pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
4 Haziran 2019 Salı - 18:08

THY İSTANBUL HAVALİMANI'NDA REKOR KIRDI

Türk Hava Yolları(THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, tatilin ikinci günü İstanbul Havalimanı'nda büyük bir gururu yaşadıklarını belirterek, "Özellikle 2 Haziran Pazar günü itibariyle bu havalimanından 7'nci haftamızda bir gurur daha yaşadık ve 501 kalkış gerçekleştirdik. Bu 501 kalkışla buranın rekorunu kırmış olduk. Bu anlamıyla yüzde 85 doluluk oranıyla seferlerimizi icra ettik" dedi

THY İSTANBUL HAVALİMANI NDA REKOR KIRDI

THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, İstanbul Havalimanı'nda görev yapan gazetecilerin Ramazan Bayramını kutladı. Basın odasında açıklamalarda bulunan Aycı, THY'nin bayram tatiliyle birlikte gerçekleştirdiği operasyonlara ilişkin bilgi verdi.  Aycı, "Türk Hava Yolları, bayram boyunca 14 bin 311 sefer gerçekleştirecek ve 2 milyona yakın yolcu taşıyacak. Şu ana kadar bize gelen rakamlar 1 milyon 927 bin civarında. Ama talebin, bayram sonuna doğru bir tık daha artmasıyla bu rakam 2 milyonu da geçebilir. Özellikle Pazar günü bu havalimanından 7'nci haftamızda bir gurur daha yaşadık ve 501 kalkış gerçekleştirdik. Bu 501 kalkışla buranın rekorunu kırmış olduk. Bu anlamıyla dün yüzde 85 doluluk oranıyla seferlerimizi icra ettik" dedi.

İlker Aycı, "Doluluk oranlarımız arife günü çok arttığı için bugün bir miktar daha aşağıda. En yoğun günümüzü 1- 2-3 Haziran'da yaşadık. Dönüşleri de büyük bir heyecanla bekliyor olacağız" şeklinde konuştu.

ZAMANINDA KALKIŞ PERFORMANSIMIZI YÜZDE 90'LARIN ÜZERİNE TAŞIDIK

Taşınmanın ardından İstanbul Havalimanı'ndan yapılan operasyonlarda 7'nci haftanın içinde olduklarını vurgulayan İlker Aycı, şöyle konuştu:

"Bildiğiniz üzere taşınma operasyonunu 45 saat yerine 32 saatte tamamlayarak çok başarılı bir şekilde kazasız, belasız, hasarsız bir taşınmayı gerçekleştirmiştik. Operasyonlarımıza çok hızlı bir şekilde başlamıştık. O tarihten itibaren kademe kademe uçuş sayılarımızı artırarak tam kapasiteye ulaşmıştık. 7 haftalık süreçte geldiğimiz nokta özellikle zamanında kalkış performansımızı yüzde 90'ların üzerine taşımayı başardık. 7'nci haftaya gelindiğinde bayram yoğunluğuna rağmen güneyli rüzgar var. Atatürk Havalimanı'nda güneyli operasyon olduğunda günlük zamanında kalkış performansımız yüzde 50-60'larda seyrederdi. Bugün güneyli operasyon olmasına rağmen İstanbul Havalimanı’mızda yüzde 87 zamanında kalkış performansıyla seferlerimizi icra ediyoruz. Bunun gerçekleşmesinde emeği geçen tüm iş ortaklarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. 7'nci haftada bu performansı yakalamak, Türk sivil havacılığı için THY ve İstanbul Havalimanı için bir gururdur" diye konuştu.

KIYMETLİ EŞYA UYARISI

Yolcuların mutluluğu ve memnuniyeti için azami gayretin gösterildiğini aktaran İlker Aycı, bu süre içinde meydana gelen aksaklıklar, eksiklikler nedeniyle yolcuların affına sığındıklarını ve THY olarak her daim onların kalbini kazanmak için mücadele edeceklerinin altını çizdi. İstanbul Havalimanı'na erken gelmeleri konusunda yaptıkları uyarılara yolcuların başarıyla uyduğunu kaydeden Aycı, özellikle yolculara bavullarında kıymetli eşya taşımamaları konusunda da ikazda bulunarak, "Kıymetli eşya taşıma yöntemleri bellidir. Elektronik eşyaların ve özellikle ziynet eşyalarının taşınmasında çok dikkatli olmalarını rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

 
MUAZZEZ ERSOY: İSTANBUL HAVALİMANI MUHTEŞEM
 
THY'NİN İLK ÇEYREK BİLANÇOSU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MUAZZEZ ERSOY: İSTANBUL HAVALİMANI MUHTEŞEM
İstanbul Havalimanı, sanatçı Muazzez Ersoy’u tek kelimeyle kendisine hayran ...
AYCI PERSONEL VE YOLCULARLA BAYRAMLAŞTI
Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker ...
THY İSTANBUL HAVALİMANI’NDA REKOR KIRDI
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, dün İstanbul Havalimanı'nda ...
 
İSTANBUL HAVALİMANI'NDA 10 MİLYONUNCU YOLCU
İstanbul Havalimanı'nın 10 milyonuncu yolcusu olan öğretmen Esra Yeşilöz, ...
KUVEYT HAVAYOLLARI SABİHA GÖKÇEN’E UÇUYOR
Kuveyt'in ulusal havayolu şirketi olan Kuveyt Havayolları'nın İstanbul ...
İSTANBUL HAVALİMANI'NDA TATİL YOĞUNLUĞU ARTIYOR
İstanbul Havalimanı'nda dün başlayan Ramazan Bayramı tatili hareketliliği, ...
 
THY'DEN YOLCULARINA 'POŞET' UYARISI
Türk Hava Yolları(THY), Tanzanya Hükümeti'nin tüm plastik poşet ve çantaların ...
PUTİN 44 HAVALİMANININ İSMİNİ DEĞİŞTİRDİ
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameye göre, ...
KAAN AİR YURT DIŞI YATIRIMIYLA BÜYÜYOR
Kaan Air iştiraki Wiking Helikopter filosuna bir helikopter daha ekledi
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası