pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
20 Ocak 2023 Cuma - 14:10

TÜRKİYE UÇUŞLARININ 35.YILINI KUTLADI

Singapur Hava Yolları, Türkiye operasyonlarının 35. yıl dönümünü İstanbul CVK Bosphorus Hotel’de düzenlediği kahvaltılı toplantı ile kutladı. Toplantıda şirketin Türkiye ekibi tanıtıldı, havayolu ile daha önce seyahat etmiş olan gazetecilerin ve bazı yolcuların deneyimleri paylaşıldı

TÜRKİYE UÇUŞLARININ 35.YILINI KUTLADI

Singapur Hava Yolları Türkiye Genel Müdürü Hongyao Hu, Pazarlama ve Hizmetler Müdürü Derya Pekruh Gerçeker, Finans, İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü Esra Sanun Teker, Kıdemli Havalimanı Şefi Erdoğan Şamcı, E-ticaret ve İletişim Uzmanı Emre Bozkurt, E-ticaret ve İletişim Görevlisi Songül Başak tek tek kürsüye gelerek Singapur Hava Yolları’nda çalışmaya nasıl başladıkları ve Singapur Hava Yolları’nda çalışmanın nasıl bir his olduğu konusunda tecrübelerini paylaştılar.

Ekip üyeleri unutamadıkları ilginç anılarını anlatırken, toplantı sonunda yapılan çekilişte Yeni Birlik Gazetesi Havacılık Yazarı Musa Alioğlu iki kişilik Singapur seyahati hediyesi kazandı. Alioğlu’na ödülünü Singapur Hava Yolları Türkiye Genel Müdürü Hongyao Hu verdi.

Bir çifte de CVK Bosphorus Hotel’de akşam yemeği ödülü çıktı.

Kıdemli Havalimanı Şefi Erdoğan Şamcı, “34 yıl çalıştım emekli oldum, hala çalışıyorum. Çalışanına saygı gösteren ve personel çıkarmayan bir şirkettir. Bir yıl operasyon yapmadığımız zaman oldu fakat hiçbirine şirket gidin demedi. Belirli kısıtlamalar oldu, personelin hayatını sürdürmesine yardımcı oldu. Normal operasyona döndüğü zaman kaybettiği hakların hepsini geri verdi. 1999 yılında kimsesiz çocukları İstanbul üzerinde uçurduğumuz anı ve çocukların mutluluklarını unutamıyorum” dedi.

İSTANBUL UÇUŞLARI NASIL BAŞLADI
Derya Pekruh Gerçeker de, Singapur Hava Yolları’na hizmet veren yer hizmetleri şirketinde çalıştığı dönemde rahatsızlık geçiren bir kadın yolcuya yardım ettiğini gören dönemin havayolu müdürünün ‘Bizimle çalışmak ister misiniz? sorusundan sonra şirkete adım attığını ve o günden bugüne bir zamanlar ‘hayal ‘ olarak gördüğü Singapur Hava Yolları’nda çalışmaya devam ettiğini anlattı. Gerçeker, “Singapur Hava Yolları’nda çalışmak benim için hayaldi, ama oldu. Yıllar geçti. Hep birlikte aynı kaliteyi sürdürüyoruz” dedi.

Gerçeker İstanbul uçuşlarının nasıl başladığını ise şöyle anlattı:

“1960 yılında Avustralya’ya çalışmak için giden Alev Bey(Alev Gökyıldırım), uçak bileti satışı yaparken Transtürk adıyla seyahat acentesi kuruyor. Singapur’a 3 boyunca giderek İstanbul uçuşlarının neden başlaması gerektiğini hazırladığı dosyalarla anlatıyor. Üç yılın sonunda nihayet uçuşlar başlıyor. Daha sonra Türkiye’de Ankara, İzmir ve İstanbul’da üç ofis kuruyor. Singapur Hava Yolları’nın Türkiye’ye uçuşunu başlatıyor. İlk uçuş ‘Güneydoğu Asya’dan Batı’nın birleştiği şehre inen ilk havayolu’ olarak tanıtılıyor. İstanbul tanıtımında ise Taksim ve Kapalıçarşı’da Alev Bey’in katılımıyla orkide dağıtılıyor. Hatta ’İstanbul’a bir fidan diktik’ şeklinde medyaya basın bültenleri dağıtılıyor.”

Haberair.com Genel Yayın Yönetmeni Süleyman ŞEN - Singapur Hava Yolları Türkiye Genel Müdürü Hongyao Hu

İLKLERİ BAŞLATAN HAVAYOLU

Singapur Hava Yolları, İstanbul Atatürk Havalimanı’na ilk uçuşunu 29 Ekim 1987’de yaptı. Havayolu, uçak içinde yolculara sıcak havlu verilmesi geleneğini, yine aynı şekilde kuruyemiş ikramını da ilk başlatan havayolu oldu.

Singapur Hava Yolları hain darbe girişiminden önce Singapur’dan İstanbul’a her gün sefer düzenlerken, girişimden sonra seferlerini 5’e, pandemi sonrası ise 4’e düşürdü. Türkiye Müdürü Hongyao Hu, Boeing 787 uçaklarının teslimatındaki gecikmeden dolayı bu yıl İstanbul seferlerinin A-350 uçaklarıyla haftada 4 frekans olarak devam edeceğini söyledi.

 
GÖKÇEADA HAVALİMANI’NDAN ACİL HASTA NAKLİ
 
AIRBUS A320’İN KANADI DELİNDİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GÖKÇEADA HAVALİMANI’NDAN ACİL HASTA NAKLİ
Kötü hava koşulları nedeniyle feribot seferlerinin yapılamadığı Gökçeada’da, ...
İSTANBUL HAVALİMANINA ‘GREENSTARS’ SERTİFİKASI
İGA İstanbul Havalimanı’nın sürdürülebilirlik çalışmaları “GreenStars Sertifikası” ile taçlandırıldı
WIZZ AIR İSTANBUL HAVALİMANI'NA GELİYOR
Avrupa'nın düşük maliyetli havayolu şirketlerinden Wizz Air, Ankara Esenboğa ...
 
DELTA 12 ADET A220 İÇİN KESİN SİPARİŞ VERDİ
Delta Air Lines, bir düzine A220-300 uçağı için kesin sipariş verdi. Havayolu ...
NASA TEST UÇAĞI İÇİN BOEING’İ SEÇTİ
NASA, Kiriş Destekli Transonik Kanat (TTBW) tasarımına sahip tam ölçekli ...
ABU DABİ-ANKARA UÇUŞLARINA BAŞLADI
Ankara Esenboğa Havalimanı, Wizz Air’in Birleşik Arap Emirlikleri’nin ...
 
İSTANBUL HAVALİMANI EN ÇOK BAĞLANTI VEREN İKİNCİ HAVALİMANI
Frankfurt Havalimanı, İGA İstanbul Havalimanı ve Paris Charles De Gaulle ...
THY ÇALIŞANLARINA 3 MAAŞ MÜJDESİ
Ahmet Bolat’tan THY çalışanlarına 3 maaş sürprizi! THY çalışanları Nisan ...
ORTAKLAR BÜYÜMEYE ODAKLANDI
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress’in Yönetim ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası