pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
28 Haziran 2022 Salı - 19:34

BALON UÇUŞ OKULU YENİDEN EĞİTİME BAŞLADI

Türk Hava Kurumu (THK) Eskişehir'in İnönü ilçesinde 1996 yılında açtığı Türkiye'nin ilk balon uçuş okulunu, 9 yıl aranın ardından Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde yeniden faaliyete geçirdi. Kapadokya bölgesinde açılan okulda eğitimlerini tamamlayan adaylar, sportif havacılıkta balon uçurabilecek, 20-28 kişilik balonlarda 2'nci pilot (gözlemci) olarak uçabilecek.

BALON UÇUŞ OKULU YENİDEN EĞİTİME BAŞLADI

THK Kayyumu H. Abdullah Kaya, "15 öğrencimizle eğitimlere başladık. Hem pilotlarımızın yenileme eğitimlerini veriyoruz hem de yeni gençlerimizin balon pilotu olması için biz de eğitime katılmış oluyoruz" dedi.

Eskişehir İnönü'de 1996 yılında açıldıktan sonra Nevşehir'in Göreme ilçesine taşınan ve 2013 yılında kapanan Türkiye'nin ilk balon uçuş okulu, 9 yıl aradan sonra Ürgüp ilçesinde yeniden faaliyete geçti. Kapadokya bölgesinde 5'inci balon uçuş okulu olan THK'nın ilk okulunda Milli Eğitim Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden alınan izinler doğrultusunda pilot adaylarının eğitimi başladı.

15 pilot adayı, eğitimlerini tamamladıktan sonra sportif havacılık içerisinde balon uçurabilecek, aynı zamanda 20-28 kişilik balonlarda 2’inci pilot (gözlemci) olarak uçabilecek. Adaylar başlangıçta 17 saat uçuş eğitimi, 60 saat teorik eğitim alacak. Uçuş okulunda 4 adet eğitim balonu, alanında uzman 3 öğretmen bulunuyor.

'15 ÖĞRENCİMİZLE EĞİTİMLERE BAŞLADIK'

THK Kayyumu H. Abdullah Kaya, Türkiye’de ilk balon uçuş okulunun 1996 yılında THK tarafından açıldığını belirterek, "2013 yılında bu okulumuz kapanmıştı. Bu süreçte 4 okul Kapadokya bölgesinde zamanla açılmış faaliyetlerini icra ediyordu. İhtiyaca binaen biz de tekrar okulumuzu açma ihtiyacı hissettik.

1 yıllık bir hazırlık sonrasında okulumuzu nihayetinde açtık. 15 öğrencimizle eğitimlere başladık. 2 yıldır düşünüyorduk. Pandemi balonlarımızdaki faaliyetleri çok aksattı. O nedenle gecikme oldu. Biz bunu ilk fırsatta tekrar ele aldık. Kapadokya bölgesinde 5’inci uçuş okulu olarak devreye aldık. Hem pilotlarımızın yenileme eğitimlerini veriyoruz hem de yeni gençlerimizin balon pilotu olması için biz de eğitime katılmış oluyoruz. Bundan dolayı mutluyuz" diye konuştu.

'BU ALANDA OKULUMUZUN OLMAYIŞI BİR EKSİKLİKTİ'

Kaya, THK olarak sportif havacılığın her branşında olmak istediklerini ifade ederek, "Balon da bunun bir alanıdır. Bu alanda bizim okulumuzun olmayışı bir eksiklikti. Onu kaldırmış olduk. Hedefimiz bu balonların son derece güvenli bir şekilde çok iyi eğitilmiş pilotlar tarafından yönetilmesi ve asla bir kazanın inşallah yaşanmaması.

Bunun için THK olarak birikimimizle bu eğitimi biz de vermeyi hedefliyoruz. Öğretmenlerimizin de her 2 yılda bir yenileme eğitimine tabi tutulması gerekiyor. Çünkü bu alan 'bir defa eğitim aldım, ben mesleği sonuna kadar icra ederim' alanı değil. 2 saatlik bizim öğretmenlerimiz nezaretinde uçuş yapıyorlar. 1 saat kontrol uçuşu yapıyorlar. Kendi pilotlarımızın da yenilemelerini yapacağız. 14 pilot, 31 yer destek ekibi toplamda 45 personelimiz bu işte istihdam ediliyor" dedi.

 
İKİ ADET A350F SİPARİŞİ VERDİ
 
ANTALYA HAVALİMANI'NDA 'UÇAK' REKORU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İKİ ADET A350F SİPARİŞİ VERDİ
Azerbaycan, Bakü merkezli Silk Way West Airlines, iki adet Airbus A350F ...
İGA ROBLOX’LA ÇOCUKLARA ERİŞİYOR
İGA İstanbul Havalimanı, çocuklar arasında otizm ve sosyal sorumluluk ...
TAHRAN-ROMA UÇUŞLARI YENİDEN BAŞLIYOR
İran Havayolları (Huma), Tahran ile Roma arasındaki direkt uçuşların 4 ...
 
EMIRATES MEKSİKA UÇUŞLARINI ARTIRIYOR
Havayolu, 23 Haziran'dan itibaren Mexico City’de günlük uçuşlarla hizmet vermeye başladı
THY’YE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÖDÜLÜ
Türk Hava Yolları, World Finance tarafından “2022 Yılı Sürdürülebilirlik Ödülü”ne layık görüldü.
İZMİR’DEN DUBAİ UÇUŞLARI BAŞLADI
İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Flydubai’nin Dubai’den gerçekleştirdiği ...
 
ALMANYA HAVALİMANLARINA TÜRKİYE’DEN 2 BİN İŞÇİ ALMAK İSTİYOR
Alman hava yolu şirketi Lufthansa, yolcu kontrolünden uçak bakımına ve ...
GECE GÖRÜŞ HELİKOPTERLERİ ENVANTERE GİRİYOR
Orman yangınlarıyla mücadelede kullanılmak üzere Boeing Model 107 tipi ...
THY EMEKLİ PİLOTLARI GERİ ÇAĞIRIYOR
Türk Hava Yolları, pandemi sonrası artan pilot ihtiyacı kapsamında emekliye ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası