pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
28 Nisan 2022 Perşembe - 11:23

THY’DEN 161 MİLYON DOLAR NET KAR

Türk Hava Yolları, talepteki güçlü toparlanma ile yılın ilk çeyreğini 161 milyon Amerikan Doları net kâr ile tamamladı

THY’DEN 161 MİLYON DOLAR NET KAR

Küresel havacılık sektörü, tarihinin en ağır krizini yaşadığı iki yılı geride bıraktı. Türk Hava Yolları, bu zorlu dönemde Kovid_19 salgını kaynaklı krizin etkilerine ve artan jeopolitik gerilimlere rağmen 2022 yılının birinci çeyreğini 163 milyon USD Esas Faaliyet Karı ve 161 milyon USD Net Kâr ile tamamladı.

TOPLAM GELİRLER VE KARGO GELİRLERİ 2019’U AŞTI

THY’den yapılan açıklamada, ”Ortaklığımızın 2022 yılının birinci çeyreğindeki toplam gelirleri, 3,1 Milyar USD ile 2019 yılının aynı dönemindeki toplam gelirlerini %10 aştı. Toplam gelirin %32’sini oluşturan kargo gelirleri söz konusu çeyrekte 2019 yılının aynı dönemine göre %141 artış gösterdi.  

Kovid-19 salgını kaynaklı krizin talep üzerinde oluşturduğu tüm zorluklara karşılık, Ortaklığımız yolcu taşımacılığında emsallerine göre erken toparlanma gösterdi ve kargo operasyonlarını salgın öncesi döneme göre güçlendirdi. Artan petrol fiyatlarına rağmen toplam gider kalemini maliyet azaltıcı tedbirler ile 2022 yılının birinci çeyreğinde 2019 yılının aynı dönemine göre %2 düşürerek net kâr elde etmeyi başardı. Bunun sonucunda Ortaklığın nakit yaratma potansiyeline işaret eden FAVKÖK (Faiz, vergi, amortisman ve kira öncesi kar – EBITDAR) 2019 yılının aynı dönemine göre %98 artış göstererek 710 milyon USD; FAVKÖK marjı da 10,3 puan artarak %23,3 oldu.”

YOLCU KAPASİTE 2019’UN YÜZDE 91’İNE ULAŞTI

Yolcu kapasitesinin 2019 yılının aynı döneminin %91’ine ulaştığı 2022 yılının birinci çeyreğinde, iç hatlarda %83,6, dış hatlarda ise %68,6 doluluk oranı ile toplam 12,7 milyon yolcu taşındı. Türk Hava Yolları, geniş uçuş ağı, kuvvetli tarife yapısı ve üstün hijyen standartları sayesinde küresel bir havayolu olma kimliğini bu zorlu günlerde daha da sağlamlaştırdı. Dünyanın en genç ve modern filoları arasında bulunan filo, Mart sonu itibarıyla 248’i dar gövde, 104’ü geniş gövde ve 20’si kargo uçağı olmak üzere toplam 372 uçaktan oluşuyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK 5. KARGO TAŞIYICISI

2021 yılında Avrupa’nın en fazla uçan network taşıyıcısı olan Türk Hava Yolları, 2022 yılının ilk çeyreğinde de Avrupalı network taşıyıcılar arasındaki liderliğini korudu. Salgın sürecinde kargo taşımacılığının katkısı ile kriz dönemini fırsata çevirerek 2022 yılının Şubat ayı verilerine göre kargo pazarında dünyanın en büyük 5. hava kargo taşıyıcısı oldu. 2022 yılının Şubat ayında İstanbul Havalimanı’ndaki yüksek teknolojiyle donatılan yeni kargo operasyon merkezi olan SMARTIST’e taşınan Turkish Cargo, yeni evinde dünyada lider hava kargo markaları arasındaki pozisyonunu daha da geliştirmeyi hedefliyor.

ZİRVEYE OLAN YÜRÜYÜŞ HIZLANACAK

Açıklamada, “İştirakleri ile birlikte 60 bini aşkın kişiye istihdam sağlayan Ortaklığımız, bugün eşsiz uçuş ağı, modern filosu, üstün kargo performansı ve başarılı kriz yönetimiyle sektörüne yön veren bir marka olarak hava taşımacılığının devleri arasında bayrağımızı gururla dalgalandırmaya devam etmektedir. Salgının sonra ermesi ile havacılığın yeniden yükseliş sürecinde Ortaklığımız sektörümüzün zirvesine olan yürüyüşünü daha da hızlandıracak, ülkemiz ve sektörümüz için katma değer üretmeyi her zamankinden daha büyük bir azimle sürdürecektir. “denildi.

 
HAVACILIK MESLEK YASASI İÇİN YENİ ADIM
 
CORENDON AVRUPA’DA ACENTELERLE BULUŞTU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HAVACILIK MESLEK YASASI İÇİN YENİ ADIM
Türkiye Havayolu Pilotları Derneği(TALPA), Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk ...
KALİNİNGRAD'DAN ANTALYA'YA SEFER YAPACAK
Türk Hava Yolları (THY), Rusya’nın Kaliningrad kentinden Antalya’ya doğrudan seferlere başlayacak.
THY’NİN BİYOYAKIT UÇAĞI GÖKLERDE
Türk Hava Yolları, çevre dostu biyoyakıt kullandığı uçağına yaprak desenlerinden ...
 
UÇAKLARDA MASKE TAKMAK ZORUNLU MU?
Uçaklarda maske takmak zorunlu mu? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca o soruya ...
ALMATI'DAN LONDRA VE BODRUM'A UÇACAK
Air Astana, 12 Mayıs’ta Kazakistan'ın batısında bulunan Aktau aktarmalı ...
EMIRATES DİJİTAL STRATEJİSİNİ AÇIKLIYOR
Emirates, on milyonlarca dolarlık yatırım taahhüdünün verdiği güçle, yolcularına ...
 
TAV İLK ÜÇ AYDA 10 MİLYON YOLCU AĞIRLADI
TAV Havalimanları ilk çeyrekte 4,3 milyon dış hat ve 5,7 milyon iç hat ...
TALPA DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI
26 Nisan Dünya Pilotlar Günü töreninde konuşan TALPA Başkanı Okan Üreksoy, ...
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI SADAKAT PROGRAMI
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Türkiye’nin ilk Havalimanı ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası