pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
26 Kasım 2021 Cuma - 12:28

TAV’A YILIN ALTYAPI FİNANS ANLAŞMASI ÖDÜLÜ

TAV Havalimanları’nın Tunus’ta gerçekleştirdiği borç yapılandırması Bonds&Loans Turkey tarafından yılın altyapı finans anlaşması seçildi

TAV’A YILIN ALTYAPI FİNANS ANLAŞMASI ÖDÜLÜ

TAV Havalimanları, yedincisi düzenlenen Bonds&Loans Turkey Ödülleri’nde ödüle layık görüldü. Ödüller, Shangri-la Bosphorus İstanbul’da düzenlenen Bonds, Loans & Sukuk Turkey 2021 konferansı sırasında sahiplerine verildi.

Finans ve bankacılık sektörünün temsilcilerini ve Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin finans yöneticilerini bir araya getiren konferansta TAV Havalimanları Finans Grup Başkanı (CFO) Burcu Geriş, Türkiye’de borç yapılandırma ve erteleme üzerinde düzenlenen panelde konuştu.

TAV Havalimanları Finans Grup Başkanı (CFO) Burcu Geriş “İki havalimanı işlettiğimiz Tunus’ta borç yapılandırması görüşmelerini Şubat 2021’de başarıyla sonuçlandırdık. Süreç içerisinde özellikle kreditörlerimiz, Tunus Havalimanı Otoritesi ve tüm paydaşların özverili çalışmaları ve destekleri ile başarılı bir işlem gerçekleştirdik. Yapılandırma sonucunda TAV Tunus’un 2020 üçüncü çeyrek itibarıyla 371 milyon avro olan banka borcu, 233,6 milyon avroya indi. Böylece TAV Tunus şirketimiz sürdürülebilir bir borç yapısına sahip oldu. Bu işleme bağlı olarak bir defaya mahsus 109 milyon avro gelir kaydettik. Tüm tarafların ortak faydasını ortaya çıkaran bu zorlu anlaşmayı başarıyla tamamlamış olmaktan ve ödül almaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Projede çalışan tüm ekip arkadaşlarıma, danışmanlarımıza ve kreditörlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

TAV Havalimanları Proje ve Kurumsal Finansman Koordinatörü Emre Mutlu da, “TAV Tunus borç yapılandırması işlemi sahip olduğu finansman yapısıyla örnek bir proje oldu. Süreç içerisinde çeşitli zorluklar yaşamamıza rağmen kreditörler ve ilgili taraflarla sağlıklı, yapıcı ve sorun çözen iletişimimizi devam ettirerek, Şubat 2021 yılında işlemin kapanışını başarıyla gerçekleştirdik. Bond&Loans tarafından bu işlemin yılın altyapısı projesi ödülüne layık görülmesi bizi ayrıca mutlu etti. Projeye katkı sağlayan tüm ekip arkadaşlarıma, kreditörlerimize ve danışmanlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

TAV, Şubat 2021’deki borç yapılandırması öncesinde, Kasım 2019’da da Tunus hükümetiyle anlaşarak imtiyaz sözleşmesinin şartlarını yeniden yapılandırmıştı. TAV Havalimanları Tunus’ta Enfidha ve Monastir havalimanlarının 2047’ye kadar işletme hakkına sahip bulunuyor. İki havalimanı 2019’da toplam 3 milyon yolcuya hizmet verdi.

 
İNGİLTERE’DEN 6 AFRİKA ÜLKESİNE KISITLAMA
 
T70 HELİKOPTERLERİNİN 50.MOTORU ÜRETİLDİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İNGİLTERE’DEN 6 AFRİKA ÜLKESİNE KISITLAMA
İngiltere, yeni Kovid-19 varyantı nedeniyle 6 Afrika ülkesine seyahat kısıtlaması getirecek
PEGASUS GENEL MÜDÜRÜ: BİLETTE TAVAN FİYAT SÜRDÜRÜLEMEZ
Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane, Bloomberg HT yayınında ...
AB’DEN SEYAHATLERE YENİ ŞART: 9 AY İÇİNDE 3. DOZ KOVİD-19 AŞISI
Avrupa Birliği (AB) içinde ve üçüncü ülkelerden seyahatlerde koronavirüs ...
 
ALMATI-YENİ DELHİ UÇUŞLARINA BAŞLIYOR
Air Astana, Almatı'dan Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'ye uçuşlarına ...
TUSAŞ MALEZYADA İLK ANLAŞMAYI İMZALADI
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii TUSAŞ Malezya ofisi ile, Malezya Ekonomi ...
FLIGHT PASS’I PİYASAYA SÜRDÜ
Singapur Hava Yolları (SIA), müşterilerin gelecekteki rezervasyonlarda ...
 
EKŞİ’YE İTALYA’DAN DEVLET NİŞANI
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio ...
CORENDON AIRLINES’TAN SÜPER CUMA KAMPANYASI
Tatil havayolu Corendon Airlines, 31 Mart 2022'ye kadar gerçekleştirilecek ...
SSJ SUPERJET-100 İNİŞTE PİSTTEN ÇIKTI
Rusya’da Çelyabinsk-Norilsk seferini yapan Rus yapımı SSJ-100 tipi yolcu ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası