pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
YERLİ MOTORLA EN YÜKSEK İRTİFAYA ÇIKTI
YERLİ MOTORLA EN YÜKSEK İRTİFAYA ÇIKTI
GAZİPAŞA-ALANYA CORENDON'U KARŞILADI
GAZİPAŞA-ALANYA CORENDON'U KARŞILADI
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
13 Temmuz 2022 Çarşamba - 19:07

SHGM: OKÇULAR TEPESİNİ TERK ETMEYİN

Avrupa ülkeleri, belli başlı havalimanlarında yaşanan personel eksikliğini Türkiye’den yetişmiş profesyonel personelle kapatma formülünü devreye sokmaya hazırlanırken, SHGM’den bu girişime karşı flaş bir açıklama geldi. SHGM, ”Türk sivil havacılığının yükselişinin aynı şekilde devam etmesi amacıyla okçular tepesini asla terk etmemenizi sizden bilhassa rica ediyoruz” çağrısını yaptı.

SHGM: OKÇULAR TEPESİNİ TERK ETMEYİN

“OKÇULAR TEPESİNİ TERK ETMEYİN”

Avrupa ülkeleri, belli başlı havalimanlarında personel krizi ve grevler nedeniyle operasyonlarda büyük sıkıntılar yaşanırken, soruna çere olarak Türkiye’den yetişmiş profesyonel havacılık personellerinin istihdam edilmesini gündeme aldı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), bu girişimlerin önünü alabilmek için flaş bir çağrıda bulundu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), “Bu ülkelerin yapmış olduğu çalışmaların bir diğer amacının, sizler gibi nitelikli ve başarısı tasdiklenmiş profesyonelleri istihdam etmenin yanı sıra ülkemizin havacılık sektöründeki yükselişini durdurmaya yönelik olduğunun da bilincindeyiz. Konuyu bu bağlamda değerlendirdiğimizde, Türk sivil havacılığının yükselişinin aynı şekilde devam etmesi amacıyla okçular tepesini asla terk etmemenizi sizden bilhassa rica ediyoruz.”dedi.

PERSONEL EKSİKLİĞİ UÇUŞLARI AKSATIYOR

Avrupa'daki birçok ülkenin havalimanlarında yaşanan grev ve personel eksiklikleri nedeniyle uçuşlardaki aksamalar devam ederken, bu havalimanlarına Türkiye'den yetişmiş profesyonel havacılık personellerinin istihdam edilmesi gündemdeki yerini koruyor. Konuya ilişkin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden (SHGM) resmi açıklama geldi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Değerli sektör çalışanlarımız; Avrupa ve dünya, havacılık sektöründe kâbusu yaşarken Türk Sivil Havacılığı sizin sabır ve azminiz sayesinde lider konumunu sürdürmeye devam etmektedir. Bu nedenle, bazı ülkelerin ve bu ülkelere ait işletmelerin, ülkemiz sivil havacılığına imrenmeleri ve sizleri istihdam etmeye yönelik çalışmalarını son derece normal karşılıyoruz. Bu kapsamda, son günlerde bazı ülkelerin, havacılık profesyonellerimizi istihdam etmeye yönelik yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını titizlikle takip etmekteyiz. Bu ülkelerin yapmış olduğu çalışmaların bir diğer amacının, sizler gibi nitelikli ve başarısı tasdiklenmiş profesyonelleri istihdam etmenin yanı sıra ülkemizin havacılık sektöründeki yükselişini durdurmaya yönelik olduğunun da bilincindeyiz. Konuyu bu bağlamda değerlendirdiğimizde, Türk sivil havacılığının yükselişinin aynı şekilde devam etmesi amacıyla okçular tepesini asla terk etmemenizi sizden bilhassa rica ediyoruz” denildi.

İŞVERENLER DUYARLILIĞA DAVET EDİLDİ

SHGM’nin açıklaması şöyle devam etti:

“Bu konuda işverenlerin de aynı duyarlılıkta olması çok önemlidir. Bahse konu olan personelin çalıştıkları mevcut kurum ve kuruluşlarından ayrılmak istemelerine ilişkin geri dönüşler doğru bir şekilde ele alınmalı, bunlara pratik ve hızlı çözümler üretilmelidir. Bu geri dönüşlerde kurumsallaşma problemlerine yönelik hususlar hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulmalıdır. Ücretsel nedenlerle ayrılma taleplerine ilişkin de ilgili havacılık şirketlerimizin bütçelerinin el verdiği ölçüde konuyla ilgili gereken adımları atmalarını ve personel kayıplarını minimize etmeye yönelik gerekli değişiklikleri yapmalarını rica ederiz.

Bununla birlikte, sadece ücretsel bir karşılaştırma yapmak yanıltıcı olabileceğinden, havacılık sektöründe bireysel değil bütünsel çözümlerde, ilgili ülkelerle çalışabileceğimiz unutulmamalıdır.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olarak, çalışma şartları ve iş devamlılığının temini alanlarında yürüttüğümüz önemli çalışmalarla birlikte, iki yıl içerisinde Türk Sivil Havacılığı’nın çok daha seçkin bir konumda olacak olması ana hedefimizdir. Bunu hep birlikte başarıp bizden sonraki nesillere çok daha güzel bir gelecek bırakacağımıza dair en ufak bir şüphemiz yoktur.”

 
ATİLLA ÇELEBİ VEFAT ETTİ
 
SİSAM ADASI’NDA HELİKOPTER DENİZE DÜŞTÜ
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mert 13 Temmuz 2022 Çarşamba 20:47

Mezun pilotlara nezaman istihdam yaratılacak yabancı pilotlar neden ülkemizde pervasızca uçuyor bunlara da çözüm olursanız çok güzel olacak yazık işsiz pilotlara type ratıng olmayan mezun pilotlar 3 yıldır iş beklıyor

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATİLLA ÇELEBİ VEFAT ETTİ
Son dakika...Türk Hava Yolları’nın eski genel müdürlerinden Atilla Çelebi vefat etti
KAFA KAFAYA ÇARPIŞTILAR
Air Canada’nın en büyük bölgesel ortağı Jazz Havayolları’na ait CRJ-900 ...
ANTALYA HAVALİMANI'NDA REKOR
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, turizm bölgesinde yer ...
 
ANADOLUJET’İN İLK A321NEO’SU FİLOYA KATILDI
Türk Hava Yolları’nın alt markası AnadoluJet, yeni nesil uçaklarıyla filosunu ...
EMIRATES'TEN SEYAHATLER İÇİN İPUCU
Çok sayıda kullanışlı dijital ve uzaktan check-in seçeneğiyle havayolu, ...
EMIRATES MİKRO KOBİLERE DESTEK OLUYOR
Emirates Mikro, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (MKOBİ) destek oluyor
 
THY UÇUŞ İPTALİNDE AVRUPA’DA İKİNCİ
Türk Hava Yolları (THY), Avrupa’da en çok uçuş iptali yapan ikinci havayolu oldu.
THY BU ŞEHİRLERE HENÜZ UÇMAYACAK
Türk Hava Yolları (THY), Yekaterinburg, Minsk, Soçi, Ukrayna ve Rostov ...
PEGASUS UÇAKLARINDA YEMEK KARTI İLE ÖDEME DÖNEMİ
Pegasus Hava Yolları, iç hat uçuşlarında uçak içinde yaptığı satışlarda ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası