya göre yetkililer turist ile ilgilenmedikleri gibi durumu da düzeltmedi.

'ZULÜM VE HARAMDIR'

Burada bir şoka uğrayan Tallawi ardından dolandırıldığını düşünerek İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nü aradı ve mail atarak şikayette bulundu. Bununla da yetinmeyen iş adamı Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne de (TÜRSAB) konuyla ilgili bilgi verdi. Yaklaşık 40 kilometrelik mesafeye böyle bir ücret ödemesinden dolayı duyduğu memnuniyetsizliği dile getiren iş adamı, ilk kez başına böyle bir şey geldiğini belirtti. Tallawi, "İstanbul'a Avustralya'dan geliyorum, İstanbul havalimanına 17 arkadaş geldik. Havalimanına gelmek için kendime taksi çağırdım, taksici benden 320 Avustralya doları aldı. Bu şey haramdır. Biz de Türk devletinden, buraya gelen vatandaşlara makul taksi ücretleri sağlamasını talep ediyoruz. Bu şey zulüm ve haramdır" dedi.

 
PEGASUS’A İNGİLTERE’DEN ÖDÜL
 
VE THY İLE HAVA-İŞ İMZALARI ATTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SETUR SABİHA GÖKÇEN’DE YENİ MAĞAZA AÇTI
Setur Duty Free, yeni mağazasını Sabiha Gökçen Havalimanı transit yolcu salonunda açtı
THY’DEN 5 YILDIZLI OTEL AYARINDA YOLCU SALONU
Büyük taşınmanın ardından operasyonlarını İstanbul Havalimanı'nda sürdüren ...
POLİS SAYISI AZALINCA UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda görev yapan polislerin, seçim sandıklarında ...
 
ATATÜRK HAVALİMANI'NDA SEÇİM YOĞUNLUĞU
Yarın yapılacak yerel seçimler öncesi seçmen kütükleri memleketinde olan ...
VİDEO İLE TEPKİ ÇEKMİŞTİ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Başörtülü çalışanlara ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içerikli sözler ...
ALKOLLÜ OLDUĞU İÇİN UÇAKTAN İNDİRİLDİ
Dizi ve sinema oyuncusu Erkan Petekkaya, daha önce verdiği bir röportajda, ...
 
ATATÜRK HAVALİMANI’NA TEL ÖRGÜ ÖNLEMİ
‘Büyük Taşınma’dan sonra ticari uçuşlara kapatılacak olan Atatürk Havalimanı’nın ...
TEPKİ ÇEKEN VİDEO
Video paylaşım sitesi youtube.com’da yayınlanan bir video büyük tepki ...
SABİHA GÖKÇEN BANLİYÖ TREN HATTINA ENTEGRE OLDU
Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasına ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası