pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
5 SÜPER MUSHSHAK UÇAĞI MSB’YE KATILDI
5 SÜPER MUSHSHAK UÇAĞI MSB’YE KATILDI
22 Haziran 2021 Salı - 10:52

RUSYA'DAN İLK TURİST KAFİLESİ GELDİ

Rusya'nın 2 aydır uyguladığı uçuş kısıtlamasının ardından ilk turist kafilesi, bugün sabah saatlerinde "turizmin başkenti" Antalya'ya geldi. Antalya’ya bugün 50 civarında yolcu uçağının inmesi bekleniyor

RUSYA DAN İLK TURİST KAFİLESİ GELDİ

Koronavirüs önlemleri kapsamında Rusya, Türkiye'ye olan uçuşlara 15 Nisan tarihinden itibaren kısıtlama getirdi. Rusya'nın 2 aydır uyguladığı ve 22 Haziran itibarıyla sona eren uçuş kısıtlamasının ardından ilk turist kafilesi, bugün 'turizmin başkenti' Antalya'ya geldi.

Koronavirüs önlemleri kapsamında Rusya, Türkiye'ye olan uçuşlara 15 Nisan tarihinden itibaren kısıtlama getirdi. Türkiye'de alınan önlemlerle birlikte düşen vaka sayılarının ardından Rus hükümeti tedbirleri yerinde incelemek için geçen hafta Antalya'ya heyet gönderdi. 7 kişiden oluşan heyet, Antalya Havalimanı, Manavgat ve Belek bölgesindeki turizm tesislerinde incelemeler yaptı. Otellerde alınan tedbirlerin salgını kontrol altında tutma noktasında yeterli olduğunu düşünen Rus heyet, hazırladıkları olumlu raporu Rusya hükümetine 18 Haziran Cuma günü sundu ve kısıtlamalar kaldırıldı.

İlk yolcular THY ile geldi

Kısıtlamanın kalkmasının ardından Rus tatilciler, bugün 2 aylık aranın ardından ilk kez Antalya'ya geldi. Türk Hava Yolları'nın (THY) TK 212 sefer sayılı Moskova Vnukovo Havalimanı'ndan kalkış yapan uçağı, saat 05.40'te Antalya Havalimanı'na iniş yaptı. 132 Rus yolcu, havalimanında PCR test kontrol noktasından geçerken negatif test sonuçlarını gösterdi. Vücut ısıları da termal kameralarla ölçülen Rus tatilciler daha sonra kendilerini bekleyen tur operatörlerine ait araçlarla konaklayacakları tesislere gitti.

Antalya'ya yeniden gelmenin sevincini yaşadıklarını belirten Rus turistler, kısıtlamanın kaldırılmasına çok sevindiklerini söyledi.

15 bin turist bekleniyor

Bu karar turizm sektöründe sevinçle karşılandı. Her yıl ortalama 5-7 milyon arası Rus turistin geldiği Türkiye'ye kısıtlamanın kaldırılmasıyla birlikte yalnızca Antalya'ya günde ortalama 15-20 bin turistle sezon sonunda 5 milyon civarı Rus turistin gelmesi bekleniyor.

Gün içinde Rusya'dan Türkiye'ye 44 uçak ile 12 binden fazla turistin Antalya'ya gelmesi bekleniyor.

Yolculardan Oleg Uvanov, Antalya'da yaşayan bir dostunun yanına tatile geldiğini söyledi. Kısıtlamaların kaldırılmasından sonra Türkiye'de olmanın çok güzel olduğunu dile getiren Uvanov, "Bütün yılın yorgunluğunu atıp, güzel bir tatil yapıp, dönmek istiyorum." dedi. Alexandra Donskaya da tatil yapmak için sabırsızlandıkların ve kısıtlamaların kaldırılmasıyla hemen uçak biletlerini aldıklarını belirtti. Antalya'yı ve Türkiye'yi çok sevdiklerini söyleyen Donskaya, ailesiyle birlikte geldiğini ve sıcak bir kentte güzel bir tatil yapmak istediğini kaydetti. Viktorina Zeiena da Türkiye'de büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Fraport TAV Antalya Havalimanı da sosyal medya hesaplarından şu paylaşımı yaptı:

“Rusya trafiği tüm hızıyla kaldığı yerden devam ediyor! Antalya Havalimanı, tüm önlemler ve yenilikler ile birlikte sabahın ilk ışıklarıyla Rus yolcularımızı karşılamaya devam ediyor. Rus yolcularımıza hoş geldiniz diyoruz.”

 
SUNEXPRESS MALATYA- FRANKFURT UÇUŞLARINA BAŞLIYOR
 
EYLÜL SONUNA KADAR 3 MİLYON RUS TURİST
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SEYAHAT KISITLAMASINI ŞARTLI KALDIRDI
Almanya, 25 Haziran'dan itibaren turistik gezi ve ziyaretler için üçüncü ...
RUS HEYETİ ANTALYA’DA
Turizmde kıyılar hareketlenmek için Rusları bekliyor. Dün Antalya’ya gelen ...
FRANSA TÜRKİYE'Yİ KIRMIZI LİSTEDEN ÇIKARDI
Fransa, yeni tip koronavirüs salgınını önlemek amacıyla seyahat kısıtlaması ...
 
YOTEL ISTANBUL'DA LEZZET FESTİVALİ
Uluslararası otel zinciri YOTEL’in 7 ülke ve 13 şehirde faaliyet gösteren ...
ALMANYA’DAN TÜRKİYE KARARI: LİSTE DEĞİŞTİ
Almanya, Türkiye'yi "çok yüksek riskli" ülke listesinden çıkararak, "riskli" ülke grubuna aldı
İNGİLTERE ULUSLARARASI SEYAHATTE TEMKİNLİ KALACAK
İngiltere, seyahat edilebilir ülkeleri kapsayan yeşil listeyi revize edecek ...
 
İSVİÇRE TÜRKİYE'Yİ LİSTEDEN ÇIKARDI
Koronavirüs salgınını önlemek amacıyla İsviçre federal hükümeti riskli ...
BAKAN YARDIMCISI: 300 BİN TURİZMCİMİZ AŞILANDI
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, şu ana kadar yaklaşık ...
İTO'DAN TURİZM ÇAĞRISI: BİR HAFTADA 3 AYI KAZANABİLİRİZ
Turizm için vaka sayısının 5 binin altına inmesi gerektiğini belirten ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası