pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
4 Mayıs 2022 Çarşamba - 16:54

PUTİN ‘KIYAMET GÜNÜ UÇAĞI’NI HAVALANDIRDI

Son dakika haberine göre, Ukrayna'da hayal kırıklığı yaşayan Rus lider Putin'i muhtemel bir nükleer savaşta taşıyacak uçak, 2010'dan bu yana ilk kez Moskova semalarında uçtu. Günlerce havada kalabilen uçağın görünmesiyle Putin'in Batılı ülkelere bir mesaj verdiği tahmin ediliyor.

PUTİN ‘KIYAMET GÜNÜ UÇAĞI’NI HAVALANDIRDI

‘PUTİN 'RESMEN' SAVAŞ İLAN EDECEK’

ABD ve Batılı yetkililerin 9 Mayıs'ta Ukrayna'ya 'resmen' savaş açmasını bekledikleri Rusya lideri Vladimir Putin'in bugünkü gündemi yoğun. Putin, Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Kremlin, Putin'in Fransız mevkidaşına Kiev yönetimiyle halen diyolağa açık olduğunu söylediğini aktardı. Putin ayrıca, Ukrayna güvenlik güçlerinin yol açtığı vahşetin önlenmesi için Batılı ülkelerin yardım edebileceğini de ileri sürdü.

PAPA PUTİN’LE GÖRÜŞMEK İSTİYOR

Papa Francis ise, Moskova'yı ziyaret edip Putin'le görüşmek istediğini açıkladı. Ukrayna işgalinin sona ermesi için söz konusu randevuyu talep ettiğini belirten Papa, henüz Kremlin'den bir yanıt alamadığını söyledi.

Ukrayna parlamentosuna hitap eden İngiltere Başbakanı Boris Johnson, milletvekillerine tek bir mesajı olduğunu belirtti: 'Ukrayna kazanacak, Ukrayna özgür olacak!'

'KIYAMET GÜNÜ' UÇAĞI MOSKOVA SEMALARINDA

9 Mayıs tarihinde İkinci Dünya Savaşı'nda Nazilerin yenilgiye uğratılmasını kutlamaya hazırlanan Rusya'da, Putin'in beklediği Ukrayna galibiyeti gelmedi. 9 Mayıs Zafer Günü'nde gövde gösterisi yapmayı hayal eden Rus lideri taşıyacak kıyamet günü uçağı ise Moskova semalarında belirdi.

Pazartesi günü gerçekleşecek törenlerin provası için havalanan Ilyushin Il-80, birçok Moskova sakini tarafından görüntülendi ve kayıtlar sosyal medyada paylaşıldı. İngiliz medyası, 12 yıldır ilk kez görünen uçağın Putin tarafından Batılı ülkelere bir uyarı mesajı için havalandığını yazdı. 2010 yılından bu yana Zafer Günü kutlamalarında görünmeyen 'Kıyamet Günü' uçağı Il-80, muhtemel bir nükleer savaşta Putin'in binmesi için tasarlandı. Rusya'nın Il-86'lardan dönüştürülen, olası bir nükleer savaş için tasarlanmış dört adet Ilyuşin-80 uçağı var.

Uçağın, yolcuların atom patlamalarına karşı korunması için pencereleri yok. Bu uçakların, ülkenin silahlı güçleri ve nükleer füze fırlatma kapasitesine sahip birimleriyle teması sağlayan özel bir iletişim donanımı var.

İKİ YIL ÖNCE SOYULMUŞTU

Uçak, kuyruğundan çıkan kilometrelerce uzunluktaki anteniyle balistik füze denizaltılarıyla iletişim sağlayabiliyor. Yakıt ikmali yapmadan birkaç gün havada kalabilen uçağın, Putin'le diğer siyasi ve askeri yetkililerin olası bir nükleer savaşı buradan idare etmesi için dizayn edildi.

SOYULMUŞTU

'Kıyamet Günü' uçağı, son olarak Aralık 2020'de büyük bir skandalla dünya gündemine gelmişti. Bakım görmesi için güneydeki Taganrog Havacılık Bilim ve Teknik Kompleksi'ne inen Ilyuşin-80 tipi uçak soyuldu. Uçağın kargo kapağının açıldığı ve telsiz donanımından 39 parçanın çalındığı ortaya çıktı. Rus yetkililer tarafından doğrulanan hırsızlık olayında polisin uçakta bir ayakkabı ve parmak izleri bulduğu açıklandı.

Ilyuşin-80'lerin bazı özellikleri devlet sırrı olarak tutuluyor. Çalınan ekipmanın ne kadar hassas olduğu ve bu sırların başkalarının eline geçmesine yol açıp açmayacağı gizemini koruyor.

Moskova, 17 yıldır hizmette olan bu uçakların daha büyük versiyonları olan Il-96 400M'lerle değiştirilmesini planlıyor.

 
ALEX MALE TÜRK POLİSİ SAYESİNDE YAKALANDI
 
NATO İHA’SI TÜRK HAVA SAHASINA GİRMEDİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İSTANBUL-LİZBON UÇAĞINDA YAKALANDI
İngiltere'nin en çok aranan suçlularından Alex Male, İstanbul-Lizbon uçuşunda yakalandı
ELON MUSK TWİTTER’I SATIN ALDI
Son dakika! Twitter yönetimi, Tesla’nın kurucusu Elon Musk'ın satın alma teklifini kabul etti.
RED BULL UÇAĞI DÜŞTÜ
İki Red Bull uçağından biri, pilot değiştirme sırasında Arizona çölünde düştü.
 
YUNANLI KOMANDO UÇAĞA ASILI KALDI
Yunan özel kuvvetlerinden bir subay, atlayış sırasında paraşütü açılmayınca ...
PENTAGON O AÇIKLAMAYI GERİ ÇEKTİ
Pentagon, diğer ülkelerin Ukrayna'ya uçak verdiğine ilişkin açıklamayı geri çekti
KÜÇÜK UÇAK YOLA DÜŞTÜ, 5 KİŞİ ÖLDÜ
Haiti’nin başkenti Port-au-Prince’te, küçük bir uçağın yola düşerek kamyona ...
 
ABD KONGRESİ’NE HAVA ARACI TEHDİDİ
ABD Kongresi 'potansiyel tehdit oluşturan bir hava aracı' nedeniyle boşaltıldı
NASA’NIN MESAJI UZAYLI İSTİLASINA SEBEP OLABİLİR
NASA'nın Dünya dışındaki olası canlılarla iletişim kurmak için insanlıkla ...
MUSK’IN MARS KOLONİSİ HAYAL Mİ?
Milyarder iş insanı ve girişimci Elon Musk’ın Mars’a koloni kurma planı, ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası