pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
HAVALİMANLARINDA BAYRAM YOĞUNLUĞU
HAVALİMANLARINDA BAYRAM YOĞUNLUĞU
YURT DIŞI HARCI TAM 10 KAT ARTIRILIYOR MU?
YURT DIŞI HARCI TAM 10 KAT ARTIRILIYOR MU?
İSTANBUL HAVALİMANI’NA YENİ RESTORAN
İSTANBUL HAVALİMANI’NA YENİ RESTORAN
25 Mayıs 2024 Cumartesi - 16:12

STM’NİN MİLLİ ÜRÜNLERİ EFES TATBİKATI’NDA

Türk savunma sanayiinin milli mühendislik gücü STM’nin geliştirdiği ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine kattığı milli savaş gemileri ve taktik mini İHA sistemleri, EFES-2024 Tatbikatı’nda görev alıyor.

STM’NİN MİLLİ ÜRÜNLERİ EFES TATBİKATI’NDA

Milli Savaş Gemileri ve Vurucu İHA’lar EFES Tatbikatı’nda

Türkiye’nin savunma sanayinde önemli bir rol üstlenen STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş., muharebe alanında başarıyla kanıtlanmış milli teknolojileriyle, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yanında olmaya devam ediyor. Türkiye'nin en büyük müşterek tatbikatı olan ve İzmir Seferihisar’da başarıyla devam eden EFES-2024’e bu yıl, 50 ülkeden 11 bin personel katılıyor.

Milli Korvetler EFES-2024’e Güç Veriyor

STM’nin milli imkanlarla donattığı savaş gemileri ve taktik mini İHA sistemleri, EFES-2024 Tatbikatı kapsamında, aktif olarak görev alıyor. STM’nin ana alt yüklenici olarak görev aldığı, Türk Donanması’na bugüne kadar dört adet teslimi gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk milli korvet projesi MİLGEM Ada Sınıfı’nın çeşitli gemileri, tatbikatın fiilî atışlı arazi safhasında görevini başarıyla yerine getiriyor. STM’nin ana alt yüklenici olarak görev aldığı, Havadan Bağımsız Tahrik Sistemi ile donatılan, Yeni Tip Denizaltı Projesi’nin ilk gemisi TCG PİRİREİS de tatbikatta yer alıyor. STM’nin milli ve modern sistemlerle modernize ederek ömürlerini uzattığı AY, PREVEZE ve GÜR sınıfı denizaltılar da EFES Tatbikatı’nda Türk Donanması’na güç veriyor.

STM’nin milli imkanlarla geliştirdiği taktik mini İHA sistemlerinin de tatbikat kapsamında TSK tarafından kullanılması planlanıyor.

TCG İSTANBUL ve STM500 Denizaltısı Efes’te

Tatbikat kapsamında açılan “Savunma Sanayi Sergisi”nde, TSK’nın etkinlik ve caydırıcılığının artmasına katkı sağlayan milli ve modern sistemler de yerli-yabancı heyetlere tanıtılacak. STM’nin tasarımcısı ve ana yüklenicisi olduğu, Türkiye’nin ilk milli fırkateyn projesi MİLGEM İstif Sınıfı Fırkateyn (TCG İSTANBUL), STM’nin kendi öz kaynakları ile başlattığı, Türkiye’nin ilk küçük boyutlu milli denizaltı projesi STM500 ve sürat-manevra gücü yüksek, satıhtan satıha güdümlü mermilerle hücum geliştirebilen STM MPAC Hücumbotu, STM standında yerini alacak.

Taktik mini İHA sistemlerinde ise; TSK’nın 2018 yılında envanterine giren, özellikle terörle mücadelede etkin görev alan ve 10’dan fazla ülkeye ihraç edilen Türkiye’nin ilk milli vurucu İHA’sı KARGU, Türk güvenlik güçlerinin envanterine 2022 yılında giren, mühimmat bırakan İHA BOYGA, Türkiye dahil üç ülkede görev yapan milli gözcü İHA TOGAN ve geçen yıl ihracat başarısına imza atan sabit kanatlı milli vurucu İHA ALPAGU, tatbikatta heyetler tarafından STM standında yakından incelenecek.

Güleryüz: Mavi Vatan ve Gök Vatan’ın Milli Teknolojileriyle Yerimizi Aldık

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, “Kahraman Ordumuz, bölgemizin en büyük birleşik ve müşterek tatbikatı olan EFES’te, imkan ve kabiliyetlerini göstermenin yanı sıra, yerli ve milli imkanlarla üretilen savunma sanayii ürünlerimizi de etkin şekilde kullanarak, dünyanın dört bir tarafından gelen yabancı askerlere yakından tanıtma imkanı sağlıyor. STM olarak bizler de Savunma Sanayii Başkanlığımız öncülüğünde, Mavi Vatan ve Gök Vatan için geliştirdiğimiz milli savaş gemilerimiz ve taktik sahada sürprizler yaratan mini İHA sistemlerimizle, EFES Tatbikatı’nda Mehmetçiğimize güç vermekten onur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

 
İRAN UÇAĞI ACİL İNİŞ YAPTI
 
HÜRJET’İ KOMUTAN UÇURDU!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASKERİ TELSİZLER ARTIK CANLI YAYIN ARACI
Efes-2024 Birleşik, Müşterek Bilgisayar Destekli Komuta Yeri ve Fiilî ...
ASELSAN EFES-2024’TE GÖREV ALIYOR
ASELSAN, Avrupa’nın en büyük tatbikatlarından birisi olan EFES-2024 Tatbikatında ...
İRAN SİLAHLI AKINCI İSTEMEMİŞ
Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin ...
 
AKINCI HELİKOPTERİN ENKAZINI NASIL BULDU?
Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanı ve Doğu Azerbaycan Valisini kaybetmenin ...
F-16 ÖZGÜR TAM İSABET ETTİRDİ
‘F-16 ÖZGÜR’ LGK-82 ve LGK-82 atışı gerçekleştirdi: Hedef tam isabetle vuruldu!
POLONYA’YA TB2 TESLİMATLARI TAMAMLANDI
Haluk Bayraktar 'Türkiye tarihinde ilk' diyerek duyurdu! NATO ve AB üyesi ...
 
KOTİL’DEN ‘KAAN FİLOSU’ MÜJDESİ
TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil: 2028 yılında 20 adet KAAN teslim edeceğiz. ...
HAVELSAN-SYS İŞ BİRLİĞİ
SYS Grubu’nun UNIROBOTICS şirketi tarafından geliştirilen akıllı kule ...
TÜRKİYE’NİN EN MUTLU İŞ YERİ
Çalışanlarına yönelik hayata geçirdiği insan odaklı uygulamaları ile Türkiye'nin ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası