pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TEL AVİV UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
TEL AVİV UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
BEN GURION’DA UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI
BEN GURION’DA UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI
KUDÜS’TE DEMİR KUBBE DEVREYE GİRDİ
KUDÜS’TE DEMİR KUBBE DEVREYE GİRDİ
İRAN İHA VE FÜZELERİ YÜKSEKOVA’DA GÖRÜLDÜ
İRAN İHA VE FÜZELERİ YÜKSEKOVA’DA GÖRÜLDÜ
29 Haziran 2022 Çarşamba - 15:42

ROLLS-ROYCE’TAN TURBO JENERATÖR TEKNOLOJİSİ

Rolls-Royce, hibrit-elektrikli uygulamalar için tasarlanmış yeni bir turbo jeneratör teknolojisi geliştirdiğini duyurdu.

ROLLS-ROYCE’TAN TURBO JENERATÖR TEKNOLOJİSİ

ROLLS-ROYCE, gelişmiş hava hareketliliğine öncülük etmek üzere geliştirdiği hibrit-elektrikli uçuş teknolojisini duyurdu.

Küçük bir motoru içerisinde barındıran bu sistem, ölçeklenebilir bir güç kaynağına da sahip olacak. Sürdürülebilir havacılık yakıtlarından (SAF) elde edilecek hidrojen yanması sonucunda daha uzun menzile olanak tanıyacak olan bu yeni sistem, Rolls-Royce Electrical’in tahrik portföyünde yer alacak.

KISA UÇUŞLARA OLANAK SAĞLAYACAK

Mevcut batarya teknolojisi ve tamamen elektrikli tahrik sistemi, eVTOL ve sabit kanatlı kısa mesafe uçakların da yardımıyla şehir içi, şehirler arası ve adalar arası kısa uçuşlara olanak sağlayacak. Rolls-Royce tarafından geliştirilen ve 500 kW ile 1200 kW arasında bir güç aralığına sahip olan turbo jeneratör teknolojisiyle, elektrikli bataryayla çalışan uçaklarla daha uzun rotalar oluşturulabilecek.

Almanya, Norveç ve Macaristan'da bulunan Rolls-Royce mühendisleri, turbo jeneratörün tasarımı ile sistem entegrasyonu için çalışmalar yürütüyor ve uçuş sırasında akıllı bir güç dağıtımı elde etme konusuna yoğunlaşıyor. Turbo jeneratör, kalkıştan sonra bataryaları şarj ederek veya pervanelere doğrudan güç vererek, uçağın uçuş sırasında güç kaynakları arasında geçiş yapmasını sağlıyor. Bu teknolojinin araştırma ve geliştirme çalışmalarının bir kısmı ise Almanya Ekonomik İlişkiler ve İklim Eylem Bakanlığı tarafından finanse ediliyor.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Rolls-Royce Electrical Başkanı Rob Watson şunları söyledi:

“Rolls-Royce, Gelişmiş Hava Hareketliliğine yönelik tamamen elektrikli ve hibrit-elektrikli güç ve tahrik sistemlerinin lider sağlayıcısı olacak ve bu teknolojiyi zaman içinde daha büyük platformlara doğru genişletecek. Alman hükûmetine bu konudaki desteklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Stratejimiz kapsamında müşterilerimize, tamamen sürdürülebilir bir çözüm sunmayı hedefliyoruz. Bu da turbo jeneratör teknolojimizle daha uzun süreli elektrikli uçuşlar yapılabileceği anlamına geliyor. Böylece hibrit-elektrikli uçuşlar geliştirilirken, düşük yolcu kapasiteli veya net sıfır karbon emisyonlu uçaklarda daha fazla seyahat imkânı olacak. Rolls-Royce olarak ayrıca elektrikli sistemlere yönelik bakım hizmetleri sunmak üzere mevcut ağımızı da geliştiriyoruz. Buna ilaveten Rolls-Royce Power Systems, elektrikli uçakların hızlı şarj edilmesini desteklemek ve vertiportlara güvenilir, uygun maliyetli, iklim dostu ve sürdürülebilir güç sağlamak için mtu mikro şebeke çözümleri sunmaya devam ediyor.”

Rolls-Royce geçen yıl, net sıfır karbon emisyonu için yol haritasını belirledi ve geliştirdiği elektrikli teknolojilerin, küresel ekonominin kritik alanlarını karbondan arındırmaya yardımcı olacağını açıkladı. Rolls-Royce; yeni ürünlerini 2030 yılına kadar, hizmette olan tüm ürünlerini ise 2050 yılına kadar net sıfır karbonla uyumlu hâle getireceği taahhüdünde de bulunmuştu.

 
GAZİPAŞA-ALANYA KARBON AKREDİTASYONUNU ALDI
 
HAVA NAKLİYE SEKTÖRÜNDE YENİ DÖNEM
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GAZİPAŞA-ALANYA KARBON AKREDİTASYONUNU ALDI
Gazipaşa-Alanya Havalimanı, ACI Europe tarafından oluşturulan Havalimanı ...
İGA GLOBAL HAVACILIK EĞİTİMLERİ VERECEK
İGA İstanbul Havalimanı, ACI iş birliğinde global havacılık eğitimleri verecek
THY İLE AIR SERBIA GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR
Türkiye'nin bayrak taşıyıcı havayolu Türk Hava Yolları ve Sırbistan'ın ...
 
BALON UÇUŞ OKULU YENİDEN EĞİTİME BAŞLADI
Türk Hava Kurumu (THK) Eskişehir'in İnönü ilçesinde 1996 yılında açtığı ...
İKİ ADET A350F SİPARİŞİ VERDİ
Azerbaycan, Bakü merkezli Silk Way West Airlines, iki adet Airbus A350F ...
İGA ROBLOX’LA ÇOCUKLARA ERİŞİYOR
İGA İstanbul Havalimanı, çocuklar arasında otizm ve sosyal sorumluluk ...
 
TAHRAN-ROMA UÇUŞLARI YENİDEN BAŞLIYOR
İran Havayolları (Huma), Tahran ile Roma arasındaki direkt uçuşların 4 ...
EMIRATES MEKSİKA UÇUŞLARINI ARTIRIYOR
Havayolu, 23 Haziran'dan itibaren Mexico City’de günlük uçuşlarla hizmet vermeye başladı
THY’YE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÖDÜLÜ
Türk Hava Yolları, World Finance tarafından “2022 Yılı Sürdürülebilirlik Ödülü”ne layık görüldü.
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası