pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
BOZDOĞAN’DAN ‘KAAN’ AÇIKLAMASI
BOZDOĞAN’DAN ‘KAAN’ AÇIKLAMASI
3 AYDA 2 MİLYONDAN FAZLA YOLCU
3 AYDA 2 MİLYONDAN FAZLA YOLCU
17 Haziran 2021 Perşembe - 15:40

RUS HEYETİ ANTALYA’DA

Turizmde kıyılar hareketlenmek için Rusları bekliyor. Dün Antalya’ya gelen Rus heyeti, havalimanından girişe, otelden çıkışa kadar incelemelerde bulunuyor. Rus turistlerin gelişi için bu hafta sonu iyi haberin gelmesi bekleniyor

RUS HEYETİ ANTALYA’DA

Rusya’dan Türkiye’ye uçuş yasağının uzatıldığı 21 Haziran’a günler kala, Rusya’dan gelen bir heyet Antalya’da incelemelere başladı. Haziran başında Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamalarda heyetin tedbirleri yerinde göreceği bilgisi verilmişti. 16-19 Haziran tarihleri arasında heyetin bölgeyi gezmesi ardından Rusya’dan Türkiye’ye uçuşların açılması haberinin geleceği bekleniyor. Turizmciler, bu iyi haberin hafta sonu alınabileceğini belirtiyor. Bölge otelcilerinin verdiği bilgiye göre, dün şehre gelen heyetin havalimanından sağlık birimlerine, müze ören yerlerinden otellere kadar pek çok noktada tedbirleri yerinde göreceği kaydedildi.

BİZ HAZIRIZ

Koronavirüs salgınının ilk günlerinden başlayarak bugüne kadar binlerce otelin Güvenli Turizm Sertifikası ile her aşamasında üst düzey tedbirler sunmaya başladığı Türkiye’de günlük vaka sayılarının düşüşü de devam ediyor. Aşılama çalışmaları hemen hemen tüm yaş gruplarına yayılırken, günlük aşılamada rekor kırılıyor. Önceki gün bir milyon kişi sayısının üzerine çıkan günlük aşılama oranı da devam ediyor. Bu kapsamda turizmciler, Türkiye’nin elinin oldukça güçlü olduğunu ve kaynak pazar olan Rusya’dan gelişlerin bölge için büyük hareket oluşturacağını kaydediyor. Salgın öncesinde Rusya’dan Türkiye’ye gelen toplam turist sayısı 7 milyon sınırını aşmıştı.

TURİST GELMEK İSTİYOR

Ruslar aileleriyle tatilde öncelikli tercihi olan Türkiye’ye olan uçuşların yeniden açılması için kendi ülkelerinde de çeşitli çağrılarla baskı yapıyorlar. Sık sık Türkiye’ye gelmek istediklerini belirten Rus turistler, uçuşların kapalı olduğu süre boyunca alternatifler geliştiremedi. Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) sitesinde yer alan habere göre, Rusya’nın Anapa gibi kıyı bölgelerinde yapılan turizmin hizmet seviyesi ve fiyatının birbirinin karşılamadığı, çok yüksek fiyatlarla tatil yapılabildiği paylaşılıyor.

Daha önce turizm hareketinin başlaması için çalışmalar yapılan Mısır tarafından ise bir hareket görünmüyor. Bu kapsamda hizmet ve personel kalitesi ile dünyada örnek olan Türkiye, yakınlığı ve güvenliği de göz önüne alındığında uzun dönemli konaklamalarda Ruslar için vazgeçilmez oluyor.

'KÇÖ YENİDEN UZATILMALI'

Resort oteller önce Ruslardan, ardından ise Almanlardan gelecek iyi haberleri beklerken, şehir otellerinin sessizliği devam ediyor. Doluluklar çok düşük. Üstelik şehir otellerinin yarısından fazlası halen kapalı. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, kısa çalışma ödeneğinin haziran sonunda biteceğini hatırlatırken, “Şehir otellerinin işleri yıl sonuna kadar çok zor görünüyor. 2021’in ikinci yarısından itibaren yükselme beklentimiz Eylül 2021 olarak revize edildi. Sektördeki yetişmiş insan kaynağını ve istihdamı korumak adına bizlerle beraber birçok meslek örgütünün talebi üzerine süresi Haziran 2021 sonuna kadar uzatılan KÇÖ’nün yıl sonuna kadar veya hiç olmazsa Eylül 2021’e kadar uzatılması rahat bir nefes aldıracaktır. Konaklamada KDV oranlarını indiriminde de yine aynı dönem için geçerli olabilmesi ve en azından Eylül 2021’e kadar uzatılması taleplerimiz arasında yer alıyor” diye konuştu.

DEVLET LİDERLERİ DENEYİMLEYECEK

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı, vaka sayılarının düşmesinin ve aşılama oranının artmasının turizmi pozitif yönde etkilediğini söyledi. Güvenli Turizm Sertifikası programı ile Türkiye’de sektörün geçen yıl gerekli güveni yurt içinde ve yurt dışında verdiğini dile getiren Yağcı, “Turizmde dünya markası Antalya, güvenli ve sağlıklı bir şekilde misafirlerini ağırlamaya hazır” dedi.

Antalya’nın bu hafta devlet liderlerinin ağırlanacağı Antalya Diplomasi Forumu ile Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi ve Dışişleri Bakanları Toplantısı’na ev sahipliği yapacağını hatırlatan Yağcı, turizmde alınan tedbirlerin devlet liderleri tarafından bizzat deneyimleneceğini kaydetti. (Milliyet)

 
ISTANBUL AIRSHOW 2022’YE ERTELENDİ
 
THY TÜM YURT DIŞI UÇUŞLARDA İKRAM VERECEK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FRANSA TÜRKİYE'Yİ KIRMIZI LİSTEDEN ÇIKARDI
Fransa, yeni tip koronavirüs salgınını önlemek amacıyla seyahat kısıtlaması ...
YOTEL ISTANBUL'DA LEZZET FESTİVALİ
Uluslararası otel zinciri YOTEL’in 7 ülke ve 13 şehirde faaliyet gösteren ...
ALMANYA’DAN TÜRKİYE KARARI: LİSTE DEĞİŞTİ
Almanya, Türkiye'yi "çok yüksek riskli" ülke listesinden çıkararak, "riskli" ülke grubuna aldı
 
İNGİLTERE ULUSLARARASI SEYAHATTE TEMKİNLİ KALACAK
İngiltere, seyahat edilebilir ülkeleri kapsayan yeşil listeyi revize edecek ...
İSVİÇRE TÜRKİYE'Yİ LİSTEDEN ÇIKARDI
Koronavirüs salgınını önlemek amacıyla İsviçre federal hükümeti riskli ...
BAKAN YARDIMCISI: 300 BİN TURİZMCİMİZ AŞILANDI
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, şu ana kadar yaklaşık ...
 
İTO'DAN TURİZM ÇAĞRISI: BİR HAFTADA 3 AYI KAZANABİLİRİZ
Turizm için vaka sayısının 5 binin altına inmesi gerektiğini belirten ...
"TURİZM ÇALIŞANLARININ TAMAMINI AŞILAYACAĞIZ"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya’daki temasları kapsamında Alman ...
TURİZMCİLER 2021 YAZI İÇİN KARAMSAR
Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, vaka sayısının 5 binin altına inmesi halinde ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası